Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ΣΟΦΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ...Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ?

Εδώ και 5-6 μέρες που ο καιρός έχει ανοίξει, παρατηρώ ότι οι Άγγλοι έχουν πάθει, πως να το εκφράσω...τους έχει πιάσει η άνοιξη! Ξύπνησαν από το φως της άνοιξης. Βέβαια δε θα κάνω ανάλυση το ψυχογράφημα των φλιπαρισμένων κατ εμέ Άγγλων, αλλά θα αναφερθώ σε έναν συγκεκριμένο.Τον κύριο απέναντι από το σπίτι μου, ο οποίος είναι γύρω στα 60 ... Το δωμάτιο μου βλέπει στο δικό του και εδώ και 2-3 μέρες έχω στην κυριολεξία τρελαθεί με τα καμώματά του. Έχει ανοίξει τη μπαλκονόπορτα (διόλου περίεργο ως εδώ) και έχοντας τη μουσική στη διαπασών (ακούει Tom Jones - περιμένετε η συνέχεια είναι πιο αστεία), χοροπηδάει σα δίχρονο παιδάκι, πετάει τα ρούχα του και ρίχνει βουτιές στο κρεβάτι...

Ειλικρινά εδώ και 2-3 μέρες αποτελεί αστείρευτη πηγή γέλιου. Με αποκορύφωμα σήμερα που είδε ότι έχω ξεκαρδιστεί στα γέλια και μου απευθύνει το λόγο λέγοντας: "Life is so unexpectedly beautiful, even when you think it isn't. Although i am alone, i have myself" δηλαδή "Η ζωή είναι τόσο απροσδόκιτα όμορφη ακόμα και όταν νομίζεις ότι δεν είναι. Παρόλο που είμαι μόνος μου, έχω τον εαυτό μου." ...και συνέχισε να το γιορτάζει... Και εγώ μένω σα χαζή, με παγωμένο γέλιο να σκέφτομαι, τι είπε ο άνθρωπος τώρα. Στο Λονδίνο έχω ζήσει ως τώρα τις πιο απελπιστικά μοναχικές στιγμές μου αλλά ο κύριος από απέναντι σήμερα ίσως μου έδωσε μία εκδοχή αισιόδοξη και ίσως ρεαλιστική(...???).

Όπως και να έχει, οι άνθρωποι πολλές φορές γίνονται ανέλπιστα σοφοί και ψάχνουν την αλήθεια τους, τη βολική ίσως για αυτούς αλήθεια, σε πράγματα εφικτά και συνήθως μικρά. Γιατί όπως είχα ακούσει κάποτε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!

Και επειδή ο Tom Jones  δε μου αρέσει θα βάλω κάτι δικό μου που μπορεί να μην σε κάνει να χοροπηδάς αλλά είναι κατάλληλο γιατί ναι μεν τον άκουσα τον κύριο, ναι μεν έχει δίκιο αλλά πως το εφαρμόζεις είναι το θέμα! Ισχύει αυτό που είπε ο υπερβολικά αγαπημένος μου William Blake οτι "ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ" (?)

13 σχόλια:

  1. Πάντως εγώ συμφωνώ μαζί σου, συμφωνώ με τον συμπαθέστατο κύριο και απόλυτα με τον Blake!!!Αλλιώς δεν την παλεύουμε αυτή τη ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταπληκτικόοοοο!!!!και πολύ σοφό!!!
    μπράβο στον γείτονα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα για σκέψου δεν έχει δικιο? Νομίζω πως έχει.
    Ένα κλικ χρειάζεται το μυαλό μας για να αρχίσει να σκέφτεται αλλιώς..
    Λατρεύω Madrugada, σ'ευχαριστώ που πέρασες απο το Captain Cook!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γιαγιά μου έλεγε "αν θέλεις να σ' αγαπήσει ο άλλος, πρέπει πρώτα εσύ να αγαπήσεις τον εαυτό σου"
    Ο κυριούλης λοιπόν φαίνεται ότι τα χει βρει μια χαρά με τον εαυτό του και μπράβο του!!!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I have myself! "Το γειτονόπουλο" το έχει φιλοσοφήσει! Και στα δικά μας!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν τον ρωτάς τί πίνει και δε μας δίνει;
    χι χι
    πάντως αυτοί οι άνθρωποι ηλικίας γύρω στα ήντα κάτι το έχουν φιλοσοφήσει και καλά κάνουν. μεγάλωσαν σε μια άλλη εποχή κι αυτό τους φαίνεται, κάτι καλό τους άφησε!
    καλημέρες και φιλιά από Βόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν όχι όλοι, ίσως σχεδόν όλοι έχουμε κάπου - κάπου "αναλαμπές σοφίας".
    Η τελευταία ατάκα του τύπου πάντως είναι πέρα ως πέρα αληθινή.
    Η παρέα του εαυτού μας είναι η μόνη σίγουρη παρέα που θα έχουμε μέχρι να πεθάνουμε. Ας προσπαθήσουμε όσο και όποτε γίνεται να την απολαμβάνουμε...
    Καλημέρα Pansofix και φιλιά από Αθήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ο τέλειος συγχρονισμός! Τις τελευταίες μέρες σκεφτόμουν ότι ζώντας στο Λονδίνο έμαθα να κάνω παρέα στον εαυτό μου. Εκεί έμαθα ότι μπορείς να περάσεις όμορφα και μόνος σου.

    Καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως γίνεται να είμαστε τόσοι πολλοί μόνοι μας?
    Και αν γίνεται, γιατί δεν βρισκόμαστε μεταξύ μας?
    Πάντως είναι αλήθεια πως ο καλύτερος σύντροφος μας είναι ο ευατός μας.
    Μόνο που μερικές φορές χρειάζεται πρώτα να χάσουμε τον εαυτό μας, για να τον ανακαλύψουμε μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή