Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΡΟΜΗΛΟ!!!

Τα κορόμηλα είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα και τώρα που είναι η εποχή τους αποφάσισα να τα κάνω μαρμελάδα για να συνοδεύω το πρωινό μου, αλλά και άλλα γεύματα καθότι βρίσκω πολύ δελεαστική την ιδέα του γιαουρτιού με μαρμελάδα ή παγωτού βανίλια με μία γεμάτη κουταλιά (ή και δυο) μαρμελάδα κορόμηλο.












ΥΛΙΚΑ:
  • 1kg κορόμηλα (ώριμα)
  • 1kg ζάχαρη
  • χυμός από μισό λεμόνι




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αρχικά, πλένουμε τα κορόμηλα πολύ καλά και βγάζουμε τα κουκούτσια (τα οποία δεν πετάμε, αλλά τα κρατάμε σε ένα μπολ). Βάζουμε τα κορόμηλα μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με τους χυμούς που έβγαλαν από το καθάρισμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ταυτόχρονα, βάζουμε τα κουκούτσια που κρατήσαμε σε ένα τούλι, το δένουμε σφιχτά, τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι αρχικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει. Κατά τη διάρκεια που βράζει, αφαιρούμε τους αφρούς που δημιουργούνται και ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν πέφτει σχετικά αργά από την κουτάλα, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πήξει κι άλλο όταν κρυώσει. Όταν η μαρμελάδα κοντεύει να "δέσει" ρίχνετε το χυμό λεμονιού (το λεμόνι εμποδίζει τη μαρμελάδα να ζαχαρώσει), αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα και την κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφού κατεβάσετε από τη φωτιά γεμίστε τα βαζάκια σας με τη μαρμελάδα, αφού πρώτα τα αποστειρώσετε.


Υ. Γ. 1: Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μη σκεπάζετε την κατσαρόλα γιατί τότε οι υδρατμοί θα σκουρύνουν τη μαρμελάδα.

Υ. Γ. 2: Τη διαδικασία αποστείρωσης των βάζων θα τη βρείτε εδω.

Υ. Γ. 3: Η δοσολογία αυτή βγάζει ένα βάζο σαν αυτό της φωτογραφίας.

48 σχόλια:

  1. !!!!!!!!!!!! μαραπέλλα και πουρνέλλα!!!
    Θα προτείνω τη συνταγή σου στη μαμά μου αφού έχουμε πάντα ...κορόμηλα από το χωριό αλλά επειδή τα αγαπάμε όλοι, δεν μένουν ποτέ αρκετά για μαρμελάδα...μιάμι μιαμ η πρόταση σου Πανσοφίξ μας!
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάμι γιάμι....
    Τι πιο ωραίο από τις σπιτικές μαρμελάδες!!
    Φιλάκιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια,την λατρεψα.Μόλις πάω χωριό θα μαζέψω κι εγώ κορόμηλα από τον κήπο μας!
    Δεν έχω φτιάξει ποτέ και φαίνεται υπέροχη!
    Καλοφάγωτη!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν σου έχω μια πρόταση .... θα μου δώσεις το βαζάκι χεχεχε και θα φτιάξεις άλλη μαρμελάδα χεχεχεχε :P
    Γεια στα χεράκια σου
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μια μαρμελάδ που δεν έχω φτιάξει ποτέ!
    Και τι όμορφο χρώμα έχει!!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραια!!!!και δεν ηξερα τι να τα κανω τοσα κορομηλα!!!!!καλο απογευμα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μου θύμησες τώρα!!!Η αγαπημένη μαρμελάδα της μαμάς μου.Την έβραζε στο καζάνι με ξύλα και τρώγαμε όλο το χρόνο.Τρία πιτσιρίκια και τέσσερις μεγάλη που να φτάσει το βαζάκι. Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. που χαθηκες; μας ελειψες απο την μπλογκογειτονια!
    πριν λιγο καιρο εφαγα σε ενα εστιατοριο φιλετο χοιρινο με συνοδεια τετοιας μαρμελαδας!!!πρωτογνωρη γευση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παγωτό βανίλια με μαρμελάδα κορόμηλο: η πιο γευστική και δροσιστική πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Home made marmelade, wow!
    Bravo!=)
    Με παγωτό τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η μαρμελάδα κορόμηλο είναι ΤΕΛΕΙΑ, την έφτιαχνε ο παππούς μου και μοσχοβολούσε όλο το σπίτι! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρες!

    Εγώ δεν τη συνιστώ ανεπιφύλακτα μπας και μείνει τίποτα και για μας. Όλοι με τα μούτρα πέσατε.

    Υ.Γ. Με παγωτό ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πανσοφίξ μου καλή σου μέρα, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μαρμελάδα απο κορόμηλα αν και μου αρέσουν πολύ. Φέρνω λοιπον την φρυγανίτσα μου και παίρνω απο την μαρμελαδίτσα σου για δοκιμή!!!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εμένα είναι τα αγαπημένα μου και δεν 'εχω φάει ποτέ, θα τη φτιάξω μικρή μου, ωραία ιδέα!
    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρ' όλο που χάθηκες εγώ περνάω απ' εδώ. Δοκιμάζω τα γλυκά σου, δηλώνω πως είναι φανταστικά και φεύγω.
    Νάσαι καλά
    Ντένης από 7/νησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΩΠΩ!!! έχω να φάω κορόμηλα πολλά χρόνια! Καλά που μου τα θύμησες!! Πολύ νόστιμη η ιδέα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έφτιαξα πρώτη φορά πέρυσι και έχω να πω, ότι είναι από τις καλύτερες μαρμελάδες. Το χρώμα της είναι μοναδικό και η γεύση της τέλεια. Δοκίμασε και με λιγότερη ζάχαρη του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ό,τι καλύτερο!!! Τα συγχαρητήριά μου για την ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα πρέπει να είναι τέλεια,την σκέφτομαι απλωμένη πάνω σε ζεστό κατά προτιμήσει βουτυρωμένο ψωμάκι ή πάνω σε μπάλες παγωτού ή ακόμα μέσα σε τούρτα,αλειμμένη πάνω στο παντεσπάνι....πω πω μου τρέχουν τα σάλια καλέεεε!!!!!
    Πάλι με λίγωσες με την υπέροχη και πρωτότυπη ιδέα σου,μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εκτύπωση... και κατευθείαν στην πεθερούλα μου για εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν έχω κανακούσει για μαρμελάδα από κορόμηλα!
    Θα πω στην γιαγιά μου να μου φτιάξει. Πάντα μου άρεσαν τα κορόμηλα, μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία. Είχαμε μια κορομηλιά στην γειτονιά και όλα τα παιδάκια σκαρφαλώναμε στο δέντρο για να τα κόψουμε χιχι.
    Κάποια στιγμή θα ήθελα να μου πεις πως φτιάχνεις μαρμελάδα από λεμόνια! Έχω μία συνταγή αλλά θέλω να δω και την δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλη μου pansofix τη ωραιο πρωινο
    μαρμελαδα με βουτηρο κρυο καφε νερο παγωμενο και ολα αυτα για ενα χαρουμενο ξεκινημα
    καλημερα καλημερα καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κορόμηλο;κάποτε είχαμε μια κορομηλιά και άπλωνα το χέρι απ΄το παράθυρο και εκοβα κ έτρωγα...δεν τα'πλενα καν....πάει όμως η κορομηλιά εδώ και πολλά χρόνια :(

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ...Κίτρινα, μέλι,
    κόκκινα, προκλητικά...
    τόσες
    κορομ π ηλιές... στο Αίγιο! ...μα τίποτα στη Νέα Υόρκη! Μόνο αγοραστά, του εμπορίου!!!
    κι ενώ έχω και την αρμπαρόριζα, ...ένα φυλλαράκι για άρωμα εξαίσιο... θα με κάνεις να πάω να βρω και ν¨αγοράσω...

    Να είσαι πάντα δροσερή,
    Υιώτα
    αστοριανή
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μιλαμε για την πιο γλυκοξυνη μαρμελαδα που λατρευουμε οικογενειακος.

    σου εχω βραβειο, περνα να το παραλλαβεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλοφαγωτη, και του χρονου να εισαι καλα να ξαναφτιαξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ax auta ta koromhla!!! pethaino! Alal edo den vrisko pouthena! Tha mou steileis merika????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλημερα και απο μενα και καλο μηνα !!!τι ωραια μαρμελαδιτσα!!!Ευχαριστω για τα καλα σου λογια !!!φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εδώ στις Σερρες τα λέμε και αβράμιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καταπληκτικό το γλυκάκι σου και πρωτότυτο, εγώ πρώτη φορά το βλέπω, για κορόμηλο δεν ήξερα!
    Και για να μην ξεχάσω πέρνα μια βόλτα από το blog μου (http://glukomperdemata.blogspot.com/) να πάρεις ένα βραβείο που σε περιμένει εκεί.
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. PAnsofix προχθές φτιάξαμε στο σπίτι μαρμελάδα κορόμηλο!!Απλά βλέπω ότι τα δικά σου είναι κόκκινα, ενώ εμάς ήταν κίτρινα, οπότε βγήκε πιο ανοιχτόχρωμη!Αλλά είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Apo ola auta ena sygkratisa: einai i epoxi tou Koromilou?!? Oute pou exw idea, sto xwrio ta afinoume kai peftoun ola katw, den eixa skeftei pote tin marmelada. Paw na kanw mia epidromi tis prokopis na ta aksiopoiisw. Geia xara akourasti mageirissa ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μόλις έφτιαξα τη συνταγή μαρμελάδα κορόμηλο και είναι Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!!
    Τυχαία μπήκα στο blog αναζητώντας μια συνταγή και μου φαίνεται θα γίνω fan...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. cbfcc64f59baca9249a333b74bb6954a
    website kurma
    numara onay
    sms onay

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Thank you for your explanation, very good content. 98edaa0415b33fbbc7bd34e968635d12
    altın dedektörü

    ΑπάντησηΔιαγραφή