Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΡΦΙ ΜΕΡΟΣ Β'... ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ!!!

Αυτή η ανάρτηση ξεκίνησε με όλη την καλή διάθεση μιας και ελάχιστες μέρες με χωρίζουν από την επιστροφή στην Αθήνα και όλα εδώ κινούνται με γνώμονα αυτή την ανεβασμένη διάθεση. Μέχρι και που πήγα χθες στο σπίτι του διάσημου ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, δημιούργημα του μεγάλου συγγραφέα Sir Arthur Conan Doyle, στη διάσημη οδό 221b Baker Street έβγαλα φωτογραφίες και ήθελα να σας τις δείξω. 

Αλλά οι άτιμοι οι νόμοι του Μέρφι αποδεικνύονται πανίσχυροι. Νόμος: Όταν έχεις καλή διάθεση και πιστεύεις ότι τίποτα δε μπορεί να στη χαλάσει, γελιέσαι γιατί τότε σίγουρα θα βρεθεί κάτι που θα στη χαλάσει. Και εγώ που το πιστεύω και ξέρω ότι τις περισσότερες φορές έτσι είναι, την πάτησα σαν ερασιτέχνης. Για να γίνω πιο σαφής, διάβαζα όπως κάνω καθημερινά, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αρθρογραφία από κάποιους αγαπημένους μου δημοσιογράφους και έκανα και μια βόλτα από blogs και sites. Ένα από αυτά τα sites ήταν και το Σαν Σήμερα, όπου στην πρώτη σελίδα του έχει μια νέα ψηφοφορία με θέμα: Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις επικείμενες εκλογές; Στις επιλογές ήταν και η Χρυσή Αυγή αλλά είπα Σόφη κάνε ότι δεν το είδες και συνεχίζω για να ψηφίσω. 

Βλέποντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έρχομαι αντιμέτωπη με μια πραγματικότητα πολύ σκοτεινή, διότι μέχρι στιγμής, πρώτο κόμμα στη συνείδηση των αγαπημένων συμπολιτών μου είναι η Χρυσή Αυγή με 16%. Για λίγο μου πέρασε μήπως πρόκειται για κακόγουστο και καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Αλλά φαίνεται πως καθυστερημένη είμαι εγώ που πιστεύω σε πράγματα που γύρω μου βλέπω να σβήνουν και να πεθαίνουν. 

Από πότε οι Έλληνες ξέχασαν έτσι μονομιάς το παρελθόν τους? Και δε μιλάω μόνο για το λαμπρό αρχαίο κλασικό παρελθόν τους αλλά και για το νεότερο. Είναι δυνατόν αυτές οι τόσο συντηρητικές και δοσίλογες κυβερνήσεις που μας κυβερνούν να έχουν τόσο άμεσο και ταχύ αντίκτυπο στην ιδεολογία μας? Δυστυχώς πίστευα πως δεν είναι δυνατόν. Αχ βρε άτιμε Μέρφι...αδυσώπητοι είναι οι νόμοι σου! 

Εδώ στο Λονδίνο κάνοντας ένα δίκαιο σχετικά με τη συκοφαντική δυσφήμιση και τις  διαθέσιμες νομικές διόδους , διάβασα πως η συκοφαντική δυσφήμιση σταματάει να ισχύει όταν αυτός που συκοφαντείται πεθάνει. Αμέσως σκέφτηκα μα πως? Εμείς στην Ελλάδα από το σχολείο μαθαίναμε ότι οι άνθρωποι αξίζει να ζουν και να πεθαίνουν παλεύοντας για την υστεροφημία τους! Αλλά μάλλον η Ελλάδα αλλάζει και γίνεται κακή και σκοτεινή σκιά της! Όπως έλεγε και ο Χορν: " Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΕΨΥΧΑΕΙ". Εμένα πάντως δε μου αρέσει αυτή η Ελλάδα, δε μου λέει κάτι, δε μου θυμίζει τίποτα γνώριμο, τίποτα οικείο! Πότε γίναμε ρατσιστές, εθνικιστές και ξενόφοβοι? Ας μου πει κάποιος? Πότε?  

Υ. Γ.1: Ειλικρινά ούτε ξέρω το λόγο που βάζω τις φωτογραφίες...δεν έχει νόημα! Αλλά σκέφτομαι ας υπάρχει κάτι όμορφο σε αυτή την ανάρτηση!




 
 

Υ. Γ.2: Πραγματικά νιώθω 1.000.000 μίλια μακριά...

9 σχόλια:

  1. Παρόλο που είναι ιστορικά παγκοσμίως διαπιστωμένο ότι σε περιόδους κρίσης το εκλογικό σώμα γίνεται πιο συντηρητικό, οι συγκεκριμένες σφυγμομετρήσεις μόνο ακριβείς δεν είναι! Αν 5 ηλίθιοι το αποφασίσουν μπορούν σε αυτό το σάιτ να πάνε το ποσοστό ενός "κόμματος" στα ύψη! Τι κερδίζουν? Να τραβήξουν κάποιος ανεγκέφαλους στην πορεία τους!
    Το τι ακριβώς σου έχει κάνει το μέλλον, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το μάθεις:))
    Απόλαυσε τις μέρες που έμειναν για να γυρίσεις σπίτι τυχερούλα! Ωραίες οι φωτογραφίες από την Baker Street! Καλά που τις ανάρτησες τις απόλαυσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pansofix, μπορεί τα πράγματα φαίνονται ή και να είναι στα αλήθεια δυσοίωνα, όμως για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά που αναφέρεις στη σημερινή ανάρτηση και να πάμε παρακάτω για κάτι καλύτερο, μήπως να επιμείνουμε στα πιστεύω μας και να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο αντί για μισοάδειο;
    Πάντως αυτό το παράθυρο και η θέα του, η καλύτερη φωτογραφία σου, σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pansofix μου, μη στενοχωριέσαι! Να προβληματίζεσαι οκ.
    Η λέξη Ιστορία σημαίνει γνώση και δεν το λέω για να κάνω μάθημα αλλά για να πω απλά ότι τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας και η γνώση είχαν αντίθετους δρόμους! Ας δούμε τι θα γίνει και στο εγγύς μέλλον.
    Καλά έκανες και δημοσίευσες τις φωτογραφίες, είναι υπέροχες!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοφάκι μου χωρίς να θέλω να παρεξηγηθούν αυτά που θα σου πω, υπάρχει εξήγηση γι αυτό το φαινόμενο.
    Το γιατί θα σου το απαντήσει η φίλη μου η Κατερίνα, που 5 αλλοδαποί της επιτέθηκαν και αφού της έκλεψαν ότι είχε και δεν είχε, συνέχισαν να την χτυπούν... έτσι για να την χτυπήσουν.
    Της έσπασαν την μύτη, με αποτέλεσμα να έχει μέχρι σήμερα αναπνευστικό πρόβλημα μιας και το διάφραγμά της δύσκολα θα επανέλθει, της μαύρισαν και τα δύο μάτια, την χτύπησαν με σίδερα και την άφησαν μισοπεθαμένη στην μέση του δρόμου.
    Η Κατερίνα λοιπόν θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή, γιατί θωρεί ότι είναι το μόνο κόμμα που θα την προστατεύσει από τέτοια περιστατικά.
    Οχι, δεν είναι φασίστρια, δεν έχει χάσει την μνήμη της, ξέρει καλά την ιστορία της χώρας μας, μια απλή εργαζόμενη κοπέλλα των 480 ευρώ είναι.
    Είναι όμως η τρίτη επίθεση που δέχεται και δεν βλέπει κανέναν να την προστατεύει.
    Κατερίνες υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα δυστυχώς.
    Στην γειτονιά μου πλέον κανείς δεν κυκλοφορεί έξω μόλις σκοτεινιάσει, γιατί έχουμε γίνει γκέτο.
    Το ναρκωτικό πάει σύννεφο, οι αλλοδαποί μεθάνε και κάνουν την ανάγκη τους έξω από την πόρτα μας, το πρωί κρατάμε την μύτη μας από την μπόχα, κινδυνεύουμε από αρρώστιες, κι εκεί που άλλοτε έπαιζαν τα παιδιά μας τώρα δεν τολμάμε να πλησιάσουμε.
    Αυτά δεν τα θεωρείς τραγικά??
    Γιατί απορείς που υπάρχουν ρατσιστές και ξενόφοβοι?
    Δεν γεννηθήκανε έτσι.
    Οι συνθήκες και οι καταστάσεις τους έκαναν έτσι.
    Οταν ζεις μακριά από αυτές τις καταστάσεις, είναι λογικό να αναρρωτιέσαι το γιατί.
    Αν όμως αυτές οι καταστάσεις είναι η καθημερινότητά σου, τότε διαμορφώνουν αλλιώς την συνείδησή σου.
    Κρίμα θα μου πεις, γιατί εμείς οι Ελληνες δεν είμασταν τέτοιος λαός.
    Ας όψονται αυτοί που μας έκαναν έτσι.
    Συγγνώμη αν σε κούρασα.
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοφάκι καλημέρα!
    Σε απάντηση των ερωτήσεών σου θα σου πω απλά και χωρίς να επεκταθώ πολύ, ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, απογοητευμένος και έχει ανάγκη από μια αλλαγή, έχει ανάγκη να πιστέψει σε κάτι διαφορετικό, έχει ανάγκη να νιώσει ασφαλής και να αισθανθεί ξανά τη γη κάτω από τα πόδια του στέρεα και δυνατή... Μη με ρωτήσεις αν κάποιο κόμμα είναι ικανό να προσφέρει στον κόσμο τα παραπάνω γιατί θα σου απαντήσω μονολεκτικά όχι... Από τη μια νομίζω ότι αυτές οι εκλογές θα είναι ενδιαφέρουσες... από την άλλη έχω πειστεί πια πως ανεξαρτήτως κυβέρνησης, οικονομικής κρίσης κλπ. δυστυχώς ως λαός έχουμε αποκτήσει μια νοοτροπία βολεψίματος / αδιαφορίας προς τα κοινά και τον συνάνθρωπο που δύσκολα αλλάζει... Μπορώ να γράψω πολλά παραπάνω σε σχέση με αυτά που σκέφτομαι αλλά δεν θέλω να μας κουράσω.
    Χάρηκα τις φωτογραφίες σου, όντως πολύ καλά έκανες και τις ανέβασες!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω δει κι άλλες ανάλογες ψηφοφορίες σε σάιτ και μπλόγκς και η δική μου γνώμη είναι ότι απλά η πλειοψηφία των ατόμων που διαβάζουν το συγκεκριμένο είναι χρυσαυγίτες.Όχι οτι ο κόσμος άλλαξε μυαλά ξαφνικά.Αυτό δεν γίνεται όση προπαγάνδα και να υπάρχει εναντιών των ξένων.Βλέπουμε καθημερινά Έλληνες εγκληματίες και δεν μπορούμε να λέμε ότι φταίνε πάντα οι ξένοι.Πάντα υπήρχαν ρατσιστές και φασίστες και πάντα υπήρχαν και αυτοί που έβλεπαν την παράνοια όλου αυτού του σκεπτικού και το πολεμούσαν.
    Α!Και να σου πω οτι οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το καταλαβαίνω πως ο κόσμος είναι απογοητευμένος, απελπισμένος και αγανακτισμένος!!! Ούτως ή άλλως μέχρι το Σεπτέμβρη στην Ελλάδα ζούσα. Απλά δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται πάντα να αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα σε δυο επιλογές (στην παρούσα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ) και αν κάποτε, όπως τώρα η αγανάτησή μας χτυπήσει κόκκινο η "λογική" - παράλογη εναλλακτική μας να ειναι κάτι τόσο ακραίο, φασιστικό, αποκρουστικό και πέρα ως πέρα παρανοϊκό...θέλω να πω οτι δε μπορεί εκεί να πιστεύει ο κόσμος οτι είναι η λύση γιατί τότε πάμε χαμένοι για χαμένοι. Kαι ειλικρινά τότε προσωπικά η αγανάκτηση μου θα γίνει χειρότερη γιατί τέτοιες επιλογές επιβεβαιώνουν οτι οι άνθρωποι δε σκέφτονται σφαιρικά όταν πάνε να ψηφίσουν, παρά εν ψυχρώ αποφασίζουν σαν να μην έχει αντίκτυπο η ψήφος τους...ένας από τους λόγους που είμαστε εδώ που είμαστε είναι και αυτός... Πως γίνεται το χείριστο στα μάτια των ανθρώπων να φαίνεται βέλτιστο? Όσο για τους αλλοδαπούς, οι ίδιοι και ακόμα περισσότεροι και από περισσότερες χώρες ζουν στο Λονδίνο... και όμως είναι ενσωματωμένοι, το ίδιο το σύστημα τους οδηγεί εκεί...Οι ίδιοι άνθρωποι είναι και αυτοί, απλά ζουν στο Λονδίνο...Γιατί όμως στην Ελλάδα λειτουργούν έτσι?...Ας αναρωτηθούμε λίγο όλοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Epeidή όλοι πιάσατε τα σοβαρά και τα βαριά, θα διαφοροποιηθώ. Ευχαριστώ για τις φωτογραφίες, έχω πάει 2 φορές Λονδίνο, ούσα όμως περαστική δεν κατάφερα να πάω στο συγκεκριμένο αξιοθέατο προς μεγάλη μου απογοήτευση.
    Όσο για την υστεροφημία... δεν έχεις άδικο! με έκανες να σκεφτώ μια "ποινή" που επιβαλλόταν στη ρώμη και το βυζάντιο, την καταδίκη της μνήμης (ουσιαστικά τη διαγραφή και εξαφάνιση κάθε στοιχείου που αναφερόταν στον καταδικασμένο. Ο νομικός μέσα μου πάντα βρίσκει κάτι να σχολιάσει χαχα!)
    Καλό επαναπατρισμό εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ Ειρηνη Ε.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή