Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ή ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ!!!

Αρχικά καλό μήνα να έχουμε! Το καλοκαιράκι ημερολογιακά τουλάχιστον, μας άνοιξε την πόρτα. Βέβαια οι εξελίξεις τρέχουν, το ίδιο και η επικαιρότητα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το (πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικό) μέλλει γενέσθαι αυτής της ταλαιπωρημένης πατρίδας.

Την έχουν γονατίσει, μας έχουν γονατίσει αλλά δυστυχώς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Σε καθέναν από μας αντιστοιχεί μερίδιο ευθύνης και συνευθύνης. Όλοι είμαστε η Ελλάδα! Οπότε θα ήταν σώφρον να μην αποποιούμαστε τις μικρές ή μεγάλες ευθύνες μας. Το δεδομένο και σημαντικό είναι ότι υπάρχουν αρά καθόρισαν, καθορίζουν και θα καθορίσουν την ελληνική πραγματικότητα.

Σκεπτόμενη λοιπόν σε αυτή τη βάση και έχοντας περάσει επαρκές χρονικό διάστημα σπουδάζοντας πολιτικές επιστήμες (πριν αποφασίσω να ασχοληθώ και με τη Νομική) και ύστερα από ουκ ολίγες ώρες πάνω από βιβλία πολιτικής θεωρίας, ανάλυσης και ιστορίας έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα:

Όλες οι τεκμηριωμένες θεωρίες και αναλύσεις αναφορικά με τις πολιτικές επιστήμες αποτελούν το στέρεο έδαφος και το αναγκαίο εφόδιο για μια ορθά δομημένη και επιστημονικά άρτια πολιτική θέση. Ωστόσο, η μαγεία της τέχνης πολύ άνετα κάποιες φορές μπορεί να αποδυναμώσει ή ακόμα και να παρακάμψει τέτοιες θεωρητικοεπιστημονικές αναφορές, με την αόρατη αλλά πανίσχυρη δύναμή της να μιλάει εκεί που πραγματικά κατοικεί η λογική - στην καρδιά μας - χωρίς δύσκολες έννοιες, με λόγια απλά πλην όμως τίμια, ειλικρινή και ουσιαστικά.

Κάτι τέτοιο ισχύει και στην παρακάτω περίπτωση, όταν ο Μπρεχτ έγραψε το ποίημα "Άννα μην κλαις", ο μοναδικός Μάριος Πλωρίτης το μετέφρασε, ο Θάνος Μικρούτσικος το μελοποίησε και η  (τα λόγια είναι φτωχά για να την περιγράψουν) Μελίνα Μερκούρη "έντυσε" με τη φωνή της.


Υ. Γ.1:  Αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις που κανένας θεωρητικός της πολιτικής επιστήμης ή αναλυτής δε θα μπορούσε τόσο εύγλωττα να σκιαγραφήσει σε καμία θεωρία και σε κανένα πολιτικό κώδικα.

Υ.  Γ.2: Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές απλά θα παρατηρήσω οτι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν το σοφό "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"...συνεπώς εύχομαι να περιοριστούν αν δε γίνεται να εξαλειφθούν οι περιπτώσεις ανθρώπων που θα πάνε να ψηφίσουν μόνο και μόνο για να ελαφρύνουν την τσέπη τους από το ψηφοδέλτιο ή γιατί σκέφτονται πως αφού είναι εκλογές και πάνε όλοι, ας πάω και εγω!

5 σχόλια:

  1. καλο μήνα!! Στο λέμε για να ξέρεις στο μπλογκ την κυριακη (12:00-13:30) εχει κανονικο λαιβ τσατ και σε περιμενουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα Σοφία μου, καλό και ήρεμο καλοκαίρι μακάρι να έχουμε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχο τραγούδι... καλά κουράγια εκεί που είσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοφία στο λέμε επειδή είσαι φίλη του μπλογκ απο εδώ και περα καθε τεταρτη 19:30-21:00 και κυριακη 16:30-18:00 το μπλογκ κανει λαιβ τσατ και σε περιμενει!

    δικηγορος εισαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή