Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

ΡΑΒΑΝΙ!!!

Μπήκαμε στο μήνα της Άνοιξης και με έχει πιάσει μια γλυκιά διάθεση την οποία διοχέτευσα στη δημιουργία ενός πολύ αγαπημένου μου γλυκού. Έφτιαξα λοιπόν ραβανί!

ΥΛΙΚΑ (για το ραβανί):

  • 1 1/2 πακέτο μαργαρίνη

  • 1φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

  • 6 αυγά
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινη φαρίνα

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλο


ΥΛΙΚΑ (για το σιρόπι):
  • 2 ποτήρια νερού νερό

  • 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

  • μισό λεμόνι στημένο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αρχικά χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε πολύ καλά για ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φαρίνα και το γάλα εναλλάξ και συνεχίζουμε ρίχνοντας το σιμιγδάλι και χτυπώντας όλα τα υλικά πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο αρχικό μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα απαλά και προς την ίδια φορά Μετά αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα σκορπώντας από πάνω τα αμύγδαλα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.


Για το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν καλά. Τέλος, περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι και να σταθεί πριν το σερβίρουμε.

Υ. Γ. 1: Το σιρόπι το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο γλυκό αφού το αφήσουμε περίπου 10 - 15 λεπτά από την ώρα που θα το βγάλουμε από το φούρνο και αφου το χαράξουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι για να ποτίσει μέσα από το σιρόπι.

Υ. Γ. 2: Οι διαστάσεις του ταψιού που χρησιμοποίησα είναι 38*27*3.

Υ. Γ. 3: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειαστεί να σκεπάσετε το γλυκό με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μην καεί από πάνω.

20 σχόλια:

  1. Από τα αγαπημένα μου γλυκά. Ειδικά όταν το συνοδεύεις με παγωτό καϊμάκι είναι μαγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κορυφαίο γλυκό! ειδικά με παγωτό όπως λέει και ο kantharos είναι όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελένομαι για Ραβανί!!!!
    Και έχει και μπόλικο σιρόπι!!!!!!!
    Απαπα!
    Καλό μεσημέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιο γλυκάκι κερνάς σήμερα, γεια στα χέρια σου!!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ. ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. The sweetest sin! :D
    Θα εκτελεστεί & θα φαγωθεί μετά παγωτού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για κάτι τέτοια σιροπιαστά, δίνω ρέστα!
    Εγώ κάνω το ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ, με το μικρό μυστικό στο σιρόπιασμα.
    Στείλε κατα'δω κομματάκι, για εκτίμηση, όχι για χόρταση!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τα αγαπημένα γλυκά!Ειδικά αν είναι πολύ σιροπιαστό!!Μπράβο!Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ραβανί είναι η αδυναμία μου.Όταν ήρθα στην Ελλάδα είχα ξεςτρελλαθεί μαζί του και η πεθερά μου έφερνα τα ταψιά για να χορτάσω.Όμως να ξέρετε τα έχω δοκιμάσει όλα μα σαν το ραβανί της Νικήτης Χαλκιδικής δεν υπάρχει.Είχα λοιπόν τη τύχει αυτός ππου το φιάχνει να έχειαγοράσει σπίτι κοντά μας και άνοιξε για το χειμώνα μόνο ένα μαγαζί που πουλά το ραβανί του.Το αγοράζω και τσατίζεται η Αχτίδα που δεν προτιμώ το δικότης αν και το παραδέχεται οτι είναι καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αγαπημένο μου γλυκό! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τέλειο γλυκό! με ή χωρίς παγωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νικήτη Χακιδικής; Φίλε Δημήτρη θα το τσεκάρω όταν ανέβω πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΩ ΠΩ!!!!ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ!!ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ:))))
    ΤΕΛΕΙΟ .ΜΠΡΑΒΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ..θελω κι εγω καλε...!!..Με παγωτο απαραιτητως..
    Μου θυμησατε εδω μεσα οταν ασχολιομουν με την κουζινα...Τωρα που μεγαλωσα...αι στο.....χαλασα!!!
    Καλησπερα σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. α πα πα !!! Και συ μαγειρευεις υπέροχα. Ευχ. αλλα δεν θα παρω. Με εχετε αποτρελλανει με τις καταπληκτικες συνταγες όλοι οι blog φιλοι μου αλλα εγω ακαθεκτη, διαιτα. Any way καλώς σε βρήκα, οι συνταγες σου , πεντανοστιμες. φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην με κολάζεις μεσημεριάτικα, έχω μανία με τα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμεινε τίποτα και για μένα που άργησα??? Ένα μικρό κομμάτι έστω??? Με λίγο παγωτό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΗΡΘΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ!!ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΡΑΒΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή