Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Brownies! - Η Σοκολάτα Είναι Παντοτινή!

Είναι αρχή της βδομάδας (τσαγκαροδευτέρα) και όπως πολλοί, έτσι και εγώ είμαι σε μια φάση τι να κάνω, τι να κάνω.. Και αποφάσισα να γράψω για ένα ακόμη αγαπημένο και λαχταριστό γλυκό, το brownies. Είναι και αυτό στην κατηγορία των εύκολων γλυκών που δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Επί το έργο λοιπόν!

ΥΛΙΚΑ:
  • 1kg κουβερτούρα
  • 10 αυγά
  • 100gr αλεύρι μπλε
  • 380 gr ζάχαρη
  • 380gr βούτυρο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
:


Αρχικά, βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ταυτόχρονα, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια, τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν πάλι και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά.

Υ.Γ.1: Όπως είπα και σε προηγούμενο άρθρο ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο, οπότε μετά το τέταρτο το πιο ασφαλές θα είναι να το τσεκάρετε βυθίζοντας ένα μαχαίρι.

Υ.Γ.2: Στα υλικά μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς (καρύδια ή φυστίκια νομίζω θα πήγαιναν καλύτερα) ή τριμμένο μπισκότο.

Υ.Γ.3: Συνοδεύεται άριστα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή σαντιγύ (για τους καλοφαγάδες) ή απλά με λίγο ζάχαρη άχνη από πάνω.

Υ.Γ.4: Το βούτυρο κατά προτίμηση να είναι ζωϊκό, δίνει τελείως άλλη γεύση στο γλυκό Βόμβα!!!

Υ.Γ.5: Θα ακολουθήσει αλμυρό στην επόμενη ανάρτηση, γιατί από τα τόσα γλυκά θα ανεβάσουμε ζάχαρο!

15 σχόλια:

  1. Ήρθα για να σε γνωρίσω και βρέθηκα στο..περιβάλον μου : γλυκάκια! υπέροχες συνταγές για μένα που αγαπώ τη ζαχαροπλαστική. Βλέπεις μοιραστήκαμε τη κουζίνα με τον άνδρα μου, εκείνος τα φαγητά εγώ τα γλυκά! Καλώς ήρθα λοιπόν, ένα κομματάκι απο το γλυκό θα το πάρω μαζί με την ...συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΧΤΙΔΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΠΑΧΥΝΕΙΣ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΚΟΜΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!!!
    Υ.Γ. ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Minimarket είσαι μορφή...
    Προτείνω να φτιάξει κι ένα γλυκό για μένα κι όπως το τρώμε να λέμε ανέκδοτα.

    Πολλές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα! υπέροχο φαίνεται και μ' ένα καφεδάκι, απλά, τέλειο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν βάλεις δίπλα του καλής ποιότητας παγωτό καραμέλα ή βανίλια, δε παίζεται! Ίσως το πιο αγαπημένο μου σοκολατογλυκό, σλουρπ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! Τι μας κάνεις πρωί πρωί! Σοκολατοκόλαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ιδέα με τους ξηρούς καρπούς είναι πολύ καλή, και ιδιαίτερα με φουντούκια, που ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα!!Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντα αγαπημένες οι προτάσεις με σοκολάτα!
    Παίρνω το κομματάκι μου,πάει μια χαρά με το καφεδάκι,που τώρα πίνω.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 300 PIGE PALI H XOLISTERINI,KALA LEEI O KOSTHS EDO MESA MPOENOUME GIA NA PAROUME KANA KILI GIATI DEN EXOUME KAI POLLA XAXA.KALHMERA SAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλέ γι'αυτό μας κάλεσες κι απ' εδώ, για να μας βάλεις σε σοκοπειρασμούς; αυτό δεν είναι γλυκό αλλά κόλαση, ακόμη κι η κόρη μου που δεν τα πάει καλά με τα σοκολατένια γλυκά αυτό το τσακίζει, όπως κι όλοι μας.
    αυτός είναι και ο λόγος που το αποφεύγουμε διότι ούτε από τον φούρνο δεν προλαβαίνει να βγει, φυσικά με παγωτό το απολαμβάνουμε καλύτερα, το ένα βραστό από το φούρνο το άλλο παγωμένο, τέλειο!!!!!
    σατανικός πειρασμός!! ύπαγε οπίσω μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλειοοοοοοο!!!Είμαι chocaholic...θα την τιμήσω την συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κοίτα κι εγώ βραδιάτικα που βρήκα να μπω...
    εεεε δεν τρώγεσαι χρυσό μου...
    ευτυχώς κλειδώνω την κουζίνα τα βράδια :ΡΡΡ
    όνειρα ΓΛΥΚΑ
    χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σοκολάτα for ever!!
    Από τα πολύ αγαπημένα μας γλυκάκια, γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παιδια σας ευχαριστω ολους για τα ωραια λογια...και ο μονος τροπος για να σας ευχαριστησω ειναι να ανεβαζω γευστικες και γρηγορες (οσο γινεται) συνταγες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λιποθυμώ...φέρτε μου κάτι να φάω γρήγορα. Σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή