Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ!!!

Πραγματικά το Λονδίνο ζει μια ζωηρή Άνοιξη... Ο καιρός είναι υπέροχος, ο ήλιος λαμπερός και τα πάρκα έχουν τα πιο υπέροχα χρώματα! Ειλικρινά μαγεία! Και πως να αντισταθείς...Εγώ προσωπικά δε μπορώ, οπότε επισκέφθηκα το Hyde Park...Περπάτησα πολύ και χόρτασα τον ήλιο. Είχα το mp3 μου και το βιβλίο μου (Οι Υποχθόνιοι - Jack Kerouac) και έκατσα κάτω από ένα δέντρο, αφού αγόρασα καφέ και μία βάφλα με καραμέλα από ένα υπαίθριο καφέ, και στην κυριολεξία λιάστηκα...(ούτε φώκια να ήμουν).

Τέλοσπάντων ήταν ανέλπιστα όμορφη βόλτα. Το Hyde Park είναι ένα πάρκο με πολλές πλευρές, εξυπηρετεί πολλές δραστηριότητες και γενικά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι σημερινές φωτογραφίες είναι από μία από τις πολλές διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις. Η συγκεκριμένη ξεκίνησε από το Μarble Arch, πέρασε τις βορειοανατολικές πύλες του Hyde Park, κατευθύνθηκε προς τη λίμνη Serpentine (με μία μικρή στάση) και κατέληξε προς την άλλη πύλη του πάρκου, νοτιοανατολικά, στο Hyde Park Corner.
 Παράλληλα εχθές σκεφτόμουν ότι όλα στη ζωή είναι μια διαδρομή. Μια αλληλουχία κινήσεων ή παραλήψεων, αποφάσεων, σκέψεων. Και η μουσική μια διαδρομή είναι. Από κάπου ξεκινάς, από κάπου περνάς και κάπου καταλήγεις για να ξαναξεκινήσεις. Η δική μου χθεσινή απογευματινή μουσική διαδρομή ήταν κάπως περίεργη. Ξεκίνησε έπειτα από τυχαίο γεγονός ακούγοντας το Roads των Portishead(ένα βίντεο από You Tube συνέθεσε σκηνές από την ταινία Requiem for a Dream με αυτό το τραγούδι). Στη συνέχεια στη λίστα δεξιά τουYou Tube βρήκα μία ακόμη σύνθεση για αυτή την ταινία με ένα υπέροχο τραγούδι του Johnny Cash το Hurt , το οποίο μου θύμισε ένα άλλο του τραγούδι, το Solitary Man, το οποίο το έχει τραγουδίσει και ο Neil Young, πρώην μέλος των  Crosby, Still, Nash and Young που έχουν τραγουδήσει ένα τραγούδι που μου φαίνεται τόσο αισιόδοξο, για την ακρίβεια οι στίχοι του μου ανοίγουν την ψυχή, το Carry on / Questions. Θα βάλλω το τελευταίο για λόγους οικονομίας χώρου αλλά αν έχετε χρόνο πατήστε στα links των τραγουδιών, νομίζω πως αξίζουν τον κόπο!


Υ. Γ. 1: Έφτιαξα σήμερα ένα γλυκό για το απόγευμα, το οποίο θα ονομάσω Αγγλική βαρεμάρα. Κυριολεκτικά! Πήρα μπισκότα σαβαγιάρ, τα μούλιασα σε καφέ εσπρέσο με λίγο ρούμι και τα έβαλα σα στρώση σε ένα ποτήρι. Μετά αγόρασα μια φοβερή κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης (το άρωμα αυτής της βανίλιας είναι τόσο γεμάτο) την οποία έστρωσα πάνω από τα μπισκότα και συνέχισα την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. Από πάνω έτριψα σοκολάτα! Κατακουράστηκα δηλαδή!






Υ. Γ. 2: Χρόνια Πολλά σε εορτάζοντες και εορτάζουσες και χρόνια πολλά στον αδερφό μου!

Υ. Γ 3: Ιστορική μέρα σήμερα για την Ελλάδα. Μακάρι η νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας να μην απεδείκνυε τόσο περίτρανα πόσο κατώτερη των περιστάσεων είναι. Έτσι σαν ελάχιστο φόρο τιμής σε ανθρώπους με ήθος, αξίες και ιδεολογία!

Υ. Γ. 4: Αν και είμαι από Αθήνα και ζω εκεί, η ομάδα μου είναι ο Άρης Θεσσαλονίκης. Και σήμερα η Αριανάρα μου έχει τα 98 γενέθλιά της! "Και στα 100 θα μαι πάλι εδώ να σου τραγουδώ Αριανάρα."

9 σχόλια:

  1. Υπέροχες φωτογραφίες!Και το γλυκό πρέπει να είναι νόστιμο!Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά για την σημερινή μεγάλη μέρα εθνικής και θρησκευτικής μας γιορτής!
    Και του χρόνου καλύτερα εύχομαι!
    Nα χαίρεσαι και τον αδελφούλη σου!
    Οι φωτογραφίες σου πολύ όμορφες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρόναι πολλά για τον αδελφό σου πολυ όμορφες φωτογραφίες γέλασα πολύ με την αγγλική βαρεμάρα καλώς σε βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pansofix, χρόνια πολλά και καλά. Πάντοτε αναρωτιόμουν τι έχει αξία; Η
    επίτευξη των στόχων που βάζουμε στη ζωή μας ή η διαδρομή προς αυτήν;
    Οι φωτογραφίες του πάρκου πολύ ωραίες. Μύρισε άνοιξη και στο Λονδίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατ' αρχήν να πω ότι ζηλεύω (με την καλή έννοια) που μένεις στο Λονδίνο. Πάντα ήθελα ένα σπιτάκι στο Kensington!
    Κατά δεύτερον να χαίρεσαι τον αδελφό σου!
    Και κατά τρίτον να τα χιλιάσει η ομάδα σου!

    ΥΓ. Αν ψάχνεσαι για γλυκά σου έχω καταπληκτική συνταγή δικής μου επινόησης! Λίγο πολύπλοκη βέβαια, αλλά ρίξε μια ματιά:
    http://oladepalabras.blogspot.com/2011/11/blog-post_05.html
    Εννοείται ότι στα σχόλια έγινε πολύ γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι όσους αγαπάς!
    Όμορφες φωτογραφίες μας έστειλες από τη βόλτα σου, έρχαται κι εκεί η άνοιξη!
    Το γλυκό δεν έχει σημασία να είναι εύκολο ή ή δύσκολο αλλά να είναι μοναδική απόλαυση! Το δικό σου είχε άρωμα μοναδικό!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααααχ! Καλή μου Pansofix!
    Όσο βάζεις τέτοιες αναρτήσεις όλο εδώ θα στριφογυρίζω...Η μισή μου καρδιά είναι εκεί και εγώ με κομμένη την ανάσα σε βλέπω και σε διαβάζω...

    Στα γλυκάκια λέμε ναι, αρκεί να τα απολαμβάνουμε φτιάχνοντάς τα ή τρώγοντάς τα.

    Φιλιά σου κορίτσι μου.
    Και ευχές πολλές για τα αγαπημένα σου πρόσωπα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ πόσο θα ήθελα να είμαι στο hyde park και ειδικά με ενα βιβλίο του Κέρουακ!Οι φωτογραφίες σου είναι φανταστικές και το γλυκάκι υπέροχο!Να έχεις μια καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρομαι που σας άρεσαν οι φωτογραφίες...τελικά η άνοιξη αποδεικνύεται μαγική εποχή γιατι ακόμα και αν ένας τόπος δε είναι και ο αγαπημένος σου, τα χρώματα της τον κάνουν φωτεινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή