Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

2012 ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ή ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ?

Θα είναι το 2012 το έτος που όλα τα χρονόμετρα θα μηδενίσουν και θα αρχίσουμε την αρίθμηση από το 0? Θα είναι το 2012 το έτος που το ανθρώπινο γένος θα δοκιμαστεί με την ποιο δύσκολη δοκιμασία? Θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του ημερολογίου των Μάγιας? Πόσοι άνθρωποι και πόσα ζώα θα επιζήσουν? Θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε και τον πολιτισμό μας ή όλα θα χαθούν και οι μνήμες και τα πειστήρια ύπαρξης των μεγαλύτερων διανοητών και καλλιτεχνών στα βάθη των αιώνων θα σβήσουν?


Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν και η πρόσφατη ταινία με τίτλο 2012 έρχεται για να δημιουργήσει και άλλα. Μια ταινία με πάρα πολλά εφέ, καταιγιστική δράση και μεγάλη αγωνία για το πόσο χειροτερα μπορεί να πάνε τα πράγματα σε μια καταστροφή που δεν έχει τελειωμό και αφήνει τους ανθρώπους χωρίς ελπίδα για το αύριο. Σε αυτό το σημείο είναι που η ταινία διαφέρει από τις ανάλογες ταινίες καταστροφής.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, σε όσες ταινίες έχω δει αναφορικά με το τέλος του κόσμου, νιώθεις ότι υπάρχει ελπίδα για το ανθρώπινο είδος. Πως σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες ανθρώπων αλλά το αύριο ξημερώνει με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Στην ταινία αυτή όμως, η απελπισία είναι αποπνικτική. Οι εικόνες και το είδος της καταστροφής που αντικρίζεις δε σου αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτείς πως κάποια στιγμή όλο αυτό θα τελειώσει, όλα θα πάρουν το δρόμο τους και θα πάνε καλά. Σκηνές αφανισμού του ανθρώπινου γένους και εξαφάνισης της ύλης, καθώς ο φλοιός της γης θάβεται στα έγκατα της και το νερό έρχεται να σβήσει κάθε ίχνος ζωής.

Βέβαια, σωτηρία υπάρχει! έχει όμως και τιμή και είναι και πολύ υψηλή. Για αυτούς τους λίγους που μπορούν να εξασφαλίσουν μερικά δισεκατομμύρια, η σωτηρία ονομάζεται πράσινη κάρτα επιβίβασης! Που? Αυτό δεν θα το πω, όπως και δε θα επεκταθώ στην πλοκή της ταινίας για να μην μειώσω την αγωνία σε όσους δεν την έχουν δει. Πάντως η ταινία περνάει πολλά μηνύματα, τόσο ανθρωπιάς όσο και απανθρωπιάς.

Να πάτε να τη δείτε και να είστε προετοιμασμένοι, αν πάτε σε κάποιο multiplex, γιατί διαρκεί 2 1/2 ώρες. Καλή προβολή!

2 σχόλια:

  1. Την είδα την ταινία και μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα. Τρελλά εφέ και καλή ροή.
    Όλα τα λεφτά ο ψυχάκιας Γούντι Χάρελσον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kali tainia! exeis dikio gia to multiplex piga an skasw

    ΑπάντησηΔιαγραφή