Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ!!!

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Βρίσκομαι ακόμα στην Ελλάδα, για λίγο ακόμα, και κοντοζυγώνει η επιστροφή στο Λονδίνο! Από τη μια χαίρομαι γιατί θα περάσει ο καιρός και θα έρθει το καλοκαίρι για να επιστρέψω πάλι, από την άλλη στενοχωριέμαι απίστευτα γιατί αφήνω το σπίτι μου και γενικά όλα όσα μου αρέσουν εδώ (και που να πάρει είναι πολλά). 

Ταυτόχρονα όμως καταπίνω και την ψυχή μου γιατί οι υπόλοιπες μέρες μέχρι τον Ιούνιο θα είναι ένας αγώνας δρόμου εξετάσεων διότι και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψω το καλοκαίρι για επαναληπτικές εξετάσεις παθαίνω τεταρταίο πυρετό... Αναφορικά με τις μέρες μου στην Αθήνα ήταν υπέροχες!... Είδα την οικογένειά μου και τους φίλους μου και ένιωσα όπως και τα Χριστούγεννα, σαν να μην έφυγα ποτέ, σαν απλά η Αγγλία να είναι μια παρένθεση, κάτι σα ζώνη του λυκόφωτος τώρα που το καλοσκέφτομαι! 

Βέβαια όλες αυτές τις μέρες έγιναν και πολλά. Ανακοινώθηκαν εκλογές, συνέλαβαν και φυλάκισαν τον Τσοχατζόπουλο, πέθανε ο Μητροπάνος! 

Για τις εκλογές έχω να πω πως αν και φαινομενικά έχουμε στα χέρια μας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δηλώσουμε την αγανάκτηση μας έμπρακτα, αφενός μεν δεν είμαι αισιόδοξη ότι θα το κάνουμε και αφετέρου δεν ξέρω ακόμα και αν το κάνουμε ποιο θα είναι το πρακτικό αντίκρυσμα! Θέλω να πω δηλαδή πως από τον άκρατο δικομματισμό έχουμε φτάσει σε ένα πολυκομματισμό από ενώσεις ανθρώπων που δεν ξέρω κατά πόσο είναι κόμματα, με σκόρπιες ιδέες και με προτάσεις που ακόμα και στις ιδανικότερες των συνθηκών ή στη σφαίρα της φαντασίας μοιάζουν απομακρυσμένες από την πραγματικότητα. 


Αναφορικά με τον Τσοχατζόπουλο, άλλη μια κακοστημένη παρωδία εκτυλίσσεται εδώ και λίγες μέρες με ενδεχόμενη κορύφωση λίγο μετά τις εκλογές! Είναι πραγματικά τραγικά αστείο το πόσο εύκολα μπορεί να νομίζουν κάποιοι ότι διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο αποδίδουν δικαιοσύνη!  

Τέλος ο θάνατος του Μητροπάνου αποτελεί το θάνατο ενός έντιμου ανθρώπου, σεμνού και ταπεινού καλλιτέχνη που κατάφερνε να ζωγραφίζει εικόνες στα μυαλά μας με τα τραγούδια του χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται και άρα να κορδώνεται για αυτό, ακόμα και σε ανθρώπους (όπως εγώ) που έχουν άλλες μουσικές συνήθειες και επιλογές.

Κατά βάση δηλαδή ακολούθησε το δρόμο της απλότητας. Σχετικά με αυτό, ο Ουγκώ έλεγε πως τα ζώα ζουν βασισμένα στην πραγματικότητα και οι άνθρωποι υπάρχουν βασισμένοι σε αυτό που μπορούν να βρουν αναζητώντας το ιδεατό. Τείνω να πιστεύω όλο και πιο δυνατά πλέον πως αυτό αναζητείται μόνο στην απλότητα!

6 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά Σοφία μου!
    Ευτυχώς έφτιαξε και ο καιρός οπότε θα ευχαριστηθείς τις μέρες που θα μείνεις ακόμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη Σοφία μου!!
    Απόλαυσε την παρέα των αγαπημένων σου όσες μέρες ακόμη θα είσαι στην Ελλάδα!
    Τα προβλήματα δυστυχώς δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν, μακάρι το επόμενο ταξίδι σου στην Ελλάδα να μας εύρισκε όλους διαφορετικά, αλλά τα ίδια και χειρότερα φοβάμαι θα είναι.
    Το μόνο που μας μένει είναι να προσπαθούμε όσο μπορούμε και να ελπίζουμε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Σόφη μου και Χρόνια πολλά !!! Πόσο μου άρεσαν όλες οι τελευταίες σου αναρτήσεις !!! Χαίρομαι που πέρασες όμορφα με τους δικούς σου !!! Να είσαι πάντα καλά !!!
    Φιλάκια !! :ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα ! Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστός ανέστη, χρόνια πολλά!
    Το καλό είναι ότι πέρασες όμορφα και χάρηκες αγαπημένους ανθρώπους! Και του χρόνου!
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά στο Λονδίνο και να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pansofix, τελικά η ζωή συνεχίζεται μέσα από τα γεγονότα που δημιουργούμε ή συμβαίνουν σε εμάς τους ανθρώπους, είτε πρόκειται για τιμωρίες πολιτικών που μπορεί να ξεπέρασαν τα όρια, είτε για την απώλεια σεμνών καλλιτεχνών που έδιναν όλη τους τη ζωή, την ψυχή τους σε αυτό που έκαναν. Οι αντιθέσεις στην ζωή, πολλές και καθημερινές.
    Γι΄αυτό, να χαρείς τον χρόνο που ζεις, με αυτούς που αγαπάς και σε αγαπούν. Αυτό θα έχεις πραγματικά στις αποσκευές της ψυχής σου, όταν θα έρθει η ώρα να ξαναγυρίσεις στην Αγγλία. Αυτός ο χρόνος και αυτή η αγάπη θα σου κάνει παρέα, κάποιες βραδιές, που ίσως νιώσεις μοναξιά.
    Υπομονή, καλοκαίρι, κοντά γιορτή, λέγανε οι παλιοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή