Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΘΙΣΑΝ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛ(Ι)ΕΣ...+ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ MUFFIN ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!

Μια βδομάδα απουσίας και επιστρέφω σήμερα με μια ανάρτηση στην οποία αρχικά έχω να δηλώσω δημοσίως ότι δεν ξέρω αν οι αμυγδαλιές κοντά στα σπίτια σας άνθισαν φέτος, πάντως οι δικές μου αμυγδαλ(ι)ές από χθες το βράδυ άνθισαν για τα καλά. Στην κυριολεξία καταπίνω πέτρες... Οι αμυγδαλές μου έχουν πρηστεί κ κοκκινίσει απίστευτα. Αλλά δεν το βάζω κάτω έπ' ουδενί...Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα να ανεβάσω το σημερινό απογευματινό μου γεύμα. Τουτέστιν, muffins λεμόνι, με καφεδάκι (ελληνικό μου ήρθε σήμερα να φτιάξω). Το λοιπόν και για να μη φλυαρώ να πως θα φτιάξετε υπέροχα και αρωματικά muffins λεμόνι.


ΥΛΙΚΑ:

  • 2 και 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1/4 κούπας φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 και 1/2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 4 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 3/4 κούπας μαργαρίνη soft
  • 3/4 κούπας μέλι
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αρχικά κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα και προσθέτουμε το αλάτι και ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη μαργαρίνη, το μέλι και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά τα υγρά υλικά με το σύρμα, για να μην μείνει το μέλι στον πάτο του μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά, το μείγμα με το αλεύρι (τα στερεά υλικά δηλαδή), μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι σε βουτυρωμένες θήκες για muffins (μέχρι τα 2/3 της θήκης περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 - 30 λεπτά (μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα βυθίζοντας την).Τέλος τα βγάζουμε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν και τότε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Υ. Γ. 1: Τη συνταγή την δανείστηκα από το πολύ λαχταριστό site Συνταγές της Παρέας.
Υ. Γ. 2: Η φωτογραφία απεικονίζει τα ζουμπούλια που αγόρασα χθες σε ένα υπαίθριο ανθοπωλείο και χωρίς υπερβολή το άρωμά τους είναι μεθυστικό...τόσο μεθυστικό που παρόλο που είμαι και μπουκωμένη ακόμα τα μυρίζω!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΛΥΣΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ!!! ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΗ!!!

Η ιδέα για αυτή την ανάρτηση προήλθε από το ταξίδι μου στο μέρος που εικονίζεται στην παρακάτω  ανάρτηση με το κουίζ, με τη σκέψη να ακολουθήσει μια επεξηγηματική ανάρτηση. Ήγγικεν η ώρα! Η λύση στο κουίζ όπως σχεδόν όλοι βρήκατε είναι η προσφάτως αγαπημένη μου Καστοριά. Δε θα αναφερθώ για το πως και γιατί βρέθηκα εκεί...πάντως βρέθηκα και πέρασα υπέροχα. Η Καστοριά είναι μια παραμυθένια πόλη, ιδιαίτερα ποιητική και μοναδικά ατμοσφαιρική. Και για να είμαι ειλικρινής δε θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά καθόσον κάτι η υπέροχη λίμνη, κάτι τα παραδοσιακά μακεδονίτικα νεοκλασικά και αρχοντικά, κάτι αυτός ο ομιχλώδης καιρός την κάνουν ένα τοπίο αρχικά ίσως κάπως απόκοσμο αλλά και ταυτόχρονα πολύ ιδιαίτερα μοναδικό και ενδιαφέρον για να ανακαλύψεις.

Δυστυχώς δεν πρόφτασα να τη γυρίσω ολόκληρη αλλά επιφυλάσσομαι και για περισσότερες επισκέψεις. Όμως έχω να δηλώσω ότι η Βόρεια παραλία και γενικά η Βόρεια πλευρά της πόλης της Καστοριάς είναι εκπληκτική. Τα σπίτια όπως ανέφερα παραπάνω είναι σχεδόν όλα παραδοσιακά, τα σοκάκια μικρά και στενά, τα γουναράδικα στέκουν στο ύψος τους με δυσκολίες ωστόσο. Τέλος αυτή η θεσπέσια λίμνη τυλιγμένη σε ένα ολόλευκο και πυκνό πέπλο παχιάς ομίχλης  κάνει το τοπίο χιτσκοκικό ενώ υπέροχοι κύκνοι και άλλα πουλιά ταξιδεύουν στα νερά της.

Αφού λοιπόν είπα ελάχιστα για το μέρος θα περάσω στην κυρίως ανάρτηση, η οποία αφορά σ' έναν υπέροχο ξενώνα μέσα στην πόλη της Καστοριάς, τον οποίο θα ήθελα να παρουσιάσω τόσο γιατί μου άρεσε πολύ οπτικά όσο και γιατί ο ιδιοκτήτης του μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την ευγένεια και την άριστη φιλοξενία του. Θα σας παρουσιάσω τον ξενώνα "Αλλαχού", που στα αρχαία ελληνικά θα πει αλλού. Πρόκειται λοιπόν για ένα παραδοσιακό ξενώνα που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης της Καστοριάς κοντά στο άλσος της Παναγιάς της Φανερωμένης. Είναι ένα νεοκλασικό οίκημα του 1926 που αποτέλεσε το πατρικό σπίτι του ιδιοκτήτη του, ο οποίος αποφάσισε να το αναπαλαιώσει με σκοπό να γίνει ένας κομψός ξενώνας. Και αυτό επετεύχθη το 2008 που αποπερατώθηκαν οι εργασίες και από εκείνο το Δεκέμβρη αυτός ο πολύ φιλόξενος ξενώνας άρχισε να υποδέχεται κόσμο.

Επιστρέφοντας στο οίκημα όπως προανέφερα είναι ένα νεοκλασικό πρόσφατα ανακαινισμένο με μεράκι και σεβασμό στη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Καταφέρνει να ενώσει το κλασικό παρελθόν του ιδιοκτήτη με το μοντέρνο και κομψά λιτό στυλ του σήμερα. Διαθέτει 5 δίκλινα δωμάτια καθένα από τα οποία έχει διαφορετική διακόσμηση βασισμένη σε διάφορες τάσεις της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου. Και φυσικά δεν είναι απλά δίκλινα δωμάτια, αλλά έχουν και ταυτότητα. Κάθε δωμάτιο έχει το όνομα του και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όνομα και διακόσμηση δένουν χρωματικά. Συγκεκριμένα, ο πάνω όροφος έχει τη μέλισσα, την πασχαλίτσα, το σκαθάρι και το βάτραχο και στο ισόγειο βρίσκεται η πεταλούδα. Στο ισόγειο επίσης, βρίσκεται η ρεσεψιόν και το όμορφο σαλόνι με τον άνετο δερμάτινο καναπέ, το μοντέρνο τζάκι και τα τρία μεγάλα παράθυρα που φέρνουν μυρωδιά από τα παλιά.

Και βέβαια θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μη μιλήσω και για το πρωινό, το οποίο σερβίρεται σε ένα τύπου αίθριο από τζαμαρίες στην πίσω πλευρά του κτίσματος. Λευκά τραπεζομάντιλα και όμορφα σερβίτσια είναι τα σύνεργα για ένα πολύ θρεπτικό και με ποικιλία πρωινό. Τέλος το "αλλαχού" ανήκει στα καταλύματα Α' κατηγορίας, ωστόσο οι τιμές του είναι πολύ προσιτές χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Σε γενικές γραμμές είναι ένας ξενώνας που ο ιδιοκτήτης του σέβεται τον κόσμο που τον επιλέγει, και με τις υπηρεσίες που παρέχει αλλά και με την διάχυτη ευγένεια και εξυπηρετικότητα που τον διακρίνει.

Υ. Γ. 1: Νομίζω πως αξίζει να στηρίζουμε τέτοιους επαγγελματίες που δουλεύουν με γνώμονα την ευγένεια, τη διάθεση για δουλειά και την ειλικρίνεια για ο,τι προσφέρει, χωρίς άσκοπες φλυαρίες.
Υ. Γ. 2: Να ευχηθώ στον ιδιοκτήτη του να το καμαρώνει πάντα γεμάτο!
Υ. Γ. 3: Και κάτι λίγο πιο γενικό. Η Καστοριά είναι πραγματικά ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε.
Υ. Γ. 4: Προσωπικά σίγουρα θα επισκεφθώ σύντομα την αγαπημένη μου πλέον Καστοριά και φυσικά τον ξενώνα "αλλαχού", τον οποίο σκοπεύω να κάνω ορμητήριο μου για να γυρίσω τη Δυτική Μακεδονία.
Υ. Γ. 5: Χίλια μπράβο στους  πολυταξιδεμένους φίλους bloggers που βρήκαν αμέσως τη λύση στο κουίζ!









































 

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΥΙΖ!!!

Λοιπόν θα ακολουθήσει ένα κουίζ... Ο ευρών θα αμειφθεί με blogοεπαίνους και λοιπά κολακευτικά σχόλια... Και φυσικά για να μη με περάσετε για καμιά τρελή δεν το βάζω τυχαία το κουίζ...θα ακολουθήσει διευκρινιστική ανάρτηση που θα λύσει τυχόν απορίες. Αλλά για να μη σας ταλαιπωρώ άλλο, το κουίζ αφορά την ακόλουθη φωτογραφία:


Ποια πόλη της Ελλάδας είναι;

Υ. Γ.1: Θα δώσω μια βοήθεια λέγοντας ότι οι επιλογές σας θα πρέπει να ξεκινάνε από Στερεά Ελλάδα και πάνω!!!
Υ. Γ.2: Προκαλώ και απειλώ το πανελλήνιο...η ανάρτηση είναι προπομπός...η συνέχεια θα ακολουθήσει οσονούπω!!!

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΒΡΑΒΕΙΑ! ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ!!!

Ήρθε η ώρα και για τα δικά μου βραβεία...Λοιπόν έλαβα τρία τη νέα χρονιά, ένα από τη φίλη μου Amoronia και τρία από τις φίλες Betty's Cuisine, georgiaxara και Mantarini.



Με τη σειρά μου και αφού ευχαριστήσω τα κορίτσια πολύ για την τιμή, θα δημιουργήσω ένα δικό μου βραβείο, το οποίο και θα δώσω σε 10 blogs. Βέβαια κάθε απονομή που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να γίνει σαν ένα απλό και τυχαίο γεγονός! Χρειάζεται γλυκό κέρασμα και κρασί...(θα ακολουθήσουν παρακάτω). Επιστρέφοντας στα βραβεία με πολύ χαρά δίνω αυτό το βραβείο (το οποίο δημιούργησα εγώ και θα το ονομάσω ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ) .

στα εξής blogs:
  1.  Μini Gourmet Cuisine (για τα απίστευτα πρωτότυπα κοσμήματα που φτιάχνει και τα οποία έχω και εγώ)
  2. Taste Advisor (για ένα blog που κατ' εμέ έχει μία φοβερή φινέτσα)
  3. Basketball My Favorite Sport (γιατί είναι μια ωδή στο μπάσκετ και δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του)
  4. Ταξίδι στις γεύσεις (γιατί όντως είναι ταξίδι γευστικό)
  5. Και λοιπόν; Και συνεπώς; Και γι' αυτό; (γιατί  έχει αέρα Ιταλίας και είναι μοναδικός)
  6. Donkey and the Carrot (γιατί μπαίνοντας στο blog αμέσως χαμογελάς)
  7. As Crisp As It Gets (γιατί μπαίνοντας κάθε φορά κολλάω στην ανάρτηση)
  8. Γλυκιές Ιστορίες (γιατί όντως εδώ όλες οι ιστορίες είναι γλυκές)
  9. Δημιουργία (γιατί οι δημιουργίες είναι μία και μία)
  10. Πολυτεχνίτισσα (γιατί είναι φοβερή Πολυτεχνίτισσα και τα χέρια της πιάνουν)
Και επειδή είναι βραβείο θετικής σκέψης, όσοι το έλαβαν έχουν τη δυνατότητα και εφόσον θέλουν να κάνουν μια θετική σκέψη και να τη μοιραστούν με τους άλλους στην επόμενη ανάρτηση τους και φυσικά αν θέλουν να το δώσουν ως βραβείο και αλλού.

Και τώρα τα κεράσματα...


Υ.Γ.: Αυτή η σεμνή τελετή έλαβε τέλος!!! Και εις άλλα με υγεία!!!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ!!!

Πρώτη ανάρτηση της χρονιάς και τριγυρνάνε πολλά θέματα στο κεφάλι μου... αλλά θα μείνω πιστή στην αρχική σκέψη για μια συνταγή που έφτιαξα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των γιορτών και άρεσε πολύ. Επίσης να ευχηθώ σε όλους μία πολύ καλή, υγιή, δημιουργική και τυχερή χρονιά! 
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 500gr ταλιατέλες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 4 μεγάλα μανιτάρια champignon
  • 1 ντομάτα φρέσκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα (για το πασπάλισμα)
  • λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Αρχικά πλένουμε τα μανιτάρια πολύ καλά, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και κόβουμε και το μπέικον σε τετραγωνάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και εκεί ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδου και την αφήνουμε λίγο ώσπου να αρωματισθεί το λάδι. Έπειτα, βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι) και μετά τα σβήνουμε με μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί και να δώσει το άρωμα του. Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον και στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από τα μανιτάρια. Ρίχνουμε και την τριμμένη φρέσκια ντομάτα και τα αφήνουμε λίγο να δέσουν τα υλικά. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα. Τελειώνουμε τη συνταγή με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.


Υ. Γ. 1: Η πρώτη συνταγή της χρονιάς έλαβε τέλος και σας πληροφορώ πως είναι πεντανόστιμη!!!

Υ. Γ. 2: Την ίδια συνταγή έχω επιχειρήσει και με σπανάκι το οποίο τσιγαρίζουμε ώσπου να μαραθεί και κατά τα άλλα ακολουθούμε την παραπάνω συνταγή.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ!!!

Σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς, και από το πρωί σκέφτομαι ότι πάνε τα Χριστούγεννα και με έχει ψιλοπιάσει μια μελαγχολία! Αλλά όλα τα ωραία διαρκούν λίγο, έτσι και τα Χριστούγεννα! Η μέρα έχει λίγη πρωινή χαλάρωση και βόλτα και από το μεσημέρι τα κεφάλια μέσα για την προετοιμασία του σημερινού δείπνου, το οποίο έχει ποικιλία από κρέατα, ζυμαρικά, σουφλέ και πολλά άλλα εδέσματα! Σας αφήνω λοιπόν για να πάω τη βόλτα μου και να επιστρέψω επί το έργον. Και θα τα ξαναπούμε του χρόνου! Σε λίγες ώρες δηλαδή!!!
Να περάσετε πολύ όμορφα και γλυκά και να ανταλλάξετε τα δώρα σας όσο μεγάλα ή μικρά είναι με αγάπη!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΜΥΡΙΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!!

Ήρθε η ώρα για το ένα από τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά, τους κουραμπιέδες. Τους φτιάξαμε και μύρισε το σπίτι. Ασπρίσαμε από πάνω ως κάτω καθότι είχα και ένα μικροατύχημα με τη ζάχαρη άχνη...αλλά...ηθικόν ακμαιότατο, στις επάλξεις για την παρασκευή τέλειων κουραμπιέδων. Και ιδού η συνταγή και η φωτογραφία για του λόγου το αληθές.
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα

  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 φλιτζανάκι του (ελληνικού) καφέ κονιάκ
  • 1 φλιτζανάκι του (ελληνικού) καφέ αλισίβα
  • 640gr ζάχαρη άχνη 
  • λίγο ανθόνερο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Βράζουμε 3 κουταλιές στάχτη καθαρή σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την προηγούμενη μέρα, το αφήνουμε να κατασταλάξει και μετράμε ένα μικρό φλιτζανάκι αλισίβα. Καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα, ρίχνουμε το κονιάκ, την αλισίβα, τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο λίγο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη και πλάθουμε κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Σε μία λαμαρίνα βάζουμε ανικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Όταν ψηθούν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη.

Υ. Γ.: Καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους αν και θα υπάρξει και σχετική ανάρτηση!!!




Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΧΑΝΤΡΟΕΜΠΝΕΥΣΗ!!!

Αυτό το Σαββατοκύριακο μαζί με τα καθιερωμένα, αποφάσισα να κάνω και κάτι extra και δημιουργικό χωρίς να ξέρω αν θα βγει κάτι καλό. Πήγα λοιπόν στη χαντρομανία και αγόρασα χάντρες με σκοπό να δημιουργήσω κάποιο κόσμημα, χωρίς κάποια αρχική ιδέα στο μυαλό μου. Μετά από σκέψη και αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες κατέληξα στο παρακάτω μακρύ κολιέ από ασήμι και μία πέτρα που ξέχασα να ρωτήσω τι είναι...


Υ. Γ. 1: Όποιος το γνωρίζει παρακαλώ ας με διαφωτίσει.
Υ. Γ. 2: Περιμένω τα σχόλια σας με κάποια επιείκεια λόγω απειρίας!!!

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΧΙΟΝΙΑ...ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

Το σημερινό Σάββατο ξεκίνησε πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα. Βασικά και η Παρασκευή το βράδυ ήταν διαφορετική. Εκεί κάπου στις 12 τα μεσάνυχτα άρχισαν να πέφτουν δειλά δειλά οι πρώτες νιφάδες χιονιού. Και εγώ φυσικά δεν έχασα χρόνο. Μόλις το αντελήφθην σηκώθηκα, πέταξα το πάπλωμα και πήγα κατευθείαν στο παράθυρό. Δε μπορούσα να ελέγξω τη χαρά μου και ενστικτωδώς άνοιξα την μπαλκονόπορτά για να αγγίξω το χιόνι... Μέγα λάθος, κόντεψα να πάθω ανακοπή από το κρύο. Στη συνέχεια άναψα το δέντρο και έφτιαξα ζεστό τσάι στη χριστουγεννιάτικη κούπα μου...και την έβγαλα στον καναπέ κοιτώντας έξω το μπαλκόνι μου που αστραποβολούσε από τα φωτάκια και τη χιονόπτωση που σταδιακά πύκνωνε και χάζευα και το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μου. Κατά τις 2:30 μαζεύτηκα στο κρεβάτι μου...

Σάββατο πρωί κατευθείαν σφαίρα στο παράθυρο να δω τι γίνεται έξω...γιούπι χιόνιζε πάλι! Ήπια τον καφέ μου με τα μπισκότα μου...και ντύθηκα σαν κρεμμύδι για να βγω έξω να απολαύσω το χιόνι...έκανα μια βόλτα πρώτα με το αμάξι για να ψωνίσω και κάποια πράγματα και μετά συνέχισα μια πολύ όμορφη βόλτα με τα πόδια χαζεύοντας βιτρίνες και βλέποντας το χιόνι! Εκεί που περπατούσα...πέρασε και ένα φοβερό μικρό που μου θύμισε εμένα στο παρελθόν... χοροπηδούσε από τη χαρά του σαν τρελό και άνοιγε το στόμα του για να καταπιεί το χιόνι... Τελοσπάντως, έτσι κύλησε το παρασκευοσάββατο και πολύ μου άρεσε. Το απήλαυσα...αλλά δεν το χόρτασα!!!

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ...

Σήμερα στολίστηκε και φωταγωγήθηκε το σπίτι μου. Βέβαια πέρασα κάτι ψιλοκρίσεις γιατί τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά φωτάκια έπαθαν νευρικό κλονισμό και λειτουργούσαν κατά βούληση. Για να γίνω πιο σαφής, τα δοκίμασα για να δω αν ανάβουν πριν στολίσω το δέντρο και το μπαλκόνι και αφού τα τοποθέτησα και πήγα να τα ανάψω διαπίστωσα ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν άναβαν...Πόσο ψύχραιμη να διατηρηθώ όταν έπρεπε να τα βγάλω, να πάω να πάρω άλλα και να τα ξαναβάλω!!!!! Πάντως επειδή τα φωτάκια αποφάσισαν φέτος να παίξουν με τα νεύρα μου, αυτά που προορίζονταν συγκεκριμένα για το μπαλκόνι, αφού τα έβγαλα γιατί δεν άναβαν, δοκίμασα να τα βάλω στη μπρίζα έτσι για την τιμή των όπλων και με λύπη και πολλά νεύρα διαπίστωσα οτι άναβαν... Εν ολίγοις μία παράνοια...Τέλοσπάντων, και ύστερα από λίγη extra ταλαιπωρία...όλα πήγαν καλά και όλα είναι στολισμένα και φωτεινά!!!!! 

Και ιδού το αποτέλεσμα και τα αποκαλυπτήρια!!!