Ύστερα από ένα διάστημα ζαχαροπλαστικού οίστρου αποφάσισα να κάνω και κάτι πιο αλμυρό για αλλαγή. Και επειδή αγαπώ πολύ τις πίτες σκέφτηκα να ανεβάσω μια πολύ αγαπημένη μου πίτα και πάρα πολύ απλή. Θα φάμε λοιπόν κιμαδόπιτα!!!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό κιμά (της αρεσκείας σας)
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 1 πιπεριά
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι (για το τσιγάρισμα)
- 1 μικρό κουτάκι σόδα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ένα κουτάλι της σούπας λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν στη συνέχεια, τον κιμά για να τσιγαριστεί και αυτός ανακατεύοντας τον με μία ξύλινη κουτάλα ώστε να κοπεί σε μικρά κομματάκια. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά τον κιμά καιτα κρεμμύδια και την πιπεριά να ψηθούν και έπειτα αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και την αφήνουμε άλλα 10 -15 λεπτά να κάτσει και να κρυώσει (γιατί θα προσθέσουμε τα αυγά και δε θέλουμε να τηγανιστούν). Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε
Σε ένα ταψί βουτυρωμένο βάζουμε τα μισά φύλλα που έχει το πακέτο, αλείφοντας τα και αυτά ένα ένα με λίγο βούτυρο και από πάνω ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε την πίτα με τα άλλα μισά φύλλα βουτυρωμένα και αυτά. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα και ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς. Τέλος, μόλις περάσουν 10 λεπτά με ένα τέταρτο από την ώρα που θα την βάλουμε στο φούρνο χτυπάμε ένα αυγό και μία σόδα και τα ρίχνουμε από πάνω.
Υ. Γ. 1: Η σόδα με το αυγό είναι το μυστικό της επιτυχίας γιατί η μεν σόδα θα κάνει τα φύλλα τραγανά και το δε αυγό θα δώσει ένα πολύ ωραίο χρυσαφί χρώμα στα φύλλα.
Υ. Γ. 2: Η γέμιση δεν πρέπει να είναι υδαρής γιατί θα χαλάσει το φύλλο και θα το μαλακώσει πολύ.
Αυτό με τη σόδα το έχω ακούσει σε τυρόπιτα, ενδιαφέρον φαίνεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ωραίες οι πίτες. Τραβιούνται οι άτιμες. Με ρέγουλα όμως, μην κάνουμε υπερβολές. 5-6 κομμάτια έτσι για την γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια!
Μας αρέσουν πολύ οι κιμαδόπιτες και τούτη δω είναι και πολύ εύκολη θα την γράψω για να τη φτιάξω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!
ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΦΑΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!
ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΑΝ ΣΥΝΤΑΓΗ!
ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΣΑΝ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ.ΕΓΩ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΥΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΠΙΤΟΥΛΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη φαίνεται, θα την κάνω οπωσδήποτε γιατί πρώτον λατρεύω τις πίτες και δεύτερον δεν έχει τυρί που απεχθάνομαι... οι περισσότερες που έχω δει έχουν τυριά πολλά και εγώ πάντα τα αφαιρώ...χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ!!!
αχ τι με κανεις, σε καιρό νηστείας! ευτυχώς εβαλες μικρή φωτογραφία!! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφή η συμβουλή σου! Σόδα έχω δοκιμάσει σε πίτα και έγινε πολύ τραγανό το φύλλο! Θα δοκιμάσω και το αυγό! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήη αγαπημενη μου πιτα, θα δοκιμασω και τη δικη σου υπεροχη συνταγη, οχι εγω δεν εχω δικη μου. Φιλακια
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. ευτυχως η φωτο ειναι μικρη.
Πεινάω όταν βλέπω τέτοιες συνταγές λολ! άσε που δεν έχω ξαναφάει τέτοια πίτα, τώρα όμως θα την δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω φτιάξει ποτέ, αλλά θα αρέσει στα παιδιά μου σίγουρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε καταστρεφετε!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπως να αντισταθω σε πιτα και μαλιστα σε κιμαδοπιτα????
εγω βαζω και λιγη 2-3 ντοματες χοντροκομμενες και ψιλοκομμενο μαιντανο.
ααα το μυστικό της σόδας δε το'ξερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή σου βδομάδα
χχχχ
Μ αρέσει ο κιμάς!!Και αυτό το μυστικό με τη σόδα δεν το ήξερα!!Θα το εφαρμόσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά
ΠΩ ΠΩ!!!ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)))
Την κιμαδόπιτα την φτιάχνω πάντα με σφολιάτα, δεν έχω επιχειρήσει με άλλο φύλλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημειώνεται το tip με τη σόδα για μελλοντική χρήση...
Καλή βδομάδα!
Καλησπέρα κι από μένα! Η γέμιση για την κιμαδόπιτα είτε με πιπεριές, είτε με μανιτάρια, είτε με σκέτο κιμά είναι πάνω - κάτω γνωστή και ο καθένας βάζει ή βγάζει υλικά ανάλογα με το τι του αρέσει, αλλά το κόλπο με τη σόδα και το αβγό, πρώτη φορά το διαβάζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι περίεργη να δω πως θα βγαίνει!
Καλό βράδυ και καλή βδομάδα!
Λατρεμένη η κιμαδόπιτα και αυτό με το φύλλο κάνει τη διαφορά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κιμαδόπιτα είναι από τις αγαπημένες μου πίτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέροντα τα tips που χρησιμοποιείς και κυρίως αυτό με την σόδα!
Καλή βδομάδα!
Πολύ ωραία συνταγή pansofix. Ωραία πιτούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τη σόδα το ήξερα για τυρόπιτα. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα.
:-)
Καλή βδομάδα
Μπήκε στα υπόψη... Μέχρι κι εγώ μπορώ να την φτιάξω :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαίνεται νοστιμότατη! Θα την φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία! (Να δω τι θα πρωτοφτιάξω;-) Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που η photo είναι μικρή!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι γνωστή πιτού άλλωστε!:P
Thanks 4the soda+egg tip!
Καλή εβδομάδα & χρόνια μας πολλά
2day & everyday!:D
γεια σου! σ'ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια στο μπλογκ μου! οι συνταγες σου ειναι καταπληκτικες! εγινα κι εγω αναγνωστρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αγαπημενη μου πιτα...φαινεται τελεια...μπραβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThаnks for finally ωrіting аbout > "KΙΜAΔΟΠΙΤA!!!"
ΑπάντησηΔιαγραφή< Loved it!
Also visit my website faѕt cash loan guaranteed
І'm trying to create a similar place to this myself, there's an
ΑπάντησηΔιαγραφήenormous amοunt of effort that goes into it.
Really liνely community too, not eaѕy tо build.
My web sіte personal loans