Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

COSTA COFFEE - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ!!!

Πολλές είναι οι απολαύσεις στη ζωή ενός ανθρώπου. Άλλες ακριβές, άλλες πιο οικονομικές, άλλες πάλι δύσκολα επιτεύξιμες και άλλες απλές, καθημερινές και ουσιαστικές. Μια από αυτές τις καθημερινές, απλές απολαύσεις της ζωής είναι ο καφές. Η θέα μιας ωραίας, ζεστής και αρωματικής κούπας καφέ ή ενός ποτηριού ξεχειλισμένο από ένα παγωμένο και καλοφτιαγμένο καφέ είναι πάντοτε ελκυστική.

Στη βάση της πραγματοποίησης αυτού του απλού και καθημερινού ονείρου των ανθρώπων κινείται και η αλυσίδα καταστημάτων Costa Coffee. Η εταιρία έχει χτίσει μια ασυναγώνιστη φήμη για την τελειότητα του καφέ που προσφέρει. Και αυτό το επιτυγχάνει με πλήρη έλεγχο της διαδικασίας, από το μάζεμα και την επιλογή των κόκκων καφέ, το μοναδικό καβούρδισμα από τους Ιταλούς Μαέστρο, την επιλογή των μηχανών και την τήρηση των διαδικασιών παρασκευής των ροφημάτων, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ίδια εξαιρετική ποιότητα καφέ.

Η εταιρία έχει τη βάση της στο Ηνωμένο Βασίλειο με έτος ίδρυσης το 1971 από τους Bruno και Sergio Costa (δύο αδέρφια από την Ιταλία), οι οποίοι ξεκίνησαν με το σκεπτικό να εφοδιάζουν προμηθευτές και εξειδικευμένες ιταλικές καφετέριες με καβουρδισμένο καφέ. Η Costa Coffee με μεράκι και αγάπη για αυτό το προϊόν και με αρκετή ποικιλία σε είδη βάζει πλώρη σε ταξίδια αρωματικά και μακρινά. Εδώ το κάθε ρόφημα παρασκευάζεται από τους άρτια εκπαιδευμένους baristas και προσαρμόζεται για να δημιουργήσει ξεχωριστές γεύσεις και να ταιριάξει σε κάθε ιδιαίτερο γούστο. Τα ροφήματα σερβίρονται σε 3 διαφορετικά μεγέθη Primo, Medio και Massimo και το μοναδικό χαρμάνι Mocha Italia απογειώνει την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης. Το συγκεκριμένο χαρμάνι Mocha Italia είναι το μοναδικό μείγμα κόκκων καφέ που δημιούργησαν οι αδερφοί Costa το 1971 και συνδυάζει τη γλυκύτητα, την πικρότητα και το πλούσιο σώμα γεύσης και αρώματος που είναι απαραίτητα για την δημιουργία ενός τέλειου φλιτζανιού καφέ espresso με την αυθεντική ιταλική γεύση. Στα ροφήματα προσφέρεται και η δυνατότητα επιλογής της ντεκαφεϊνέ εκδοχής, με πλήρες ή αποβουτυρωμένο γάλα, καθώς και η δυνατότητα προσθήκης έξτρα δόσης espresso ή κάποιου αρωματικού σιροπιού, κρέμας, ζαχαρωτού ή σοκολάτας.

