Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΦΕ ΛΕΩΝΙΔΑΣ!!!

Σήμερα αποφάσισα να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και που ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Προ ολίγων ημερών και κατά τη διάρκεια ενός απίστευτου τρεξίματος στο κέντρο βρήκα το πιο οικονομικό καφέ στην πιο απίθανη γειτονιά και όχι μόνο αυτό, αλλά το εν λόγω καφέ το ανακάλυψα στα πρόσφατα ταξίδια μου στο Λονδίνο και μετ εκπλήξεως διαπίστωσα ότι υπάρχει και εδώ.

Λοιπόν, η μέρα ξεκίνησε με στήσιμο στην ουρά της Εθνικής Τράπεζας και συνεχίστηκε στο Βρετανικό Συμβούλιο όπου μάζεψα ότι χαρτούρα μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους. Βέβαια, πριν το Βρετανικό Συμβούλιο φρόντισα να πάρω δυνάμεις κάνοντας ένα pit stop στο νέο καυτό σημείο της πόλης, την boulangerie Paul, για ένα ζεστό κρουασανάκι.

Στο θέμα λοιπόν, φεύγοντας από τα "αγγλάκια του Κολωνακίου" αποφάσισα να σταματήσω για ένα καφέ, ώστε να ηρεμήσω και να βάλω λίγο τάξη σε όλη τη χαρτούρα που κουβαλούσα και η οποία σε κάθε βήμα κινδύνευε να σκορπιστεί στα πεζοδρόμια. Για λίγο σκέφτηκα που να πάω και αμέσως έλαμψε η ιδέα, να πάω σε ένα πολύ αγαπημένο μου πεζόδρομο στο Κολωνάκι, τη Βαλαωρίτου και ειδικά σε μια καφετέρια που ξέρω και που μαζεύει φοβερούς παππούδες κουστουμαρισμένους και ατσαλάκωτους που μυρίζουν κολόνια Μυρτώ. Δυστυχώς το καφέ στη Βαλαωρίτου ήταν γεμάτο από τους εν λόγω παππούδες που συνόδευαν κομψές γιαγιάδες και έτσι προχωρώντας για να βρω κάτι άλλο βλέπω στα δεξιά μου ένα καφέ με άδειες καρέκλες και κάθομαι.

Αμέσως ήρθε μια ευγενέστατη κοπέλα με τον κατάλογο και εκεί συνειδητοποιώ ότι έχω κάτσει στη σοκολατερί Λεωνίδας που όμως στην προκειμένη ήταν και καφετέρια. Με πολύ χαρά παραγγέλνω τον καφέ μου, ένα διπλό espresso με λίγο ζεστό γάλα, και η κοπέλα με ρωτάει: τι πραλίνες θέλετε δεσποινίς? Οπότε μένω και τη ρωτάω τι εννοείτε? Και εκείνη μου εξηγεί πως με κάθε καφέ δικαιούσαι δύο πραλίνες Λεωνίδας γι αυτό με ρώτησε για να διαλέξω μεταξύ λευκής, μαύρης και σοκολάτας γάλακτος. Ενθουσιασμένη επιλέγω και σε χρόνο μηδέν η παραγγελία ήταν μπροστά μου. Μη μπορώντας να πάρω τα μάτια μου από το μυρωδάτο καφέ και τις πραλίνες λέω στην κοπέλα να την πληρώσω και κοιτάζω την απόδειξη και ξαναμένω έκθαμβη. Σύνολο: 2,50 ευρώ. Την πληρώνω και μένω να σκέφτομαι πως στο Κολωνάκι, μια θεωρητικά δήθεν και σνομπ γειτονιά ήπια τον πιο οικονομικό, μυρωδάτο και με κεράσματα καφέ. Χαρούμενη ήπια το καφεδάκι μου, εξαφάνισα τις πραλίνες, τακτοποίησα τα χαρτιά μου και επέστρεψα σπιτάκι μου για μεσημεριανό και siesta.



Υ. Γ. 1: Όπως ανέφερα παραπάνω, Λεωνίδα βρήκα στο Λονδίνο, στην Bond Street, και σέρβιρε και καφέ και με ευχαρίστηση διαπίστωσα πως υπάρχει και στην Αθήνα καφέ Λεωνίδας με εξαιρετικές τιμές.

Υ. Γ. 2: Παραπάνω ανέφερα την boulangerie Paul, στην Πανεπιστημίου απέναντι από το Ζόναρς. Όσοι βρεθείτε εκεί θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μη δοκιμάσετε έστω μία από τις άπειρες λιχουδιές.

20 σχόλια:

  1. Moυ κάνει φοβερή εντύπωση!!! στο Κολωνάκι κιόλας; μπράβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία που τα περιγράφεις! Σα να είμαι εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάγκας ο "Λεωνίδας"!
    Αν σκεφτείς το κόστος ενός εσπρέσο διπλού συν τα κεράσματα, έχει και κάποιο κέρδος.
    Να τα βλέπουν αυτά και οι άλλες καφετέριες.
    Έχουμε και μεις Λεωνίδα, είμαι και πελάτης, αλλά καφέ....γιόκ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.
    Εγώ προσωπικά θα επισκεφθώ με την πρώτη ευκαιρία πρώτα την boulangerie paul (ίσως την ερχόμενη βδομάδα) και μετά τον Λεωνίδα.
    Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες, τα λατρεύω αυτά τα μαγαζιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετά σου λένε για οικονομική κρίση. Όποιος είναι μάγκας και ψάχνει, βρίσκει. Κι όποιος θέλει να προσελκύσει πελατεία ρίχνει κάπως τις τιμές.

    Γεια σου ρε Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Pansofix!
    Κι εγώ πρώτα θα τιμήσω την boulangerie paul και μετά βλέπουμε αν περισσλεψει χρόνος!
    Κρίμα γιατί τις προάλλες ήμουν στην περοχή.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εμεις απο την επαρχια θα ειμαστε παλι οι χαμενοι .
    καλησπερες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακούγεται πολύ δελεαστικό,με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτώ την σοκολατερί Λεωνίδας!! Ευχαριστούμε για την πληροφορία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ ωραιο μερος οχι μονο το καφε αυτο αλλα ολα τα καφε στον πεζοδρομο
    ποιοτηκοτατος καφες με φοβερες τιμες αλλα οπως λεει και η καλη μου πανσοφιξ καλα θα ειναι πρωτα να πατε να γευτειτε τις εξαισιες λιχουδιες απο το paul
    τα παντα ολα λεμε
    αλλα τυροπιτα να μην φατε εχει το ηλιθιο γαλλικο τυρι
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΑΝΣΟΦΙΞ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ
    ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
    ΕΞΑΛΛΟΥ το να ονειρευεσαι απαιτει δυο και το μελλον ερχεται ποιο κοντα μεσα σε λιγα μολις δευτερολεπτα ποσο μαλλον οταν ολα αυτα συνοδευοντε απο απιστευτες στιγμες καφε (ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ )
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε σοφια φραπε εχει η ειναι σα το αλλο που σερβιρε μονο γαλικο με κρουασαν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέμη έχεις κάτι εναντίον των κρουασάν; Κορυφαία είναι. Ειδικά όταν τα φτιάχνεις μόνος σου με μπίτερ σοκολάτα και κάθεσαι να απολαύσεις Αρειανάρα.

    Υ.Γ. Πανσοφίξ ο Λεωνίδας έχει νόβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Σοφάκι με τις σωστές... πληροφορίες
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ!!!ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα 2,50 ευρώ, είναι σίγουρα κάτι πολύ - πολύ θετικό...
    Θα το έχω υπ' όψιν το μαγαζί. Thnx! :)

    Τον Paul τώρα τον ξέρω, έχει κανένα χρόνο και περισσότερο ίσως που υπάρχει στην Αθήνα, αλλά δεν είναι στη Σταδίου, είναι στην Πανεπιστημίου.
    Χμμ, από τιμές όμως... Άστο καλύτερα. Ότι έτυχε να δοκιμάσω πάντως από αυτόν, ήταν καλό και προσεγμένο. Ε, κάπου - κάπου, αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι ο καιρός των αναθεωρήσεων γενικώς...
    Μιας και μια βόλτα στο Κολωνάκι, όπως και άλλες περιοχές (π.χ. Κηφισσιά, Γλυφάδα) σας δίνει την εικόνα της εποχής. Πολλά καθυμερινά όλο και πιο πολλά εμπορικά καταστήματα κλειστά. Άρα εκ' των πραγμάτων για να επιβιώσουν τα μαγαζιά εστίασης θα πρέπει να "κατεβάσουν" τιμές. Είναι καιρός να το σκεφτούν όλοι σοβαρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θέμα είναι ότι τα ελληνικά μαγαζιά ενώ βλέπουν όυι η πελατεία μειώνεται αντί να ρίξουν τις τιμές, αυτοί τις αυξάνουν με την πρόφαση ότι έτσι θα καλύψουμε την χασούρα.

    Είμαστε τόσο μάγκες που πάμε κόντρα στην προσφορά και στη ζήτηση και φυσικά σπάμε τα μούτρα μας.

    Για παράδειγμα είναι ένα ιταλικό εστιατόριο στα σύνορα Αγίας Παρασκευής - Χαλανδρίου που λέγεται Αναμαε-Κορε και έχει εκτινάξει τις τιμές. Μια απλή μακαρονάδα με κόκκινη σαλτσούλα και βασιλικό έφτασε στα δέκα ευρώ. Ενώ το μέρος είναι ωραίο, πολύ απλά δεν ξαναπατάς στο μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να'σαι καλά για το κρυμμένο μυστικό που μας μεταφέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. PAUL KROUASANAKIA PRALINES... KAI EGO EIMAI STO GRAFEIO....:(((((( POTE THA MAZEUTOUME NA PAME GIA KAFE????? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή