Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΛΥΣΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ!!! ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΗ!!!

Η ιδέα για αυτή την ανάρτηση προήλθε από το ταξίδι μου στο μέρος που εικονίζεται στην παρακάτω  ανάρτηση με το κουίζ, με τη σκέψη να ακολουθήσει μια επεξηγηματική ανάρτηση. Ήγγικεν η ώρα! Η λύση στο κουίζ όπως σχεδόν όλοι βρήκατε είναι η προσφάτως αγαπημένη μου Καστοριά. Δε θα αναφερθώ για το πως και γιατί βρέθηκα εκεί...πάντως βρέθηκα και πέρασα υπέροχα. Η Καστοριά είναι μια παραμυθένια πόλη, ιδιαίτερα ποιητική και μοναδικά ατμοσφαιρική. Και για να είμαι ειλικρινής δε θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά καθόσον κάτι η υπέροχη λίμνη, κάτι τα παραδοσιακά μακεδονίτικα νεοκλασικά και αρχοντικά, κάτι αυτός ο ομιχλώδης καιρός την κάνουν ένα τοπίο αρχικά ίσως κάπως απόκοσμο αλλά και ταυτόχρονα πολύ ιδιαίτερα μοναδικό και ενδιαφέρον για να ανακαλύψεις.

Δυστυχώς δεν πρόφτασα να τη γυρίσω ολόκληρη αλλά επιφυλάσσομαι και για περισσότερες επισκέψεις. Όμως έχω να δηλώσω ότι η Βόρεια παραλία και γενικά η Βόρεια πλευρά της πόλης της Καστοριάς είναι εκπληκτική. Τα σπίτια όπως ανέφερα παραπάνω είναι σχεδόν όλα παραδοσιακά, τα σοκάκια μικρά και στενά, τα γουναράδικα στέκουν στο ύψος τους με δυσκολίες ωστόσο. Τέλος αυτή η θεσπέσια λίμνη τυλιγμένη σε ένα ολόλευκο και πυκνό πέπλο παχιάς ομίχλης  κάνει το τοπίο χιτσκοκικό ενώ υπέροχοι κύκνοι και άλλα πουλιά ταξιδεύουν στα νερά της.

Αφού λοιπόν είπα ελάχιστα για το μέρος θα περάσω στην κυρίως ανάρτηση, η οποία αφορά σ' έναν υπέροχο ξενώνα μέσα στην πόλη της Καστοριάς, τον οποίο θα ήθελα να παρουσιάσω τόσο γιατί μου άρεσε πολύ οπτικά όσο και γιατί ο ιδιοκτήτης του μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την ευγένεια και την άριστη φιλοξενία του. Θα σας παρουσιάσω τον ξενώνα "Αλλαχού", που στα αρχαία ελληνικά θα πει αλλού. Πρόκειται λοιπόν για ένα παραδοσιακό ξενώνα που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης της Καστοριάς κοντά στο άλσος της Παναγιάς της Φανερωμένης. Είναι ένα νεοκλασικό οίκημα του 1926 που αποτέλεσε το πατρικό σπίτι του ιδιοκτήτη του, ο οποίος αποφάσισε να το αναπαλαιώσει με σκοπό να γίνει ένας κομψός ξενώνας. Και αυτό επετεύχθη το 2008 που αποπερατώθηκαν οι εργασίες και από εκείνο το Δεκέμβρη αυτός ο πολύ φιλόξενος ξενώνας άρχισε να υποδέχεται κόσμο.

Επιστρέφοντας στο οίκημα όπως προανέφερα είναι ένα νεοκλασικό πρόσφατα ανακαινισμένο με μεράκι και σεβασμό στη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Καταφέρνει να ενώσει το κλασικό παρελθόν του ιδιοκτήτη με το μοντέρνο και κομψά λιτό στυλ του σήμερα. Διαθέτει 5 δίκλινα δωμάτια καθένα από τα οποία έχει διαφορετική διακόσμηση βασισμένη σε διάφορες τάσεις της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου. Και φυσικά δεν είναι απλά δίκλινα δωμάτια, αλλά έχουν και ταυτότητα. Κάθε δωμάτιο έχει το όνομα του και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όνομα και διακόσμηση δένουν χρωματικά. Συγκεκριμένα, ο πάνω όροφος έχει τη μέλισσα, την πασχαλίτσα, το σκαθάρι και το βάτραχο και στο ισόγειο βρίσκεται η πεταλούδα. Στο ισόγειο επίσης, βρίσκεται η ρεσεψιόν και το όμορφο σαλόνι με τον άνετο δερμάτινο καναπέ, το μοντέρνο τζάκι και τα τρία μεγάλα παράθυρα που φέρνουν μυρωδιά από τα παλιά.

Και βέβαια θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μη μιλήσω και για το πρωινό, το οποίο σερβίρεται σε ένα τύπου αίθριο από τζαμαρίες στην πίσω πλευρά του κτίσματος. Λευκά τραπεζομάντιλα και όμορφα σερβίτσια είναι τα σύνεργα για ένα πολύ θρεπτικό και με ποικιλία πρωινό. Τέλος το "αλλαχού" ανήκει στα καταλύματα Α' κατηγορίας, ωστόσο οι τιμές του είναι πολύ προσιτές χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Σε γενικές γραμμές είναι ένας ξενώνας που ο ιδιοκτήτης του σέβεται τον κόσμο που τον επιλέγει, και με τις υπηρεσίες που παρέχει αλλά και με την διάχυτη ευγένεια και εξυπηρετικότητα που τον διακρίνει.

Υ. Γ. 1: Νομίζω πως αξίζει να στηρίζουμε τέτοιους επαγγελματίες που δουλεύουν με γνώμονα την ευγένεια, τη διάθεση για δουλειά και την ειλικρίνεια για ο,τι προσφέρει, χωρίς άσκοπες φλυαρίες.
Υ. Γ. 2: Να ευχηθώ στον ιδιοκτήτη του να το καμαρώνει πάντα γεμάτο!
Υ. Γ. 3: Και κάτι λίγο πιο γενικό. Η Καστοριά είναι πραγματικά ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε.
Υ. Γ. 4: Προσωπικά σίγουρα θα επισκεφθώ σύντομα την αγαπημένη μου πλέον Καστοριά και φυσικά τον ξενώνα "αλλαχού", τον οποίο σκοπεύω να κάνω ορμητήριο μου για να γυρίσω τη Δυτική Μακεδονία.
Υ. Γ. 5: Χίλια μπράβο στους  πολυταξιδεμένους φίλους bloggers που βρήκαν αμέσως τη λύση στο κουίζ!









































 

17 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ!ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΛΛΑΧΟΥ!!!ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ!!
    ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ PANSOFIX!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΡΘΩΩΩΩΩΩΩΩ!!
    ΣΕ ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩ!!!
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!
    ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν καστοριά !
    Πολύ όμορφη πόλη .
    Καλά να περνάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΩ ΠΩ ΠΩ!! λατρεύω τέτοιες αναρτήσεις που μιλούν για ταξίδια!! περιττό να σου πώ ότι έχει καταγραφεί για μέλλουσα εξόρμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι κρίμα που δεν έχω πάει στην Καστοριά! Ο ξενώνας φαίνεται πολύ όμορφος, έκανε πολύ καλά που τον ανέφερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη πόλη indeed!
    Την έχω επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές όλες τις εποχές=)
    Φανταστικός και ο ξενώνας!
    Τυχερούλα! Eύχομαι κι άλλα τέτοια ταξιδάκια!=D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!!!!Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλη μου pansofix
    καταπληκτικη αναρτηση μπραβο σου εξαιρετικη δουλεια με μερακι και αγαπη
    μας εκανες ξανα να ξεφυγουμε και να αναπολισουμε
    να εισαι καλα αξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω πάει ποτέ, αλλά τα ομιχλώδη μυστηριακά τοπία του χειμώνα είναι από τα αγαπημένα μου. Και τα περιγράφεις πολύ ωραία!
    Τυχεροί όσοι μπορούν και κάνουν συχνά ταξίδια. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειμαι απο κοζανη...και τωρα μενω αθηνα...η καστορια ειναι μια πολυ ομορφη πολυ...ομορφο μερος ειναι και ο ΝΥΜΦΑΙΟΣ κο ντα στην φλωρινα....καλή εβδομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε προσθέτω στην λίστα των ιστολογίων μου!Αλλαχού λοιπόν;
    :))
    Κάτι ξέρω και εγώ;-))
    Χαίρομαι για την γνωριμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια φορά έχω πάει Καστοριά κι έχεις δίκιο,είναι πολύ όμορφα!!!Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!
    ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλο μηνα να εχεις και παντα να βρισκεις καιρο για ομορφες εκδρομες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή