Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΠΟΛIΤΙΣΜΙΚΗ "ΑΝΟΙΞΗ"!!!

Σήμερα λίγο μετά την αλλαγή της μέρας (σ.σ. Παρασκευή) και ενώ δεν είχα σκοπό να ανεβάσω κάτι, μελετώντας ο,τι καινούριο συμβαίνει στην πόλη μέσω του Αθηνοράματος, ανακάλυψα δύο (κατ' εμέ) πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες τις οποίες θα πραγματοποιήσω τις προσεχείς μέρες. Αρχικά, ανακάλυψα πως στην Εθνική Πινακοθήκη θα "φιλοξενηθεί" ο Ερνέστο Τσίλλερ. Και τι εννοώ με αυτό! Η Εθνική Πινακοθήκη θα παρουσιάσει το σύνολο των σχεδίων (περ. 400), εγγράφων, επιστολών, τεκμηρίων και φωτογραφιών από το αρχείο Τσίλλερ της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και σχέδια που φυλάσσονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Με λίγα λόγια θα δούμε συγκεντρωμένο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των πονημάτων ενός αρχιτέκτονα που αναμφισβήτητα σφράγισε την αρχιτεκτονική της περιόδου του Βασιλέως Γεωργίου Α', επηρεάζοντας με το έργο του την εποχή του.

Πληροφορίες:
Εθνική Πινακοθήκη, Βασ. Κωνσταντίνου 50, 2107235937-8.
Ώρες: Δευτ.-Σάβ. 9 π.μ.-3 μ.μ. Κυρ. 10 π.μ.-2 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: € 6.50, φοιτητικό € 3


Η δεύτερη δραστηριότητα που ανακάλυψα είναι ότι στις 28/04 ανοίγει τις πόρτες της η 56η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η οποία θα είναι αφιερωμένη στο Έτος Βιοποικιλότητας. Το πιο ιστορικό λουλουδιασμένο ραντεβού της πόλης επιστρέφει με 2.300 είδη φυτών, θεματικά περίπτερα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βιολογικά προϊόντα από το Αγροτουριστικό Πανηγύρι Επιδαύρου.

Πληροφορίες:
Άλσος Κηφισιάς, είσοδος από την πλευρά του σταθμού ΗΣΑΠ και από την Πλ. Πλατάνου
Εγκαίνια: Τετ. 28/4, 6.30 μ.μ. Μέχρι 16/5
Ώρες: Δευτ.-Κυρ. 10 π.μ.-10 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: Εισιτ. € 1,5
Λεπτομέρειες στο www.kifissia.gr



Υ. Γ. 1: Δυστυχώς τα παραπάνω απευθύνονται μόνο σε όσους μένουν Αθήνα, αλλά όταν πάω θα ανεβάσω φωτογραφίες για να μπορέσετε να τα δείτε όλοι.

Υ. Γ. 2: Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι παιδικό μου βίωμα. Πηγαίνω από 5 χρονών και δε θα ξεχάσω που πάντα μαζί με τα λουλούδια η μαμά μου μου αγόραζε και το κλασικό πλαστικό κουτάκι σε σχήμα καρδιάς με 4 γαρδένιες!!!

Υ. Γ. 3: Και τα δύο που ανέφερα παραπάνω είναι μια μορφή τέχνης. Ο Τσίλλερ της αρχιτεκτονικής, αλλά και η ανθοκομία είναι τέχνη γιατί όπως έλεγε και ο Μάρκος Αυρήλιος «Ποτέ η φύση δεν είναι κατώτερη απ’ την τέχνη.»

16 σχόλια:

  1. άντε να τελειώσουν οι πανελλαδικές να πάω στον Τσίλλερ..
    ευτυχώς το προλαβαίνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!! Η ανθοκομική έκθεση πρέπει να αξίζει τον κόπο. Φέτος άρχισα να ασχολούμε με τα λουλουδάκια. 2300 είδη πολλαααά! Θα προσπαθήσω να πάω και ας μην είμαι από Αθήνα. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάτε, να πάτε κυρία μου στις αξιόλογες εκθέσεις! Και να'ρθετε με φωτογραφίες πίσω να τις θαυμάσουμε και οι μη παροικούντες εν Αθήναις!

    Και προπαντός με μια ανθοδέσμη για την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα, η ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς είναι παιδικό βίωμα και για μένα! Μου θύμισες γλαστράκια με τους πρώτους βασιλικούς, τριανταφυλιές και γιασεμιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είσαι υπέροχη ευχαριστούμε για την ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς την επισκεπτόμουν για χρόνια πολλά!! Κατόπιν όμως μας έπιασαν οι αλλεργίες και δυστυχώς το έκοψα το άθλημα......
    Καλό Σ/Κ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή σου μέρα καλή μου φίλη
    Λόγω αποστάσεως της ξενητιάς μου δεν μπορώ να απολαυσω αυτές τις δυό υπέροχες δραστηριότητες
    Μου απομένει λοιπόν η αποζημίωση με την ανάρτηση των φωτογραφιών.
    Νάσαι πάντα καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ, την είδα και εγώ τη διαφήμηση για την έκθεση του Τσίλερ!
    Όσο για την ανθοκομική έκθεση ,τι να πω! Και εμένα παιδικό μου βίωμα είναι! Μόλις αρχίζει, στο μυαλό μου έρχεται το καλοκαιράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λες να έχουμε βρεθεί στην ανθοκομική;Όλες βλέπω παιδικό βίωμα....αν και δεν έχει τον ίδιο τζερτζελέ όπως παλιά

    καλό βράδυ
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αχ! τι μου θυμησες τωρα... οταν ημουν φοιτητρια στην αθηνα (οχι δεν σπουδαζα μαγικα φιλτρα αλλα πολ.επιστημες) πηγαινα συχνα και σε εκθεσεις εργων τεχνης αλλα και στην ανθοκομικη εκθεση! τι υπεροχα που ηταν... περιμενω φωτογραφιες σου με τα πιο ομορφα λουλουδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ ωραιες πληροφορίες Pansofix.

    H κάθε μία με τη σημασια της.
    Οι πληροφορίες για τον Τσιλερ και τα έργα του πάντα έχουν ενδιαφερον.

    Η ανθοκομικη εκθεση συνδεδεμένη με παιδικές αναμνήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ......!
    ΕΓΩ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ!!
    ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ!!
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άκρως ενδιαφέροντα όλα αυτά. Ειδικά η ανθοκομική έκθεση θα είναι όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα,
    Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για της πληροφορίες και κατά δεύτερον στην ανθοκομική έκθεση πάω κάθε χρόνο,αγαπώ πολύ τα φυτά.Για την Εθνική Πινακοθήκη είναι μια ωραία πρόταση να πάω την κόρη μου,θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα και μάλλον θα της αρέσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα! Με την αρχιτεκτονική δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, αλλά η συγκεκριμένη έκθεση φαίνεται ενδιαφέρουσα! Ανθοκομική έκθεση γίνεται κάθε χρόνο και στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Κοτζιά ή Σύνταγμα)και πάντα ρίχνω μια ματιά, όπως επίσης κάθε χρόνο επισκέπτομαι και την έκθεση βιβλίου!
    Γενικά, από άνοιξη έως και αρχές καλοκαιριού, μπορεί κανείς να δει και να μάθει πολλά στην Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή