Σήμερα η ανάρτηση μυρίζει Ιταλία και για την ακρίβεια Νότια Ιταλία. Η συνταγή είναι μακαρόνάδα και συγκεριμένα πέννες με κοτόπουλο και ψητά τοματίνια. Η έμπνευση και τα πνευματικά δικαιώματα της συνταγής αυτής δεν είναι δικά μου, αλλά ανήκουν στο chef Χρήστο Τσιαουσίδη από τη περίοδο που ήταν Executive Chef στην αγαπημενη μου ιταλική αλυσιδα εστιατορίων La Pasteria. Και τη συβταγή τη βρήκα σε μία ειδική έκδοση που ειχαν μοιράσει τα εν λογω εστιατόρια πριν κάποια χρόνια στους πελάτες τους με τις πιο χαρακτηριστικές μακαρονάδες του menu τους.
ΥΛΙΚΑ:
- 500 gr πέννες
- 350 gr φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο σε μπαστουνάκια)
- 100 gr ιταλικό πικάντικο σαλάμι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 gr ψητά τοματίνια στο φούρνο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 1/2 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι δεντρολίβανο
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ:
Τοποθετούμε τα τοματίνια σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Ρίχνουμε στο σκεύος μας το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, ύστερα προσθέτουμε το σαλάμι μέχρι να ροδίσει και αυτό. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Έπειτα σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό και τα ψητά τοματίνια. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μόλις δέσει ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και τα βρασμένα ζυμαρικά. Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο δεντρολίβανο μέχρι να δέσει με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ:
Τοποθετούμε τα τοματίνια σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Ρίχνουμε στο σκεύος μας το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, ύστερα προσθέτουμε το σαλάμι μέχρι να ροδίσει και αυτό. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Έπειτα σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό και τα ψητά τοματίνια. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μόλις δέσει ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και τα βρασμένα ζυμαρικά. Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο δεντρολίβανο μέχρι να δέσει με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
ωραίο δροσερό και καλοκαιρινό, κράτα μεριδούλα χχχχχ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλε που εισαι χαμενη;;;;; μας ελειψες κι εσυ και οι συνταγες σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήλες να ειναι νοστιμο το φαγητο με ψημενο σαλαμι; θα το δοκιμασω! ολα τα πρωτοτυπα εδω!!!!!
Οντως εξαφανίστηκες !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη η συνταγή σου !
Τι μου κάνεις βραδιάτικα και σήμερα δεν έφαγα τίποτα για βράδυ... Τέλεια μακαρονάδα και εμένα μου αρέσει η La Pasteria
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπωωωω τέλειο!!! πρέπει να είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ φαγητό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να το δοκιμάσω άυριο;
Φιλιά
Πολύ νόστιμη η πρότασή σου, ωραίος συνδυασμός! Ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήβουρ στη μακαρονάδα, τέλεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε δακρυα στα ματια διαβασα αυτην την συνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφήτα παντα ολα
οπως ελεγε και ο βεγγος
αθανατη μακαροναδα
ειμαι μακαρονας κοινως τη να κανουμε ?
πειραζει ?
Πολύ ωραία ιδέα τα ψητά ντοματίνια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι πεντανόστιμη αυτή η μακαρόναδα!!!
Καλή σου μέρα
Φαίνεται πολύ ωραία συνταγή και άκρως καλοκαιρινή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία μακαρονάδα! Μου αρέσει που δεν έχει κρέμα γάλακτος (και στην Παστερία βάζουν αρκετή σε άλλες μακαρονάδες)
ΑπάντησηΔιαγραφήτρελαίνομαι για κοτόπουλο σε όοοολες του τις μορφές (εκτός απο ζωντανό :ΡΡ)
ΑπάντησηΔιαγραφήπωωω..
κλικ και καταστροφή είσαι άτιμη
χιχι
φιλιααα
Απλές, "καθαρές" μεσογειακές γεύσεις και λίγα υλικά που να διακρίνονται μεταξύ τους είναι το μυστικό νομίζω μιας επιτυχημένης μακαρονάδας! Πολύ ωραία συνταγή, η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει μπει μάλλον στην παραπάνω φιλοσοφία, ειδικά τώρα τελευταία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά και πολλά φιλιά!
Pou eisai kiria mou toooso kairo???
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο συνδιασμός γεύσεων καιλοκαιρινός και μεσογειακός!!
Φιλάκια!!!
Καλημέρααα
Τέλειοοο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαλία μου άρεσαν πολύ τα συγκεκριμένα εστιατόρια και ήμουν συχνή πελάτισσα, ώσπου έφαγα μία μέρα περσι στο Φάληρο και αηδίασα! Έχουν ρίξει πολύ την ποιότητα και έχει γίνει δύσπεπτο το φαγητό! Το ιταλικό όμως είναι πάντα πρώτο στις προτιμήσεις μου!
Φιλιά πολλά!
Είμαι φαν της μακαρονάδας και αυτή πρέπει να είναι πολύ καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική συνταγή Pansofix μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην παίρνω μαζί μου, να τη δώσω στο "Ζορμπά" στο Ληξούρι!
Καλό καλοκαίρι!
Υ.Γ. Βρέθηκα Αθήνα το περσμένο Σ/Κ και ήπια καφέ στο COSTA. Ήταν όπως το περιέγραψες! Thanks :))
Πόλυ όμορφη η συνταγή σου Πανσοφίξ! Από τα βάθη της καρδιάς μου να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ......μυρίζει μεσόγειος και θα είναι φαντάζομαι μπουκιά και συχώριο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έφτιαξα τη μακαρονάδα, με τόση ζέστη ο,τιδήποτε χωρίς σάλτσες είναι δελεαστικό! Μου στέγνωσε πολύ το κοτόπουλο ρε συ Σοφία, αλλά από γεύση όλα δέναν μεταξύ τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάσια