Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

Καλό μήνα σε όλους! !! Πρωταπριλιά σήμερα! Η μέρα που επιτρέπονται τα ψέματα και οι φάρσες? Ποιος να το έλεγε πως δυστυχώς αυτό έχει καταλήξει να είναι η παγκόσμια καθημερινή πραγματικότητα. Όπως και να έχει όμως αισιοδοξία και όλα καλά θα πάνε!

Επιτέλους ήρθε ο Απρίλης και το λέω αυτό διότι πλέον με χωρίζει μονοψήφιος αριθμός ημερών από την Ελλάδα...Ναι επιτέλους θα έρθω Αθήνα για τις διακοπές του Πάσχα και ειλικρινά δε χαίρομαι, πετάω! Μόνο αυτό σκέφτομαι και σβήνω τις μέρες σαν κατάδικος. Θα πάω επιτέλους σπίτι μου  και στη χώρα μου που όσο και να τυραννιέται από τις οικονομικοπολιτικές συνθήκες δεν χάνει για μένα την ομορφιά της.

 Αυτές τις μέρες που στο Λονδίνο είχε 21 βαθμούς διαπίστωσα πως ο λαός αυτός δεν είναι μίζερος και χωρίς καθημερινή ποιότητα ζωής λόγω του καιρού. Αυτό είναι ένα μεγάλο και βολικό για αυτούς ψέμα. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι αμείβονται ασύγκριτα καλύτερα από πολλά Ευρωπαϊκά κράτη,  ο καιρός εν τέλει δεν είναι το άλλοθι τους για τη μίζερη καθημερινότητα που επιλέγουν να ζουν. Τρανό παράδειγμα οι μέρες που πέρασαν.

Έτυχε να βγω για βόλτα αρκετές φορές αυτές τις μέρες εκμεταλλευόμενη τον ήλιο και τη ζέστη και ενώ στο μυαλό μου λειτουργούσα ελληνικά, δηλαδή να χαρώ τον ήλιο και τον καθαρό αέρα κάνοντας δημιουργικά πράγματα...φαίνεται πως ήμουν ειλικρινά μια Ελληνίδα στο Λονδίνο...Ειλικρινά το μόνο που έβλεπες είναι μεθυσμένους Άγγλους να καταναλώνουν αρειμανίως μπύρες έξω από άθλιες pub, να ουρλιάζουν και να σπάνε ποτήρια και κανάτες στο δρόμο μπροστά σε περαστικούς. Δηλαδή στις 5 που σχόλαγαν όταν ο ήλιος ήταν τόσο λαμπερός, αυτό που σκέφτονταν είναι να πιούνε μέχρι να μη νιώθουν τίποτα και κατά τις 9 να γυρίσουν σπίτια τους να φάνε το έτοιμο γεύμα χείριστης ποιότητας που λίγο πριν αγόρασαν από το TESCO (που το πήραν και μισοτιμής γιατί σε μια μέρα θα έληγε τουτέστιν αθλιότητα) και να κοιμηθούν.

Άλλη λέξη δε μου έρχεται, παρά μιζέρια! Θέλω και προσπαθώ τόσο πολύ να τους καταλάβω και να τους συμπαθήσω αλλά πάντα καταλήγει μια ανέφικτη προσπάθεια για το μάταιο. Πραγματικά χαίρομαι τόσο που είμαι από την Ελλάδα γιατί όσο και αυτές οι δοσίλογες κυβερνήσεις να μας πουλήσουν και να προσπαθήσουν να μας ισοπεδώσουν δεν μπορούν να αφαιρέσουν ότι ξέρουμε πως είναι να ζεις, πραγματικά και ουσιαστικά, και όχι να "φυτοζωείς".

Υ. Γ.: Πολλές φορές εδώ που ζω νιώθω Εκτός τόπου και Χρόνου...


Και πάλι καλό και δημιουργικό μήνα σε όλους!

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα Πανσοφίξ!
    Δεν είναι εύκολο ούτε να τους καταλάβουμε, ούτε να μας καταλάβουν!
    Με το καλό να επιστρέψεις στην Ελλάδα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι όπως τα λες είναι Σοφάκι μου!
    Εμείς και με τα λίγα μας, ξέρουμε να χαιρόμαστε την ζωή μας!
    Φιλιά, καλό μήνα, με το καλό να έλθεις στην πατρίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλο μηνα να εχεις, ομορφο και χαρουμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pansofix, καλό μήνα! Γιατί νομίζεις ότι οι Άγγλοι τρέχουν τα καλοκαίρια στις ακτές της Μεσογείου
    και μάλιστα τις ελληνικές; Όχι ότι η Αγγλία στερείται όμορφης φύσης, αλλά μήπως οι Άγγλοι δεν έχουν πάρει είδηση τις ομορφιές της δικής τους χώρας; Σίγουρα τη διαύγεια και τη φωτεινότητα όμως της δικής μας δεν την βρίσκουν πουθενά, γι' αυτό και τρελένονται μόλις έρθουν εδώ για πρώτη φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μήνα Σοφάκι!! Άντε με το καλό να επιστρέψεις στα πάτρια!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήθεια αυτοί σε ρωτάνε για την Ελλάδα, για την κατάσταση και την κρίση? Σου φέρονται συγκαταβατικά ή ίσως (εύχομαι πως όχι) κάποιοι με αντιπάθεια? Θα ήθελα να μας μιλήσεις και γι' αυτό σε κάποιο άλλο post.
    Τέσπα, κοίτα προς το παρόν να περάσεις καλά εδώ που θα έρθεις και τα υπόλοιπα μετά!
    Καλό μήνα Pansofix, φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα και κουράγιο! Δυστυχώς και εδώ οι Αγγλοσάξονες ειναι κάπως.. Κοίτα να περάσεις καλά στην Ελλάδα, να γεμίσεις μπαταρίες και όλα θα πάνε καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή