Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΔΕ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ...ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ!!!

Ζούμε και επίσημα την επαύριο των εκλογών...και δε μιλάμε για αλλαγή του πολιτικού τοπίου αλλά για ολική επαναφορά. Οι επιλογές μας γύρισαν το πηδάλιο 360 μοίρες. Επιτέλους έπαψε ο άκαρπος δικομματισμός που ουσιαστικά υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια μια αντιπαραγωγική ή και ανύπαρκτη προσπάθεια για αντιπολίτευση μεταξύ δύο κομμάτων που χρόνο με το χρόνο πετύχαιναν να χάνονται όλο και περισσότερο στη μετάφραση. 


Παρόλα αυτά όμως υπάρχει και κάτι ακόμη που προσδιορίζει το σημερινό πολιτικό πεδίο και δε νομίζω οτι απλά το προσδιορίζει αλλά το στιγματίζει. Είχα γράψει και προ ολίγων ημερών για την πιθανή είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής (πατήστε εδώ) αλλά μέσα μου πίστευα πως δε μπορεί...είναι απλά μια υπερβολική δήλωση και δε μπορεί θα ξεπεραστεί από την ίδια την πραγματικότητα ως παρωχυμένη. Πόσο ηλίθια υπήρξα! Αποδεικνύεται περίτρανα οτι η άκρατη ναζιστική και εθνικιστική τάση για μερικούς (αν και διαπιστώνω με λύπη οτι είναι πολλοί) δεν αποτελεί όπως για όλους εμάς μια παρωχυμένη ιδέα. 

Δυστυχώς διαπιστώνω οτι ζούμε σε μια παρωχυμένη πραγματικότητα, στερημένη από κάθε έννοια πολιτικής συνείδησης και ταυτότητας, όπου η πρόσφατη δραματική και μαύρη ιστορία μας δεν κατάφερε να αποτυπώσει κανένα δίδαγμα για τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Αν ξεχνάμε τόσο εύκολα γεγονοτα τόσο κοντινά χρονικά, τότε δε μπορούμε παρά να καταλήξουμε μια θλιβερή σκιά μιας άλλοτε εμπνευσμένης και πολυπολιτισμένης χώρας.

Υ. Γ.1: Σκέφτηκαν τα παρακάτω λόγια όσοι χθες ψήφισαν πριν εν τέλει ψηφίσουν?  


Υ. Γ.2: Άραγε σε ποιο δρόμο βαδίζουμε...?


6 σχόλια:

  1. Σοφάκι μου στο είχα γράψει και τότε.
    Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που θα ψήφιζαν (τότε) και που ψήφισαν τελικά Χρυσή Αυγή, δεν είναι φασίστες.
    Είναι στην πλειοψηφία τους απλοί άνθρωποι, που όμως έχουν υποφέρει από κάποιους αλλοδαπούς και ένοιωσαν ότι αυτό το κόμμα θα τους προστατεύσει.
    Ξέρεις, όταν έχουν μπει στο σπίτι σου και σε έχουν κλέψει, όταν έχεις νοιώσει την ιδιωτική σου ζωή να παραβιάζεται, όταν έχεις υποστεί σωματική βία, δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά και στρέφεσαι αυτόματα σε αυτόν που θεωρείς ότι θα σε προστατέψει από τους "βιαστές" σου.
    Σε καμιά περίπτωση μην θεωρήσεις ότι στηρίζω αυτό το κόμμα, όμως ζώντας σε μια γειτονιά που με το ζόρι ψάχνω να βρω Ελληνα, και όταν τον βρω είναι φοβισμένος και κρύβεται, δεν παραξενεύτηκα καθόλου για τα ποσοστά που είδα.
    Δεν τα βάζω με αυτούς που ψήφισαν αυτό το κόμμα, τα βάζω με αυτούς που τους οδήγησαν σε αυτό το σημείο, επειδή ήταν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να τους προστατεύσουν.
    Και σταματώ εδώ!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, Σοφία μου!
    Ζούμε μια εποχή αλλαγής, μια περιπέτεια με την Αριστοτελική σημασία της (=η ες των εναντίων μεταβολή). Τι θα βγει από αυτό, άγνωστο.
    Είναι όλα δύσκολα αλλά μπορεί να βρούμε και μια διέξοδο με αλλαγή νοοτροπίας.
    Είναι αλήθεια ότι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι, απαισιόδοξοι και δεν ξέρουν πού να στηριχθούν, γι' αυτό δικαιολογώ το αποτέλεσμα.
    Πάντως ας περιμένουμε με ψυχραιμία.
    Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Πρώτη φορά βρίσκομαι στο ιστολόγιό σας και μου αρέσει.

    Συμφωνώ με την Ελενα όσον αφορά στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.
    Είμαι πρώην ψηφοφόρος Πασόκ, πριν από λίγους μήνες κόντεψαν να σκοτώσουν τη μάνα μου δύο Αλγερινά καθάρματα που της την είχαν στήσει πρωί παρακαλώ για να τη ληστέψουν. Της πήραν το σταυρό από το λαιμό ο οποίος δεν φαινόταν γιατί ήταν χειμώνας και ήταν κουμπωμένη μέχρι πάνω (μάλλον είναι εφοδιασμένοι με ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης χρυσών κοσμημάτων) της πήραν πορτοφόλι κι ενώ δεν έφερε καμία αντίσταση τη χτύπησαν γιατί οι άνθρωποι αυτοί διψούν για αίμα. Δεν είναι ότι σε κλέβουν, δεν ησυχάζουν όταν δεν σε χτυπήσουν. Και μην πει κανείς ότι πεινάνε αφού τρώνε τα συσσίτια κανονικά αλλά και αν ακόμα πεινάνε, γιατί χτυπάνε τον κόσμο;

    Στο διά ταύτα:
    Την είσοδο της Χ.Α. στο κοινοβούλιο τη βοήθησε η πολύ χαλαρή πολιτική γύρω από το μεταναστευτικό. Τα σύνορά μας είναι ξέφραγο αμπέλι, απελάσεις δεν γίνονται.
    Είναι λυπηρό, αλλά αν μπείτε στην ιστοσελίδα τους, θα δείτε αυτούς τους υποτιθέμενους ναζιστές, να είναι πολύ πιο πατριώτες από κάτι άλλους που ψηφίζαμε τόσα χρόνια.
    Εδώ:
    http://xryshaygh.wordpress.com/theseis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pansofix μου συμφωνώ απόλυτα με εσένα και εν μέρει διαφωνώ με την Ελενα και τον Ανώνυμο..
    Εστίασαν όλοι στο πρόβλημα των μεταναστών που φυσικά και είναι υπαρκτό και μεγάλο και έκλεισαν τα μάτια στις κύριες ιδεολογίες αυτού του "κόμματος". Σε αυτό πάτησαν και αυτοί, βρήκαν την αχίλλειο πτέρνα του λαού και έδωσαν στον κόσμο αυτό που ήθελαν!
    εγώ σοκαρίστικα απο την παρουσία τους μετά εκλογών!
    για εμένα προσωπικά δεν είναι λιγότερο βίαιο να μου επιβάλλουν πράγματα ή αύριο μεθαύριο να μην μπορώ να κυκλοφορήσω ή να μιλήσω ελεύθερα!
    Ξεχνάμε! όπως ακριβώς το είπες!
    και δυστυχώς οι μικρές ηλικίες δεν ξέρουν ιστορία...
    είχαν άλλα ενδιαφέροντα
    και τώρα απλά πορώνονται με ανθρώπους που άλλα δείχνουν, άλλα εννοούν, άλλα πιστεύουν!
    όταν δεν πιστεύεις στην Δημοκρατία, δεν παίρνεις μέρος σε Δημοκρατικές διαδικασίες, ούτε συμμετέχεις σε ένα κοινοβούλιο που ακούγονται διαφορετικές απόψεις και οφείλουν να είναι σεβαστές!
    το κακό είναι πως δεν ξέρουν τι ψήφισαν.
    το πρωί άκουγα μια κυρία που έλεγε πως αν και δεν είναι αναρχική ψήφισε ΧΑ γιατί έχει παιδιά!!!! Η ΧΑ δεν είναι αναρχικοί!!!!
    ένας άλλος έλεγε οτι αν και δεν ψήφιζε ποτέ αριστερά ψήφισε ΧΑ!!!
    Η ΧΑ δεν είναι αριστεροί!!!
    τουλάχιστον αν δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε χίλιες φορές να μην ψηφίζουμε τι να πω...
    έχω φρικάρει απο τη Δευτέρα...
    δεν ξέρω τι να πιστέψω, δεν ξέρω ποιον να βοηθήσω...
    και ας μην λέμε οτι το κράτος μας οδήγησε να ψηφίσουμε ΧΑ γιατί κάνουμε το ίδιο με αυτούς που κάθε κόμμα που κυβερνά κατηγορεί το προηγούμενο για τα λάθη του!

    συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο, αλλά άνοιξες μεγάλο θέμα και κάνει και τζιζ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο δίκιο έχεις!! δυστυχώς απ'ότι φαίνεται έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και επιπλέον ξεχνάμε πολύ γρήγορα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή