Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ!!!

Ύστερα από απουσία μερικών ημερών είπα να επιστρέψω με μια ανάρτηση με βάση ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα, τη φράουλα. Αυτό το Σαββατοκύριακο πήρα ίσως τις ωραιότερες φράουλες που έχω φάει ποτέ. Και μέσα στις μέρες αυτές τις κατανάλωσα με ποικίλους τρόπους.
Αρχικά, τις έφαγα σκέτες, έπειτα έριξα και λίγη ζάχαρη με λίγο κονιάκ. Αλλά σήμερα το μεσημέρι ήθελα γλυκό όχι σοκολάτα αλλά κάτι φρουτώδες και έτσι έφτιαξα δύο πανεύκολες προτάσεις για να αξιοποιήσετε τις φράουλες.


Η πρώτη εκδοχή είναι σαντιγί με φράουλες (τι πρωτότυπο)!

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος φυτική
  • 2 βανίλιες
  • ζάχαρη άχνη (όσο θέλετε ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε τη σαντιγί)
  • 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
  • φράουλες (πλυμένες και καθαρισμένες)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγί, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αμαρέτο μέχρι να δέσουν και να σφίξουν σε σαντιγί. Τέλος από πάνω προσθέτουμε τις πλυμένες φράουλες.

Η δεύτερη εκδοχή είναι μία έμπνευση της στιγμής με τα περισσεύματα της σαντιγί!

ΥΛΙΚΑ:
  • σαντιγί (όπως τη φτιάξαμε παραπάνω)
  • μπισκότα πτι μπερ (ανάλογα με το πόση σαντιγί έχετε)
  • 2 σφηνάκια αμαρέτο
  • φράουλες (πλυμένες και καθαρισμένες)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαντιγί και στο multi χτυπάμε μερικές από τις φράουλες μέχρι να γίνουν πολτός και έπειτα τις προσθέτουμε στη σαντιγί και με μία σπάτουλα και με αργές κινήσεις προς την ίδια φορά ανακατεύουμε για να αναμειχθούν. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπερ, τα βουτάμε στο αμαρέτο και στρώνουμε τον πάτο από ένα μπολάκι. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από την φραουλένια σαντιγί και γαρνίρουμε με κομμένες φράουλες.

Και επειδή με έπιασε μεγάλος οίστρος έφτιαξα και κάτι για το βράδυ!

ΥΛΙΚΑ:
  • φράουλες
  • 1/2 μπανάνα
  • 1/2 πορτοκάλι
  • 1/4 μήλου
  • 1/4 αχλαδιού
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • χυμός από ένα πορτοκάλι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια όλα τα φρούτα, στίβουμε το πορτοκάλι και σε ένα μπολ τα βάζουμε όλα, προσθέτουμε το ρούμι και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και να κατεβάσουν τα φρούτα τα υγρά τους. Τέλος, σερβίρουμε σε ποτήρι για κοκτέιλ!!!



Υ. Γ. 1: Μεγάλη φραουλομανία μ' έπιασε.

Υ. Γ. 2: Αντί για πτι μπερ μπορείτε να χρησιμοποιήστε σαβαγιάρ ή μπισκότα μιράντα.

Υ. Γ. 3: Η απουσία των ημερών οφείλεται στην πικρή ήττα του Άρη το Σάββατο στον τελικό κυπέλλου, που πολύ βαριά το πήρα. Αλλά όσα έζησα το Σάββατο το βράδυ δεν ξεχνιούνται!!! Αχ ρε Αρειανάρα όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις!!!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΠΟΛIΤΙΣΜΙΚΗ "ΑΝΟΙΞΗ"!!!

Σήμερα λίγο μετά την αλλαγή της μέρας (σ.σ. Παρασκευή) και ενώ δεν είχα σκοπό να ανεβάσω κάτι, μελετώντας ο,τι καινούριο συμβαίνει στην πόλη μέσω του Αθηνοράματος, ανακάλυψα δύο (κατ' εμέ) πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες τις οποίες θα πραγματοποιήσω τις προσεχείς μέρες. Αρχικά, ανακάλυψα πως στην Εθνική Πινακοθήκη θα "φιλοξενηθεί" ο Ερνέστο Τσίλλερ. Και τι εννοώ με αυτό! Η Εθνική Πινακοθήκη θα παρουσιάσει το σύνολο των σχεδίων (περ. 400), εγγράφων, επιστολών, τεκμηρίων και φωτογραφιών από το αρχείο Τσίλλερ της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και σχέδια που φυλάσσονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Με λίγα λόγια θα δούμε συγκεντρωμένο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των πονημάτων ενός αρχιτέκτονα που αναμφισβήτητα σφράγισε την αρχιτεκτονική της περιόδου του Βασιλέως Γεωργίου Α', επηρεάζοντας με το έργο του την εποχή του.

Πληροφορίες:
Εθνική Πινακοθήκη, Βασ. Κωνσταντίνου 50, 2107235937-8.
Ώρες: Δευτ.-Σάβ. 9 π.μ.-3 μ.μ. Κυρ. 10 π.μ.-2 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: € 6.50, φοιτητικό € 3


Η δεύτερη δραστηριότητα που ανακάλυψα είναι ότι στις 28/04 ανοίγει τις πόρτες της η 56η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η οποία θα είναι αφιερωμένη στο Έτος Βιοποικιλότητας. Το πιο ιστορικό λουλουδιασμένο ραντεβού της πόλης επιστρέφει με 2.300 είδη φυτών, θεματικά περίπτερα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βιολογικά προϊόντα από το Αγροτουριστικό Πανηγύρι Επιδαύρου.

Πληροφορίες:
Άλσος Κηφισιάς, είσοδος από την πλευρά του σταθμού ΗΣΑΠ και από την Πλ. Πλατάνου
Εγκαίνια: Τετ. 28/4, 6.30 μ.μ. Μέχρι 16/5
Ώρες: Δευτ.-Κυρ. 10 π.μ.-10 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: Εισιτ. € 1,5
Λεπτομέρειες στο www.kifissia.gr



Υ. Γ. 1: Δυστυχώς τα παραπάνω απευθύνονται μόνο σε όσους μένουν Αθήνα, αλλά όταν πάω θα ανεβάσω φωτογραφίες για να μπορέσετε να τα δείτε όλοι.

Υ. Γ. 2: Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι παιδικό μου βίωμα. Πηγαίνω από 5 χρονών και δε θα ξεχάσω που πάντα μαζί με τα λουλούδια η μαμά μου μου αγόραζε και το κλασικό πλαστικό κουτάκι σε σχήμα καρδιάς με 4 γαρδένιες!!!

Υ. Γ. 3: Και τα δύο που ανέφερα παραπάνω είναι μια μορφή τέχνης. Ο Τσίλλερ της αρχιτεκτονικής, αλλά και η ανθοκομία είναι τέχνη γιατί όπως έλεγε και ο Μάρκος Αυρήλιος «Ποτέ η φύση δεν είναι κατώτερη απ’ την τέχνη.»

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ!!!

Μετά από ένα πολύ ωραίο, ανοιξιάτικο και ζεστό Σαββατοκύριακο επιστρέφω με το αγαπημένο μου πρωινό, τα κρουασανάκια. Ένα αρτοπαρασκεύασμα που είναι από τις λίγες τόσο πολύ διαδεδομένες γεύσεις που οι ιστορικοί της γαστρονομίας είναι τόσο μπερδεμένοι ώστε κανείς τους δεν βγάζει άκρη και η ιστορία του παραμένει τόσο απροσδιόριστη.

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 Βιτάμ 250 gr (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα (ελαφρώς ζεσταμένο)
  • 50 gr μαγιά
  • 6 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αρχικά, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και να λιώσουν και έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ένα αυγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το γάλα (όχι να κάψει απλά να γίνει χλιαρό) και διαλύουμε μέσα σ' αυτό τη μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το γάλα με τη μαγιά στο αρχικό μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μια ούτε πολύ σκληρή, ούτε πολύ μαλακή ζύμη. Έπειτα, χωρίζω τη ζύμη σε πέντε κομμάτια και ανοίγω κάθε κομμάτι με ένα πλάστη σε φύλλο στρογγυλό και όταν το φέρουμε σε σχήμα που θέλουμε χωρίζουμε τον κύκλο σε 8 μέρη (σχ Ι). Χωρίζουμε μεταξύ τους τα κομμάτια και τα τυλίγουμε (απλά ρολάροντας τα από την πιο φαρδιά πλευρά προς την πιο μυτερή σχ ΙΙΙ). Τέλος, τα αλείφουμε με λίγο κρόκο από το δεύτερο αυγό για να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.



Υ. Γ. 1: Μπορείτε να κάνετε τα κρουασανάκια και γεμιστά με μαρμελάδα ή μερέντα ή με μια πλάκα από σοκολάτα γάλακτος ή υγείας. Στην περίπτωση αυτή θα βάλετε συντηρητικά λίγη από τη γέμιση της αρεσκείας σας σε κάθε κομμάτι από τα 8 από την πιο φαρδιά πλευρά και θα τα τυλίξετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (σχ ΙΙ).

Υ. Γ. 2: Μην βάλετε πολύ κοντά στο ταψί γιατί φουσκώνουν και θα κολλήσουν. Αφήστε 4-5 εκατοστά μεταξύ τους.

Υ. Γ. 3: Κάτι άσχετο αλλά την Κυριακή το πρωί πήγα στο ξενοδοχείο Ledra Marriott για να προμηθευτώ το μαγικό χαρτάκι για τον τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας μεταξύ Αριανάρας και Παναθηναϊκού. Δε θα πω πολλά για να μην σας κουράσω απλά η χαρά μου που μίλησα με Μεριέμ, Πρίττα και Κούπερ είναι ανείπωτη(πήρα και αυτόγραφα). Βέβαια, αυτό λίγη σημασία έχει για τους περισσότερους που διαβάζουν αυτό το blog αλλά θα έσκαγα αν δεν το έλεγα!

Υ. Γ. 4: Μπήκαμε και σε εφημερίδα. Τσεκάρετε εδώ!

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΜΙΑ "ΑΛΛΗ" ΤΡΟΦΗ!!!

Σήμερα δε θα ανεβάσω τροφή για το σώμα αλλά για το πνεύμα! Ορμόμενη από μία κάρτα που μου έτυχε σε ένα fortune cookie θα ανεβάσω τα λόγια που μου έτυχαν και που λίγο αργότερα διαπίστωσα πως δεν είναι απλά λόγια μιας λαϊκής θυμοσοφίας, αλλά λόγια με ονοματεπώνυμο.


"Όλοι οι άνθρωποι ζουν, όχι χάρη στις φροντίδες τους για τον εαυτό τους, αλλά χάρη στην αγάπη που τρέφουν γι'αυτούς άλλοι άνθρωποι"

ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ


Συμφωνείτε ή όχι?

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

2 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΜΑ CHEESECAKE!!!

Αυτή η ανάρτηση είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες. Και γιατί αυτό? Διότι 4 ξεχωριστοί blogοφίλοι με τίμησαν πολύ δίνοντας μου δύο πολύ γλυκά βραβεία που με έκαναν πολύ χαρούμενη, καθότι ήταν και τα πρώτα. Και για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι στα ακόλουθα blogs:
  1. http://tweety-tweetyman.blogspot.com/,
  2. http://apinkdreamer.blogspot.com/ ,
  3. http://kouzinotherapy.blogspot.com/ και
  4. http://chefkang.blogspot.com/


Εγώ λοιπόν με τη σειρά μου θα κάνω τις εξής δύο κινήσεις. Αφενός, θα μοιράσω και εγώ τα βραβεία σε άλλους 10 blogοφίλους και στη συνέχεια, θα σας κεράσω ένα γλυκάκι για τα συγχαρητήρια. Και τι γλυκάκι, δροσερό και εύκολο που το ανεβάζω ύστερα από την παρότρυνση της έτερης blogοφίλης http://aesthetics-soo.blogspot.com/ και δεν είναι άλλο από το cheesecake!!! Όμως πρώτα η απονομή των δικών μου βραβείων.














  1. http://eftanhsa.blogspot.com/ (Στον αγαπητό κύριο Ντένη που κάθε φορά με ταξιδεύει στα Επτάνησα και στο νησί που λατρεύω την Κεφαλλονιά, ως γνήσιος συντοπίτης και πνεύμα καλλιτεχνικό και κεφαλλονίτικο)
  2. http://kanthar0s.blogspot.com/ (Στον έτερο αγαπητό φίλο kanthar0 που κάθε φορά προσεγγίζει τα αθλητικά θέματα με αντικειμενικότητα και αμεροληψία ακόμα και αυτά που αφορούν την ομάδα της καρδιάς μου, τον Άρη)
  3. http://aesthetics-soo.blogspot.com/ (Στην αγαπητή φίλη post2.soo που με τις γυναικείες συμβουλές της δίνει λύσεις σε πολλά γυναικείας φύσης ζητήματα.)
  4. http://cibusi.blogspot.com/ (Για τα άρθρα που είναι πάντα ενδιαφέροντα και ξεφεύγουν από τα τετριμμένα)
  5. http://dimiourgo.blogspot.com/ (Γιατί είναι ένα blog που δικαιολογεί απόλυτα το όνομά του, με πολύ όμορφες δημιουργίες.)
  6. http://stamarstavros.blogspot.com/ (Για το ότι είναι ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ και το δηλώνει..." Αν εσύ που με διαβάζεις νομίζεις ότι μπορείς να με κάνεις να πιστέψω, δοκίμασε..." σε ένα blog που είναι γεμάτο από πράγματα και γεύσεις που πιστεύει!)
  7. http://mantarini-pounds.blogspot.com/ (Για τη φίλη που κάνει μια σημαντική προσπάθεια και το βραβείο αυτό έρχεται να την ενθαρρύνει.)
  8. http://syntageskaialla-kathrin.blogspot.com/ (Γιατί η Χαλκιδική είναι από τα αγαπημένα μου μέρη και με τις γεύσεις που μας προσφέρει μου τη θυμίζει.)
  9. http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/ (Γιατί το blog της έχει ίσως το αγαπημένο μου χρώμα και κάθε φορά που ανοίγω τη σελίδα της μου ανεβαίνει η διάθεση!)
  10. http://tasteadvisor.blogspot.com/ (Γιατί εξαρχής αυτό το blog μου αποπνέει κάτι φίνο και ντελικάτο σαν λεπτό άρωμα κρασιού)

Δόθηκαν λοιπόν και τα Pansofix Awards και τώρα ήρθε η ώρα να το γλεντήσουμε και εγώ για τα βραβεία που πήρα αλλά και εσείς για τα βραβεία που σας έδωσα αλλά και γενικά να κεραστείτε όλοι οι blogoφίλοι. Οπότε με μία σεμνή τελετή θα σας κεράσω αυτό που σας προανήγγειλα, CHEESECAKE για όλους!!!

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κουτιά μπισκότα DIGESTIVE
  • 1 πακέτο ΒΙΤΑΜ 250 gr
  • 400 gr γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια (σε σκόνη)
  • 1 πακέτο τυρί PHILADELFIA
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα (της αρεσκείας σας)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αρχικά, τρίβουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μαζί μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με τα μπισκότα. Ύστερα, βάζουμε αυτό το μείγμα σε ένα ταψί, το στρώνουμε με μία σπάτουλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 150 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον φάκελο με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το γάλα και σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το PHILADELFIA με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το περιεχόμενο του ενός μπολ στο άλλο και τα χτυπάμε μαζί ελαφρά. Αφού γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, το στρώνουμε πάνω από το ψημένο μπισκότο και από πάνω περιχύνουμε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.



Υ. Γ. 1: Μπορείτε αντί για μαρμελάδα να βάλετε κάποιο γλυκό του κουταλιού με το σιρόπι του.

Υ. Γ. 2: Επίσης, μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο (χωρίς μαρμελάδα) με σιρόπι σοκολάτα ή καραμέλα.

Υ. Γ. 3: Πόσο όμορφη είναι η Πλάκα!!! Είχα πολύ καιρό να κατέβω για κυριακάτικη βόλτα και είχα ξεχάσει πόσο μαγική μπορεί να είναι σε κάποια κομμάτια της η Αθήνα. Ανθισμένα μπαλκόνια, καθαρά πλακόστρωτα, η γλυκιά σκιά της Ακρόπολης και ένας καφές στο cafe plaka είναι μια απόλαυση που δε συγκρίνεται. Δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται "Συνοικία των Θεών"!!!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΕΑΣ!!!

Ύστερα από μια ακατάπαυστη ροή κρέατος σε όλες τις εκδοχές μαγειρέματος και σε όλα τα είδη κρέατος μπορώ να πω ότι κορέστηκα και μόνο στη σκέψη του κρέατος για κάποιες μέρες παθαίνω αναφυλαξία. Για τον λόγο αυτό η σημερινή ανάρτηση έχει να κάνει με ένα φαγητό που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου και το οποίο το λάτρευα και αυτό το φαγητό είναι τα πιροσκί. Με θυμάμαι από πολύ μικρή ηλικία να τρέχω με ένα πιροσκί στο δεξί και ένα πιροσκί στο αριστερό χέρι. Και τα έφτιαχνε η γιαγιά μου επηρεασμένη από μια γειτόνισσα με ρωσική καταγωγή. Βέβαια η γιαγιά μου δε θυμάται πια ακριβώς τη συνταγή οπότε και ύστερα από ψάξιμο και δοκιμές βρήκα τη συνταγή που είναι σχεδόν ίδια γευστικά με αυτή της γιαγιάς μου. Το κακό είναι ότι δε θυμάμαι από που τη βρήκα.



ΥΛΙΚΑ (για τη ζύμη):
  • 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • 1 φλιτζανάκι περίπου ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ (για πιροσκί με τυρί):
  • 250 gr τυρί φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΥΛΙΚΑ (για πιροσκί με πατάτα):
  • 4-5 πατάτες βρασμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ψιλοκομμένο άνηθο
  • λίγο σοταρισμένο ξερό κρεμμύδι
  • λίγο βούτυρο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: Αρχικά, σε ένα μπολ ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Ύστερα, αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα για να φουσκώσει περίπου μισή ώρα και όταν είναι έτοιμη κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Στη συνέχεια, βάζουμε σε κάθε κομμάτι που ανοίξαμε μία κουταλιά της σούπας από την εκάστοτε γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ώσπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΟΥ: Λιώνουμε πολύ καλά το τυρί με το πιρούνι και ανακατεύουμε με το αυγό και το δυόσμο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ: Αφού βράσουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο, το κρεμμυδάκι και λίγο βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα ώσπου να γίνουν ένα μείγμα.




Υ. Γ. 1: Αν η ζύμη βγει πολύ σφιχτή προσθέστε λίγο νερό ή γάλα. Αν πάλι βγει πολύ αραιή προσθέστε λίγο αλεύρι


Υ. Γ. 2: Για να κλείσουν τα πιτάκια αλείψτε τις άκρες με λίγο νερό και θα κολλήσουν.

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία!!!


Υ. Γ. 1: Καλό σούβλισμα και το φαγητό με μέτρο και ρέγουλα γιατί θα σκάσουν τα κουμπιά μας!

Υ. Γ. 2: Καλή και ασφαλής επιστροφή!!!

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΦΡΟΥΤΟΕΠΙΔΟΡΠΙΑ!!!

Επειδή όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές ένα γεύμα ποτέ δε θεωρείται λήξαν αν δεν συνοδευτεί από γλυκό σκέφτηκα να ανεβάσω κάποια γλυκάκια που γίνονται με βάση τα φρούτα και φαινομενικά είναι πιο απλά και ελαφριά.


ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ (υλικά για κάθε μήλο):
  • 1 μήλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζανάκι ελληνικού καφέ νερό

(παρασκευή):


Καθαρίζουμε το μήλο και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα, καρφώνουμε και τα γαρύφαλλα και τέλος το βάζουμε σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, το περιχύνουμε με το νερό και το δένουμε με σπάγκο. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε για 1 1/2 ώρες στους 180 - 200 βαθμούς.


ΑΧΛΑΔΙΑ ΠΟΣΕ (υλικά για κάθε αχλάδι):

  • 1 αχλάδι
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 50gr ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο


(παρασκευή):


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αχλάδι ξεφλουδισμένο, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το αχλάδι και να δέσει η σάλτσα.



Υ. Γ. 1: Αυτές οι δύο συνταγές γίνονται και με κυδώνι.

Υ. Γ. 2: Ως συνοδευτικό πάει τέλεια με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι, με σαντιγί ή τέλος με γιαούρτι.

Υ. Γ. 3: Σε όσους φύγουν για το Πάσχα, καλά να περάσουν και με το καλό η επιστροφή!!!