Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΕΛΛΟΓΗ ΣΚΕΨΗ!!!

Σημείο των ημερών ή όχι δεν το γνωρίζω, πάντως όλοι διακατεχόμαστε από μια "επιδημία" σκέψης και περισυλλογής ή τουλάχιστον έτσι λέμε. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν σκέφτομαι ή αν "σκέφτομαι" πάντως πιστεύω πως ζούμε αυτό που πολύ γλαφυρά αλλά απλά είχε κάποτε παρατηρήσει ένας μεγάλος συγγραφέας, πως δηλαδή βρισκόμαστε όλοι στον υπόνομο, αλλά μερικοί από μας κοιτάνε τ 'αστέρια. Και εγώ απλά αναρωτιέμαι πόσοι από μας έχουν το κουράγιο, τη δύναμη και την όρεξη να σηκώσουν το βλέμμα ψηλά και πόσοι απλά θα κοιτάξουν γύρω τους, που απαιτεί λιγότερο κόπο.


Υ. Γ. 1: Όπως κάθε επιδημία εξαπλώνεται έτσι και αυτή χρειάζεται ένα "καλό" εμβόλιο για να "ιαθεί". Στην περίπτωση μας ποιο θα είναι το σωτήριο τσίμπημα?

Υ. Γ. 2: Εσείς τι λετε?

Υ. Γ. 3: Αυτή η ταπεινή ανάρτηση προέκυψε ακούγοντας το παρακάτω τραγούδι (και κάποια άλλα)!



16 σχόλια:

  1. τα ασημαντα κανουν τα σημαντικα τα απλα ειναι τα ποιο δυσκολα γιατι δεν γινονται κατανοητα
    τα περιπλοκα μας ιντριγκαρουν γιατι μπορουμε απεριφραστα να πουμε την μαλακια μας
    καληνυχτα και καλη τυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε πει το απλό είναι το τέλειο. Αλλά για να επιτύχεις το απλό θπρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ. Πολλές φορές το περίπλοκο είναι η εύκολη λύση.

    Υ.Γ. Ωραίο κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΟΣ.
    ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΡΙΧ.
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ !
    ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ !
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pansofix, μια χαρά περιγράφεις την κατάστασή μας...

    Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε ήδη στον πάτο. Και εκεί δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε εκτός από την υποθηκευμένη μας ζωή. Την οποία φροντίσαν να μας την υποθηκεύσουν (όπως και των απογόνων μας) όλοι αυτοί που μας σπρώξαν στον υπόνομο: οι υπεράνω "δικοί" και "ξένοι"...

    Ας κοιτάξουμε ψηλά λοιπόν κι ας τολμήσουμε να πηδήξουμε, αφού δεν πάει παρακάτω! Αρκεί να ενωθούμε, γιατί η δύναμη των μαζών (και δη αυτών με "έλλογη σκέψη") είναι τεράστια! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκέψου Pansofix, μέσα στον υπόνομο να φύτρωναν πανέμορφα πολύχρωμα λουλουδάκια. Ισως να ήταν ένα περίεργο και παράξενο θέαμα. Θα το προτιμούσα μάλλον από το μακρινό και αγνωστο που συμβολίζουν αστέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Οταν άλλοι διαχειρίζονται την τύχη μου και τη ζωή μου με χείριστο τρόπο, θυμώνω, όταν θυμώνω είμαι δημιουργική, αισιόδοξη, μάχιμη και ναι μπορώ να κυτάω τ' αστέρια κατάματα και να ονειρεύομαι ακόμη......στα όνειρα μου δεν θα κάνει κανείς περικοπές....Δεν θα τους αφήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένα μου φίλη, προσωπικά έχω την δύναμη και το κουράγιο να κοιτάξω ψηλά. Τόσα χρόνια ζούσα στον πάτο (μεγάλη συζήτηση και δεν θα ήθελα να αναφερθώ παραπάνω) και για πρώτη φορά νιώθω πως έχω την δύναμη, μαζί με τους συνανθρώπους μου, να αλλάξω την χώρα μου, που τόσο αγαπώ. Έχω φτάσει στο σημείο να μην φοβάμαι τίποτα και κανέναν. Αρκετά μας φόβησαν όλα αυτά τα χρόνια. Δολοφονούσαν και συνεχίζουν να δολοφονούν τις ψυχές μας καθημερινά, δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pansofix, στο μόνο που ελπίζω είναι ό,τι εμεις οι Ελληνες αναγενιόμαστε απο την τέφρα μας όπως και ο μυθικός φοίνικας.
    "Εκ της κόνεώς μου αναγεννώμαι", γράφτηκε το 1821 στη σημαία του Αλεξάνδρου Υψηλάντη που παρουσίαζε ένα φοίνικα να ξεπηδά από την τέφρα του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποιος σοφός (δε θυμάμαι ποιός) είχε πει ποια είναι η διαφορά του αισιόδοξου με τον απαισιόδοξο. Ο απαισιόδοξος λέει, αυτό ήταν δεν υπάρχουν χειρότερα! Και ο αισιόδοξος λέει, κι όμως υπάρχουν!!! Κάπου το άκουσα τώρα τελευταία και πολύ μου άρεσε:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πραγματικα χρειαζεται απιστευτη δυναμη οχι μονο για να βγεις απο τον υπονομο αλλα εστω και για να σηκωσεις λιγο το κεφαλι σου προς τα πανω. αν το καταφερεις αυτο τοτε μπορεις να εχεις τον κοσμο ολο! αισιοδοξια-πιστη-ελπιδα αυτα ειναι μονο που χρειαζονται...για να κοιταξεις καποια στιγμη, ελευθερη τα αστερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υποκλίνομαι ταπεινά στην μουσική επιλογή.
    Εύγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία η ανάρτησή σου, πράγματι σε βάζει σε σκέψεις…

    Προσωπικά πιστεύω πως αν και πολλοί υποστηρίζουν πως έναν άνθρωπο τον χαρακτηρίζουν οι πράξεις του, το να «σκέφτεσαι», δηλαδή να προβληματίζεσαι, είναι κάτι που λίγοι κάνουν και ακόμα πιο λίγοι είναι αυτοί που έχουν το θάρρος να πράξουν…

    Μερικοί από μας δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουν
    τα αστέρια…

    Το δίλημμα που προκύπτει, είναι το εξής: Είναι καλύτερα να ξέρεις ότι υπάρχουν τα αστέρια, έστω κι αν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα κοιτάς, ή πολύ απλά –όπως λέει κάποιο άλλο τραγούδι “ignorance is bliss”?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πραγματικά το έθεσες πολύ όμορφα..
    ούτε υστερίες, ούτε βαριές κουβέντες ούτε τίποτα...

    υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται διαρκώς και κανείς δεν τους ακούει..
    υπάρχουν άνθρωποι που "σκέφτονται" για λίγο όταν γίνεται κάτι...
    τώρα γίναμε όλοι φιλόσοφοι ξαφνικά...
    δεν θα κρατήσει για πολύ..
    όπως πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σκεδτούμε σίγουρα. Να αρχίσουμε και να πράττουμε όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή μου
    Γιά μιά ακόμη φορά χάρηκα από μέρους σου μιά ανάρτηση γεμάτη ευαισθησία που αποπνέει άρωμα εφτανησιώτικο.
    Είναι μεγάλο πράμα να καταφέρει κάποτε ο άνθρωπος να κοιτάει πάντα δίπλα του και μόνο όταν χρειάζεται να κοιτάζει ψηλά
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή