Μια βδομάδα απουσίας και επιστρέφω σήμερα με μια ανάρτηση στην οποία αρχικά έχω να δηλώσω δημοσίως ότι δεν ξέρω αν οι αμυγδαλιές κοντά στα σπίτια σας άνθισαν φέτος, πάντως οι δικές μου αμυγδαλ(ι)ές από χθες το βράδυ άνθισαν για τα καλά. Στην κυριολεξία καταπίνω πέτρες... Οι αμυγδαλές μου έχουν πρηστεί κ κοκκινίσει απίστευτα. Αλλά δεν το βάζω κάτω έπ' ουδενί...Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα να ανεβάσω το σημερινό απογευματινό μου γεύμα. Τουτέστιν, muffins λεμόνι, με καφεδάκι (ελληνικό μου ήρθε σήμερα να φτιάξω). Το λοιπόν και για να μη φλυαρώ να πως θα φτιάξετε υπέροχα και αρωματικά muffins λεμόνι.
ΥΛΙΚΑ:
- 2 και 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού σόδα
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1/4 κούπας φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 και 1/2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 4 κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 3/4 κούπας μαργαρίνη soft
- 3/4 κούπας μέλι
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 3 αυγά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Αρχικά κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα και προσθέτουμε το αλάτι και ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη μαργαρίνη, το μέλι και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά τα υγρά υλικά με το σύρμα, για να μην μείνει το μέλι στον πάτο του μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά, το μείγμα με το αλεύρι (τα στερεά υλικά δηλαδή), μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι σε βουτυρωμένες θήκες για muffins (μέχρι τα 2/3 της θήκης περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 - 30 λεπτά (μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα βυθίζοντας την).Τέλος τα βγάζουμε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν και τότε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Υ. Γ. 1: Τη συνταγή την δανείστηκα από το πολύ λαχταριστό site Συνταγές της Παρέας.
Υ. Γ. 2: Η φωτογραφία απεικονίζει τα ζουμπούλια που αγόρασα χθες σε ένα υπαίθριο ανθοπωλείο και χωρίς υπερβολή το άρωμά τους είναι μεθυστικό...τόσο μεθυστικό που παρόλο που είμαι και μπουκωμένη ακόμα τα μυρίζω!
Αμυγδαλιές στην γειτονιά μου δεν υπάρχουν να τι χαρώ ανθισμένες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα muffin υπέροχα και μοσχομυριστά!!!
Φιλιά πολλά
καλή εβδομάδα και σε σένα ! πολύ καλή η συνταγή !.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε περαστικά σου Pansofix, εύχομαι τα νόστιμα σου muffins να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που έχουν μέλι, μαζί με το λεμόνι ταιριάζει πάρα πολύ!
Αμυγδαλιές έχουμε πολλές στο νησί μου όπως και αχλαδιές, τέτοια εποχή είναι στο φόρτε τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά με τις αμυγδαλές, εγώ τις έβγαλα και ηρέμησα! όσο για τα ζουμπούλια έχεις μυρίσει ποτέ άγρια? από αυτά που φυτρώνουν μόνα τους? καταπληκτικά! Τα μάφινς αγαπημένο γλύκισμα με τον καφέ! Καλή εβδομάδα!
Θα περασουν γρηγορα οι αμυγδαλες αφου τους εφτιαξες τοσο ωραια μαφφινακια. Τα κρινακια δε, αυτα ειναι απο τα πιο αρωματικα που υπαρχουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΑΣΤΙΚΑ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΦΙΝς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ....ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ...ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!
Και οι αμυγδαλιές, αλλά και οι αμυγδαλές, έχουν λόγο ύπαρξης και πρέπει να τις προσέχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά σύντομα!
Όσο για τα μαφινάκια, ήρθαν στην κατάλληλη ώρα.
Σήμερα μου έφεραν μια σακκουλάρα λεμόνια, από παραθαλάσσια λεμονιά και μοσχοβόλησε το σπίτι.
Καλή Εβδομάδα!
Περαστικά σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μαφινάκια σούπερ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=0W08wiWBsY8
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ PANSOFIX
Περαστικά σου, ξέρω πόσο άσχημα ταλαιπωρούν οι αμυγδαλές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε λεμονογλυκάκια δεν λέω ποτέ όχι, τους έχω μιαν αδυναμία!
Αμυγδαλιές (πραγματικές) δεν ειδα ακόμα!!!Τα κεικάκια μούρλια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι περαστικά,πρόσεχε αυτή η γρίπη ταλαιπωρεί πολύ!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς σε μας άνθισαν φέτος πολύ νωρίς οι αμυγδαλίες ...και το προχθεσινό χιόνι τις διέλυσε!
Πάνε τα λουλούδια τους αλλά και οι καρποί τους!
pansofix μου, περαστικούλια σου !
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρεύω τις ανθισμένες αμυγδαλιές, στο εξοχικό έχω 2 δένδρα και μάλιστα απο τις αφράτες που κάνουν τα ασπρο ροξ λουλουδάκια, δεν βλέπω την ώρα να πάω το σ/κ για να δω αν έχουν ανθίσει !!!
καλή βδομάδα και πάλι περαστικά
υπεροχα τα μαφινς, θα κρατησουν καλη συντροφια σε ολους εμας που ειμαστε αρρωστοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε όπως τα συνδύασες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα κεραστώ ένα;
Καλή εβδομάδα και περαστικούλια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΝΣΟΦΗ PANSOFIX !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έχω αμυγδαλιές στην αυλή μου και μόλις έχουν αρχίσει και ανθίζουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχομύρισαν τα μαφινάκια, λαχταριστά είναι.
Περαστικά! και μένα άνθισαν οι μυγδαλιές μου, τα μαφινάκια τέλεια, φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ θα μου αρέσει 100% γιατί μοιάζει αρκετά με το κέηκ γιαούρτι που έμαθα εδώ....δεν ξέρω αν έχεις δει τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή να έχεις
Περαστικά σου Πανσοφιξ μας!!! τα κεικ απίθανα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ζουμπούλια μέχρι εδώ μυρίσανε!!!! Υπέροχα τα μαφινάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφή