Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ!!!

Σήμερα η ανάρτηση μυρίζει Ιταλία και για την ακρίβεια Νότια Ιταλία. Η συνταγή είναι μακαρόνάδα και συγκεριμένα πέννες με κοτόπουλο και ψητά τοματίνια. Η έμπνευση και τα πνευματικά δικαιώματα της συνταγής αυτής δεν είναι δικά μου, αλλά ανήκουν στο chef Χρήστο Τσιαουσίδη από τη περίοδο που ήταν Executive Chef στην αγαπημενη μου ιταλική αλυσιδα εστιατορίων La Pasteria. Και τη συβταγή τη βρήκα σε μία ειδική έκδοση που ειχαν μοιράσει τα εν λογω εστιατόρια πριν κάποια χρόνια στους πελάτες τους με τις πιο χαρακτηριστικές μακαρονάδες του menu τους.



ΥΛΙΚΑ
:
  • 500 gr πέννες
  • 350 gr φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο σε μπαστουνάκια)
  • 100 gr ιταλικό πικάντικο σαλάμι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 gr ψητά τοματίνια στο φούρνο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 1/2 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι δεντρολίβανο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ:
Τοποθετούμε τα τοματίνια σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Ρίχνουμε στο σκεύος μας το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, ύστερα προσθέτουμε το σαλάμι μέχρι να ροδίσει και αυτό. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Έπειτα σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό και τα ψητά τοματίνια. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μόλις δέσει ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και τα βρασμένα ζυμαρικά. Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο δεντρολίβανο μέχρι να δέσει με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΤΟΥΡΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑ!!!

Η μέρα σήμερα έχει ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό που δε χορταίνω και δε βαριέμαι να τρώω ποτέ. Και αυτό είναι το μπριάμ ή αλλιώς τουρλού.


ΥΛΙΚΑ
:

  • 4 κολοκύθια
  • 4 μελιτζάνες
  • 2 πατάτες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)
  • 2 ντομάτες ώριμες (τριμμένες)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός
  • φέτα (όσο θέλετε τριμμένη)
  • λάδι (όσο θέλετε)
  • 2 ποτήρια του κρασιού νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Αρχικά πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε από τα νερά και τα κόβουμε σε ένα ταψί (με όποιο τρόπο θέλετε). Στη συνέχεια, τα απλώνουμε στο ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι και την τριμμένη ντομάτα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα. Επίσης προσθέτουμε λάδι (ανάλογα με το πόσο λαδερό το θέλετε) και 2 ποτηράκια του κρασιού νερό (και βλέπετε αν θέλει και άλλο προσθέτετε). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο. Και λίγο πριν να είναι έτοιμο το βγάζετε και ρίχνετε το μαϊντανό και την τριμμένη φέτα και το ξαναβάζετε για λίγο στο φούρνο.

Υ. Γ. : Μπορεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος να χρειαστεί να βάλετε λίγο αλουμινόχαρτο από πάνω για να μην καούν τα λαχανικά.