Μπήκαμε στο μήνα της Άνοιξης και με έχει πιάσει μια γλυκιά διάθεση την οποία διοχέτευσα στη δημιουργία ενός πολύ αγαπημένου μου γλυκού. Έφτιαξα λοιπόν ραβανί!
ΥΛΙΚΑ (για το ραβανί):
- 1 1/2 πακέτο μαργαρίνη
- 1φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 6 αυγά
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινη φαρίνα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλο
ΥΛΙΚΑ (για το σιρόπι):
- 2 ποτήρια νερού νερό
- 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- μισό λεμόνι στημένο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Αρχικά χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε πολύ καλά για ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φαρίνα και το γάλα εναλλάξ και συνεχίζουμε ρίχνοντας το σιμιγδάλι και χτυπώντας όλα τα υλικά πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο αρχικό μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα απαλά και προς την ίδια φορά Μετά αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα σκορπώντας από πάνω τα αμύγδαλα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Από τα αγαπημένα μου γλυκά. Ειδικά όταν το συνοδεύεις με παγωτό καϊμάκι είναι μαγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήκορυφαίο γλυκό! ειδικά με παγωτό όπως λέει και ο kantharos είναι όλα τα λεφτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελένομαι για Ραβανί!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έχει και μπόλικο σιρόπι!!!!!!!
Απαπα!
Καλό μεσημέρι..
Ωραιο γλυκάκι κερνάς σήμερα, γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ. ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ.
The sweetest sin! :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα εκτελεστεί & θα φαγωθεί μετά παγωτού!
Πολύ ωραίο το γλυκό σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα σιροπιαστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια κάτι τέτοια σιροπιαστά, δίνω ρέστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ κάνω το ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ, με το μικρό μυστικό στο σιρόπιασμα.
Στείλε κατα'δω κομματάκι, για εκτίμηση, όχι για χόρταση!
Καλό βράδυ.
Από τα αγαπημένα γλυκά!Ειδικά αν είναι πολύ σιροπιαστό!!Μπράβο!Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ραβανί είναι η αδυναμία μου.Όταν ήρθα στην Ελλάδα είχα ξεςτρελλαθεί μαζί του και η πεθερά μου έφερνα τα ταψιά για να χορτάσω.Όμως να ξέρετε τα έχω δοκιμάσει όλα μα σαν το ραβανί της Νικήτης Χαλκιδικής δεν υπάρχει.Είχα λοιπόν τη τύχει αυτός ππου το φιάχνει να έχειαγοράσει σπίτι κοντά μας και άνοιξε για το χειμώνα μόνο ένα μαγαζί που πουλά το ραβανί του.Το αγοράζω και τσατίζεται η Αχτίδα που δεν προτιμώ το δικότης αν και το παραδέχεται οτι είναι καλυτερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου γλυκό! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο γλυκό! με ή χωρίς παγωτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝικήτη Χακιδικής; Φίλε Δημήτρη θα το τσεκάρω όταν ανέβω πάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ!!!!ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ!!ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ:))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΟ .ΜΠΡΑΒΟ !!!
..θελω κι εγω καλε...!!..Με παγωτο απαραιτητως..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου θυμησατε εδω μεσα οταν ασχολιομουν με την κουζινα...Τωρα που μεγαλωσα...αι στο.....χαλασα!!!
Καλησπερα σας!!
α πα πα !!! Και συ μαγειρευεις υπέροχα. Ευχ. αλλα δεν θα παρω. Με εχετε αποτρελλανει με τις καταπληκτικες συνταγες όλοι οι blog φιλοι μου αλλα εγω ακαθεκτη, διαιτα. Any way καλώς σε βρήκα, οι συνταγες σου , πεντανοστιμες. φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην με κολάζεις μεσημεριάτικα, έχω μανία με τα γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμεινε τίποτα και για μένα που άργησα??? Ένα μικρό κομμάτι έστω??? Με λίγο παγωτό???
ΑπάντησηΔιαγραφήΗΡΘΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ!!ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΡΑΒΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή