Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

"Η ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ"

Η παλιά Αθήνα είναι ένα πολύ γραφικό ταβερνάκι στην Πλάκα, που μόλις χθες επισκέφθηκα. Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω για αυτό είναι αρχικά, γιατί το βρήκα πολύ γραφικό και ως προς τη διακόσμηση και ως προς την περιοχή που βρίσκεται αλλά και γιατί το φαγητό του ήταν πολύ καλό και με αρκετή ποικιλία. Η παραδοσιακή αυτή ταβέρνα βρίσκεται στην οδό Νίκης 46, μεταξύ Κυδαθηναίων και Ναυάρχου Νικοδήμου, κοντά στο σταθμό Συντάγματος.


Όταν έφτασα το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν τα παράθυρα, τα οποία κοσμούσαν μικρά λευκά κουρτινάκια που προσωπικά μου θύμισαν κάτι από το παρελθόν αλλά και κάτι πολύ οικείο. Μπαίνοντας στο ταβερνάκι ο φωτισμός ήταν σχετικά χαμηλός δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και οι τρεις αίθουσες υποδοχής που είχαν αρκετά τραπεζάκια (τα περισσότερα από αυτά γεμάτα) ήταν διακοσμημένες με παλιά αντικείμενα και αντίκες.


Τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και οι σερβιτόροι ήταν πολύ ιδιαίτερες φυσιογνωμίες Ευγενέστατοι και πρόθυμοι να ικανοποιήσουν τους πελάτες, αλλά και άνθρωποι που έδεναν απόλυτα με το ύφος του μαγαζιού, λες και επιλέχθηκαν με τέτοια κριτήρια. Το φαγητό σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό. Ειδικότερα, ο κατάλογος είχε μια πολύ χορταστική και πλούσια ποικιλία από πολλά εδέσματα. Κρύα και ζεστά ορεκτικά, πολλές σαλάτες, κρεατικά και μια μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών είναι μερικά από αυτά που θα βρείτε στον κατάλογο. Εμείς τα τιμήσαμε δεόντος και τα ορεκτικά και τα μαγειρευτά (τα γεμιστά και το μοσχαράκι στη στάμνα με λαχανικά και μια μεγάλη φέτα τυρί από πάνω ήταν απόλαυση)!


Και επειδή το φαγητό δεν πάει μόνο του αλλά θέλει και τη συνοδεία του, έχω να προτείνω το δικό τους κρασάκι που είναι κόκκινο, γευστικότατο και όχι ιδιαίτερα βαρύ. Στο κλείσιμο του δείπνου, το κατάστημα κερνάει γλυκάκι (εμάς μας κέρασε πανακότα με καραμέλα)! Τώρα όσον αφορά το λογαριασμό είναι σε λογικά πλαίσια, αν σκεφτούμε κιόλας ότι είναι στην Πλάκα. Συγκεκριμένα, για 3 ορεκτικά, ένα μπουκάλι νερό, μισό κιλό κρασί και 2 κυρίως πιάτα εμείς πληρώσαμε 40 ευρώ.


Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου