Πρώτη ανάρτηση της χρονιάς και τριγυρνάνε πολλά θέματα στο κεφάλι μου... αλλά θα μείνω πιστή στην αρχική σκέψη για μια συνταγή που έφτιαξα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των γιορτών και άρεσε πολύ. Επίσης να ευχηθώ σε όλους μία πολύ καλή, υγιή, δημιουργική και τυχερή χρονιά!
ΥΛΙΚΑ:
- 10 φέτες μπέικον
- 4 μεγάλα μανιτάρια champignon
- παρμεζάνα (για το πασπάλισμα)
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Αρχικά πλένουμε τα μανιτάρια πολύ καλά, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και κόβουμε και το μπέικον σε τετραγωνάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και εκεί ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδου και την αφήνουμε λίγο ώσπου να αρωματισθεί το λάδι. Έπειτα, βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι) και μετά τα σβήνουμε με μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί και να δώσει το άρωμα του. Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον και στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από τα μανιτάρια. Ρίχνουμε και την τριμμένη φρέσκια ντομάτα και τα αφήνουμε λίγο να δέσουν τα υλικά. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα. Τελειώνουμε τη συνταγή με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Υ. Γ. 1: Η πρώτη συνταγή της χρονιάς έλαβε τέλος και σας πληροφορώ πως είναι πεντανόστιμη!!!
Υ. Γ. 2: Την ίδια συνταγή έχω επιχειρήσει και με σπανάκι το οποίο τσιγαρίζουμε ώσπου να μαραθεί και κατά τα άλλα ακολουθούμε την παραπάνω συνταγή.