Έτσι όπως μπαίνει το καλοκαιράκι ήθελα να ανεβάσω κάτι σε αυτό το κλίμα. Κάτι γλυκό, δροσερό, εύκολο και που να μυρίζει καλοκαίρι. Και αυτό το κάτι δεν είναι άλλο από ένα γευστικότατο σουφλέ με φράουλες.
ΥΛΙΚΑ:
- 600gr φράουλες
- 200gr ζάχαρη άχνη
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 5 ασπράδια αυγών
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ φράουλα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Αρχικά,καθαρίζουμε τις φράουλες, τις λιώνουμε στο μπλέντερ και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Έπειτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (πολύ κρύα) σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο κουτάλι. Ενσωματώνουμε το 1/3 της μαρέγκας στον πολτό της φράουλας, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και μετά και τη σαντιγί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Υ. Γ. 1: Μπορείτε να το σερβίρετε με κομμένες φράουλες και να πολτοποιήσετε και κάποιες για να περιχύσετε το γλυκό από πάνω.
Υ. Γ. 2: Αυτό το γλυκό είναι από το βιβλίο "Οι Γεύσεις στη Λογοτεχνία - Γαλλία" από τις εκδόσεις ΕΡΜΕΙΑΣ.
Υ. Γ. 1: Μπορείτε να το σερβίρετε με κομμένες φράουλες και να πολτοποιήσετε και κάποιες για να περιχύσετε το γλυκό από πάνω.
Υ. Γ. 2: Αυτό το γλυκό είναι από το βιβλίο "Οι Γεύσεις στη Λογοτεχνία - Γαλλία" από τις εκδόσεις ΕΡΜΕΙΑΣ.
Άψογο, εύγεστο, δροσερό και επίκαιρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά υπέροχο!!!Μπράβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκόλαση!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!! όπως είναι αυτό το πιατάκι, να μου το στείλεις ... έτσι μωρέ για να το δω καλύτερα από κοντά χεχεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Iδανικό επιδόρπιο για αυτήν την εποχή! Και δεν θέλει κι ιδιαίτερο κόπο απ'ότι βλέπω! - καλό αυτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΚΑΙ ΨΙΛΟΑΣΧΕΤΟΣ , ΕΥΚΟΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ JIM!!!
ΕΠΕΣΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ!!!!
ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!!!ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ!!!ΓΙΑΜ!!ΓΙΑΜ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω με αγωνία τις φώτο χιχι
Εύκολο μου φαίνεται, άντε να φτιάξω στα εγγόνια μου για αύριο που θα έρθουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήμανα κανε το σουφλε γιατι προβλεπεται μεγαλη πικρα να γευτουμε αυτο το βραδυ
ΑπάντησηΔιαγραφήειδα παναη πριν τωρα μποσκο μεσα στις πικρες παπουτσι εγινε η γλωσσα μου
Εύκολο, δροσερό, κομψό,λατρεύω τις φράουλες σε όποια μορφή, κι αυτή είναι λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερό και εύκολο! Ότι πρέπει για την εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή,λέω να την φτιάξω στην οικογένεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φαινεται πολυ νοστιμο και ειμαι και της φραουλας Ελπιζω καποια στιγμη να το κανω για να σου πω εντυπωσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρέπει το γλυκάκι σου γι αυτήν την εποχή, νοστιμότατο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά αποαλαυστικό και υπέροχο γι' αυτή την εποχή καλή μου φίλη παρ' όλο που εδώ το καλοκαιράκι ακόμη να μας πλησιάσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάσαι καλά πατριώτισσα
Πέρασα και την σελίδα σου στους φίλους στα Εφτάνησα. Αύριο γιορτάζουμε τα 146 χρόνια από την Ένωση. Κάνε μιά επίσκεψη.
Ντένης
Εφτάνησα
Εύγευστο, δροσερό και της εποχής! Όσο προλαβαίνουμε ακόμα τις φράουλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστούμε πανσοφίξ για την νόστιμη φραουλοσυνταγή!! Να έχεις μια όμορφη μέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω!!!!ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
Σλουρπ ! Μάλλον θα αγγαρέψω τη σύζυγο αύριο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο και ελαφρύ φαίνεται! Αλλά γιατί το λέμε σουφλέ;;; έτσι το έλεγε στο βιβλίο; νομίζω πως "μους φράουλα" περιγράφει καλύτερα την συνταγή, δεν νομίζετε; όπως και να λέγεται, ρητορικό το ερώτημα. Η γεύση έχει σημασία!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχο φαινεται και φυσικα τρελαινομαι για φραουλες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά: σουφλέ τελειότητας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦωτισμένο από... άγιο πνεύμα! :)))
Πολύ ενδιαφέρον!Θα το δοκιμάσω:-)
ΑπάντησηΔιαγραφή