Βέβαια, τα Costa Coffee δεν εξαντλούνται μόνο σε ταξίδια στο δρόμο του καφέ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και άλλες καθημερινές απολαύσεις μέσα από πλούσια ροφήματα, αρωματικά τσάγια και δροσιστικούς χυμούς. Αλλά και πάλι το ταξίδι δεν σταματά εδώ, για την ακρίβεια διακλαδώνεται και μέσα από μία καθόλου ευκαταφρόνητη γευστική ποικιλία τόσο σε επίπεδο αλμυρών εδεσμάτων ελαφρών και εύκολων στη γρήγορη κατανάλωση (κατά βάση σαντουιτσάκια με διάφορα είδη ψωμιού και ποικιλία στο περιεχόμενο και σαλάτες), όσο και σε επίπεδο μικρών επιδορπίων και γευστικών γλυκών συνοδευτικών για τα ροφήματα. Στις γλυκές προτάσεις, ο κατάλογος παρουσιάζει ποικιλία. Υπέροχα και αφράτα μάφινς με σοκολάτα και όχι μόνο, τραγανά μπισκοτοειδή με γεύσεις σοκολάτας και καραμέλας, υπέροχα γλυκά όπως μυρωδάτο και υπόξινο lemon pie, αυθεντικό ιταλικό tiramisu είναι μερικές προτάσεις από τον πλούσιο κατάλογο. Η κοινή συνισταμένη όλων είναι η ποιοτική υπεροχή και η γευστική πανδαισία. Εν ολίγοις, τα Costa Coffee υπόσχονται πολλά και ύστερα από μία δοκιμή επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες στο έπακρο.

Πέρα όμως από τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τα Costa Coffee παρέχουν και άρτιες υπηρεσίες στους πελάτες τους με πλήρως καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό που μετατρέπει την παρασκευή καφέ σε καθημερινή δημιουργία και την εξυπηρέτηση πελατών σε γλυκιά ευχαρίστηση.

Το μότο της συγκεκριμένης επιχείρησης θα μπορούσε να είναι πολύ άνετα το εξής: "Κάνε το σωστά και θα δημιουργήσεις την πλούσια και απαλή γεύση του καφέ, χωρίς να χάσεις τα φυσικά έλαια που εμπεριέχονται στον κόκκο του. Τα έλαια είναι αυτά τα οποία πρέπει να ευχαριστούμε για το παραδεισένιο άρωμα ενός σωστού καφέ."

Επιπρόσθετα, τα Costa Coffee νιώθοντας έντονα το αίσθημα της συνεισφοράς έχουν δημιουργήσει ένα Ίδρυμα, το Costa Coffee Foundation, το οποίο ιδρύθηκε το 2006, για να προσφέρει στις κοινότητες καλλιέργειας καφέ. Η εταιρία αναγνωρίζει ότι χωρίς τους καλλιεργητές δεν θα είχε αντικείμενο εργασίας. Αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας των Costa Coffee, γι' αυτό και η εταιρία επιδιώκει να τους εξασφαλίσει μακράς διάρκειας στήριξη σε όποιους τομείς μπορεί. Το Ίδρυμα εκτελεί προγράμματα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία των παραπάνω κοινοτήτων, παρέχοντας στα παιδιά πρόσβαση στην εκπαίδευση. Μέσα στο 2009/2010, το Ίδρυμα βελτίωσε και συντήρησε σχολεία σε 5 τέτοιες κοινότητες στην Κολομβία, στην Κόστα Ρίκα, στην Αιθιοπία και στην Ουγκάντα. Αυτό πραγματικά παράγει έμπρακτο αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές, στις οποίες πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, στο καθαρό νερό, στην υγιεινή διαβίωση, στη μεταφορά ή στην εξασφάλιση σχολικών γευμάτων.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στην άλλη έκφανση του κοινωνικού προσώπου των Costa Coffee, δηλαδή τη συμμετοχή του στον Οργανισμό Rainforest Alliance. Συγκεκριμένα, στα Costa Coffee έχουν δεσμευτεί να φροντίζουν τόσο τους καλλιεργητές του καφέ όσο και το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, τουλάχιστον το 30% του καφέ που χρησιμοποιούν για την δημιουργία του μοναδικού χαρμανιού Mocha Italia προέρχεται από βιολογικό καφέ με προέλευση ειδικές φάρμες πιστοποιημένες από τον Οργανισμό Rainforest Alliance Certified TM. Για την επίτευξη της ασφάλειας αυτής της πιστοποίησης, οι φάρμες πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καλλιέργεια του καφέ και της γης θα υποστηρίζονται με ιδιαίτερη φροντίδα.

Έτσι επιλέγοντας τα Costa Coffee, αφενός μεν απολαμβάνετε την εξαιρετική ποιότητα και γεύση των Costa Coffee και αφετέρου, προσφέρετε ένα μικρό μερίδιο στους καλλιεργητές καφέ και στις κοινότητές τους.


Υ. Γ. 1: Σχετικά με τα Costa Coffee (τα καταστήματα, την ιστορία τους, τις κοινωνικές του δραστηριότητες κ.α.) μπορείτε να ενημερωθείτε από τους ακόλουθους ιστότοπους.: www.costacoffee.gr, www.costa.co.uk, www.costa.co.uk/foundation, www.rainforestalliance.org.

Υ. Γ. 2: Η αλυσίδα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα (τα καταστήματα όλα μέχρι στιγμής βρίσκονται στην Αθήνα) κερδίζει συνεχώς και προοδευτικά έδαφος και πιστούς φίλους του καλού και ποιοτικού καφέ.

Υ. Γ. 3: Και όπως πολύ σωστά παρατήρησε κάποιος σοφός και ταιριάζει γάντι: " Η απόλαυση! Τι άλλο θα μπορούσε να φέρνει τον άνθρωπο οπουδήποτε?"

36 σχόλια:

  1. Πω πωωωω!!
    Αυτή είναι ανάρτηση για μένα, εγώ και ο καφές έχουμε μια σχέση πάθους.
    Πάντα αναζητώ μέρη όπου προσφέρεται καλός καφές, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το δοκιμάσουμε αφού το προτείνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πηγαίνω πολύ συχνά έχει πολύ καλό καφέ!Παίρνω το M μέγεθος και είναι ένας κουβάς καφές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμ δεν την γνώριζα την συγκεκριμένη αλυσίδα καφέ.
    Χωρίς καφέ δεν λειτουργώ. Αν δεν πιω στα καπάκια δύο espressακια το πρωί είμαι ικανή να κοιμάμαι όλο το 24ωρο.
    Θενκ γιου για την πρόταση, θα την έχω υπόψην μου όταν κατέβω στας Αθήνας:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλη μου πανσοφιξ
    εξαιρετικο το αρθρο σου
    μπραβο σου με εκανες φανατικο θαυμαστη της αλυσιδας καφε
    ο τροπος που απεικονισες το προιον με αφησε εκθαμβο
    ευγε πολλα μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν έρθει και στην Θεσσαλονίκη, θα δοκιμάσω τους καφέδες τους.
    Και αν σερβίρουν και Ελληνικό, σαν παλιός ταμπής για λίγο, μπορώ να εκτιμήσω έναν "ναι και όχι" πχ. Δες ΕΔΩ και θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η Αθήνα μας έφαγε , γιά την επαρχία τίποτα !!!!!
    καλησπέρες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μηπως μπορεις σε παρακαλω να μου στειλεις ενα παγωμενο καφεδακι απο εκει να δοκιμασω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο άρθρο! θα το έχω υπόψιν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες ειδικά στα χαρμάνια με αρώματα, που έχω μια αδυναμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να είμαι ειλικρινής δεν έχω επισκεφτεί την αλυσίδα. Αλλά ύστερα από το όμορφο άρθρο σου θέλω να πάω και να δοκιμάσω!

    Υπόσχομαι ότι θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία!

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Pansofix kalimera
    Mprabo gia thn anaratisi sou. Phgaino sta costa coffee kai einai poly omorfa. Poly kalytera apo kati alles alysides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ευχαριστούμε για την ενημέρωση !!!

    φιλια πολλά και καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ισως μερικοί ζηλέψουν πολύ αλλά κάθε πρωι περνάω απο τα costa της Σταδίου στη Στοά!
    Δουλεύω δίπλα!
    Είναι πράγματι πολύ καλός καφές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο καφές κι εγώ είμαστε χρόνια εραστές χαχαχα.....δε μπορώ χωρίς καφε!το πρωί πίνω τριπλό εσπρέσο γιατί έχω τη μακινέτα για 6 φλιτζανάκια ....χιχιχι

    καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Pansofix, χαθήκαμε λίγο αλλά μου κρατούσαν συντροφιά οι γλυκές απολαύσεις που μας παρουσιάζεις!
    Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου, όταν βρεθώ στην Αθήνα θα σπεύσω γιατί όπως οι περισσότεροι χωρίς καφέ δεν κάνω!
    Ας είναι καλά οι Λατινοαμερικάνοι με τα "αμαρτωλά" τους δώρα: Κ-Κ-Κ (Καφές-Κακάο-Καπνός)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πολύ αρωματική ή ανάρτηση σου. το αστείο ειναι οτι ενω υπάρχουν καταστήματα costa στην αθήνα, δοκίμασα για πρώτη φορά τον καφέ τους στην γλασκώβη. και μάλιστα ειπα στην κόρη μου, τι ωραίος καφες, κρίμα που δεν έχουμε και στη αθήνα!

    καλησπέρα και καλο σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τον καλό καφέ και 'γω τον λατρεύω! Τη συγκεκριμένη αλυσίδα στην Αθήνα την προτιμώ από την αντίστοιχη αμερικάνικη (μη λέμε ονόματα...) αν και το τιραμισού που δοκίμασα, δεν με ικανοποίησε και τόσο...
    Επίσης, και οι τιμές τους είναι λίγο τσιμπημένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή μου φίλη
    Παρ' όλο που δεν είμαι από τους φανατικούς φίλους του καφέ δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με την υπέροχη προβολή του προϊόντος που παρουσιάζεις.
    Αυτόν το καφέ δεν τος έχουμε εδώ ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι, που όπως λένε οι φίλοι και ειδικοί αυτού του ροφήματος, είναι ασυναγώνιστοι.
    Χάθηκες από τα Εφτάνησα. Και οι Εφτανησιώτικες γεύσεις είναι έτοιμες γιά ανάρτηση.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Hurгah! In the end I got a wеb site from where I know how to reallу take
    helpful faсts сoncerning my ѕtudy and knоωlеdge.


    Look аt my blog; get a loan fast

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Тhere's usually a new setback waiting to be solved. Never done eh.

    Also visit my blog post fast cash loan online

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. If уοu're doing it as well then I'm not
    doing it! There's no sense coming up with the same thing once more.

    Here is my web page: http://www.diakoniewiki.at/w/index.php/Benutzer:AracelyHY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Іf you're going to do it too then I won't
    bother! No sense doing the same thing once morе.


    Mу web blog personal loans bad credit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Sеems aѕ though my tаblet has decіdeԁ to work propeгly thiѕ time, I cаn finallу
    reply. If I сan say, I wouldn't do it myself.

    Also visit my weblog fast Cash loan no credit check

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Looκs lіκe my tablet has deciԁеd to work as it should this week, I can fіnally see the геply form.
    Juѕt to say, I wouldn't bother myself.

    my site cheap personal loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. What a bгeakdoωn іn communication, there's nothing wrong with being civil.

    Also visit my website; personal loans bad credit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Nеed ѕome еxtrа stuff on this
    - any thοughts aѕ to who I сould read oг what ωebsites Ι
    might go to??

    Fееl freе to visit my web sіtе :: fast cash today loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. If you're doing it as well then I won't! There's no sense coming up with the same thing for a second time.

    Also visit my website: Sermones.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. I wiѕh this was on andгoid... althοugh if іt did I would just
    сreate thіngs likе this all day anԁ
    nоt get anything done...

    Taκe а looκ at my webѕite - bad credit personal loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. barbecue time is clоse. If Ι сan just read all this blogpost in the next twenty mіnutes I'll be able to loosen up.

    Also visit my website ... personal loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Just savοuring me fiгst саn оf Stella in about thгee years.

    Υou don't forget just how good some things truly are !! One can is enough to make it a challenge to read all these comments!

    Feel free to visit my page :: fast cash personal loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. I personally didn't spend too long on this, but it'ѕ eviԁentlу worth learnіng.


    Check out my webѕite payday fast cash

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Until a сolleague mentiοnеd this to me I hadn't even realized it possible. Seems like I'm way behind on the issue.

    .

    my ωeb-site loans fast cash

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Еvегybodу's a sucker for an octopus. Ha ha ha...

    My blog post - internationalnoidlecampaign.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή