Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ (κατά τον Βέγγο)? ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!!!

Με πολύ στενοχώρια που έφυγα από τη μία, μα και με τη χαρά οτι σε λίγο καιρό θα επιστρέψω για το καλοκαίρι, γύρισα ξανά στο Λονδίνο και στις βαλίτσες μου, εκτός από τα πολεμοφόδια που τόσο γλυκά με προμήθευσε η μαμά μου, μετέφερα και ένα κρύωμα που δεν περιγράφεται... Με άκουσε ο πατέρας μου (γιατρός) και τρέχαμε σαν τους τρελούς να βρούμε αντιβιώσεις και Aerolin, διότι βήχω σαν τσιμινιέρα και μιλάω σαν μπουκωμένη εξάτμιση! 

Τέλοσπάντων, τακτοποιήθηκα και έχω αρχίσει το τρελό διάβασμα. Όμως κατά τη διάρκεια ενός διαλείματος διάβασα κάτι που μου άρεσε τόσο πολύ και στους δύσκολους καιρούς που περνάμε θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί σε γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία. Είναι λοιπόν κάποια λόγια του αθάνατου Θανάση Βέγγου σε κάποιον:

"Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία.
Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια...
Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.
Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν..."

Μα πόσο δίκιο είχε...αλλά και πόσο δύσκολο είναι αυτό που λέει? Είναι σα να σου δίνουν τη λύση του προβλήματος και εσύ να πρέπει να βρεις τη διαδικάσια. Αυτό κάποιες φορές είναι εύκολο και άλλες πάλι σα να λύνεις τετραπλά ολοκληρώματα! Μου θυμίζει πολύ τα προβλήματα μαθηματικών στο δημοτικό, που χωρίζονταν σε ΣΚΕΨΗ - ΛΥΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Αν θεωρητικά ξέρουμε το τελευταίο, πως κατοχυρώνουμε τα δύο πρώτα? Ιδού η απορία!!!

Υ. Γ.1: Το Λονδίνο είναι γεμάτο κάθε λογής καλλιτέχνες...Ένας από αυτούς βρίσκεται δίπλα στο London Eye και ζωγραφίζει τεράστιους πίνακες πάνω σε χάρτινες επιφάνειες που κολλάει στο έδαφος! Είναι πραγματικά μοναδικός και τα έργα του τόσο ατμοσφαικά, σχεδόν ζωντανά!!!

 



Υ. Γ.2: Νομίζω πως αυτό το τραγούδι της Tory Amos και το βιντεο κλιπ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές...

7 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα και πολες καλημερες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πόσο απλά και αληθινα λόγια, περιέγραψε ο αείμνηστος Βέγγος, όχι μόνο ποιο είναι το νόημα της ευτυχίας, αλλά τό νόημα της ίδιας της ζωής, νομίζω. Αυτή η γνώση όμως έρχεται, όπως ουσιαστικά λέει ο ίδιος, μέσα από τις εμπειρίες της ζωής, στο πέρασμά της. Δεν γεννιόμαστε με αυτήν δυστυχώς και καποια φορά την αποκτούμε, αφού είναι ήδη αργά. Ο Βέγγος ίσως να ήταν από τους τυχερούς.
    Τα έργα του καλλιτέχνη που μας δείχνεις στις φωτογραφίες σου, είναι πολύ όμορφα. Τελικώς τι τα κάνει;
    Η φωτογραφία που βλέπεις δίπλα από το όνομά μου, είναι απο το Cheltenham. Το έχεις επισκευθεί; Είναι ένα διατηρητέο καταπληκτικό χωριό, στο Gloucestershire, νομίζω. Όπως καταλαβαίνεις, το έχω επισκευθεί εγώ, μέσω...... street view, φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομίζω,η ευτυχία υπερβαίνει κατά πολύ τη λογική της μαθηματικής σκέψης,δεδομένου οτι συνίσταται σε κάτι που δεν είναι ορατό στα μάτια μα διαχέεται στις καρδιές όλων όσων το κατέχουν...αν μου έλεγε κανείς πώς να την προσεγγίσει, θα απαντούσα μέσα από δάκρυα,απογοητεύσεις και αγώνα...βλέπεις,είναι τόσο ταπεινή και απλή που βρίσκεται μόνο μια ανάσα από την καρδιά μας...μα οι άνθρωποι πάντα υπερφίαλοι την προσπερνούμε για απατηλές λάμψεις...
    Χριστός Ανέστη!
    ΥΓ:παρομοιως με ένα ωραιότατο κρύωμα γύρισα από τις πασχαλινές διακοπές, περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ειρήνη Ε.
    Δεν έχω πάει στο Τσέλτεναμ αλλά ξέρω οτι είναι γεμάτο αγρούς και πάρκα...εκεί γίνονται και κάτι πολλοί γνωστοί αγγλικοί ιππικοί αγώνες...αλλά μόλις τελειώσω τις εξετάσεις θα έχω λίγες μέρες κενές μέχρι να επιστρέψω Ελλάδα οπότε μπορεί και να πάω καμιά βόλτα!

    @ COOK
    αχ αυτή η ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι την ευτυχία την αντιλαμβάνεται διαφορετικά ο κάθε άνθρωπος και πολλές φορές την αντιλαμβάνεται με λάθος τρόπο.
    Ευτυχία είναι κάτι το διαφορετικό για τον καθένα μας, άρα και οι απαντήσεις-λύσεις στο πρόβλημα διαφέρουν, άρα η σκέψη-λύση είναι απαραίτητες.
    Ο Βέγγος βρήκε την δικιά του απάντηση, μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες του.
    Μακάρι ο καθένας μας να καταφέρει να λύσει το δικό του πρόβλημα και να βρει την σωστή απάντηση.
    Φιλιά και περασικά σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Βέγγος πιστεύω ότι είχε δίκιο, βέβαια η ευτυχία για τον καθένα είναι πράγμα υποκειμενικό, οπότε είναι όπως το αντιλαμβάνεται κανείς.
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να επιστρέψεις σύντομα στα πάτρια εδάφη.
    Πολλούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχία.....να είσαι ελεύθερος....είναι πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή