Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΙΤΑ ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Είναι γεγονός ότι χάθηκα τον τελευταίο καιρό από τη blogογειτονιά αλλά εξήγηση υπάρχει. Εντός της επόμενης εβδομάδας μαζεύω τα μπογαλάκια μου και ανηφορίζω για μετοίκηση στο Λονδίνο, οπότε οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και ο χαιρετισμός των αγαπημένων προσώπων δύσκολος. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Στεναχώρια, άγχος για το άγνωστο, ανυπομονησία για να πάνε όλα καλά... Αλλά αποφάσισα να μη τα σκέφτομαι και να κάνω κάτι για να γλυκάνω την κατάσταση και να "τη δω" σοκολατένια. Οπότε έφτιαξα για να κεράσω ένα υπεραγαπημένο γλυκό, σοκολατόπιτα
Έπεσε όμως περονόσπορος με το που το έφτιαξα, ούτε φωτογραφίες καλά καλά δεν πρόφτασα να βγάλω πάρα μόνο το κομμάτι μου και μία πανοραμική του ταψιού με τα εναπομείναντα κομμάτια αλλά είναι πολύ θολή και αποφάσισα να μη τη βάλω.


 ΥΛΙΚΑ:
  • 120 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110 gr βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 150 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 gr αλεύρι
  • 15 gr κακάο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι νιφάδες (για πασπάλισμα στο τέλος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αρχικά λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Στη συνέχεια,ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στη λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή πήλινο πυρίμαχο σκεύος, διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Στο τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω με τις νιφάδες σοκολάτας.

Υ.Γ.: Αναφορικά με το blog, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, απλά θα μεταφερθεί η έδρα από την Αθήνα στο Λονδίνο.

23 σχόλια:

  1. Παρακολουθώ πολύ καιρό το blog σου αλλά τώρα μπόρεσα να γίνω αναγνώστρια. Τις περισσότερες συνταγές τις εχω κάνει με επιτυχία. Η "τυρόπιτα με σίγουρη επιτυχία " όμως είναι το κάτι αλλο.Καλώς σε βρήκα! Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχομαι καλη διαμονη στο Λονδινο,να τα βρεις οπως εσυ επιθυμεις,και ευχαριστουμε για το κερασμα σου..παντα να εχεις γλυκες..καλο Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. London calling λοιπόν!
    Όλα καλά να πάνε εύχομαι!
    Η σοκολατόπιτά σου φαίνεται εξαιρετική και μ' αρέσει πολύ η προσθήκη ξύσματος πορτοκαλιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mε το καλό να πας στο Λονδίνο και να είναι ευχάριστη η διαμονή σου.
    Η σοκολατόπιτα super!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κερνιέμαι ότι έχει απομείνει από την σοκολατόπιτα και σου εύχομαι καλό νέο ξεκίνημα, όλα καλά να σου πάνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με το καλό να πας στο Λονδίνο και με το καλό να ξαναγυρίσεις. Απόλαυσέτο χωρίς άγχος και όλα θα πάνε καλά...& γλυκά όπως η σοκολατόπιτα σου :))

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή μου Pansofix εύχομαι να σου πάνε όλα καλά στο Λονδίνο και να τα βρεις όπως θέλεις! Η σοκολατόπιτά σου υπέροχηηηηηη! Εγώ πάντως, πήρα ένα κομμάτι! Καλό βράδυ και περιμένουμε νέα χαρούμενα από το Λονδίνο!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα την φτιάξω φίλη καινούργια και θα σου πω τα αποτελέσματα... όσο για το ταξίδι δες το σαν πρόκληση και όλα θα πάνε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ ζηλεύω που θα πας στο Λονδίνο!! πάρε με και μένα μαζί!! πιστεύω ότι θα περάσεις ωραία και χαίρομαι που δεν σε χάνουμε από το blog. Θέλω όμως μια χάρη.., αφού δεν μπορώ να έλθω κι εγώ υπόσχεσαι να μας γράφεις για τη ζωη εκεί;θα είναι σαν να είμαστε εκεί.
    Παίρνω κομματάκι σοκολατόπιτα και σου εύχομαι καλό ταξίδι και καλή διαμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά να τα βρεις εκεί που θα πας....υπέροχα θα περάσεις το δίχως άλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σοκολάτα και πάλι σοκολάτα:))
    Καλό νέο ξεκίνημα σου εύχομαι φίλη Pansofix, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά μέσα από την καρδιά μου! Φυσικά περιμένουμε εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έκανα ζουμ στο κομμάτι και κόντεψα... να γλείψω την οθόνη!!! Βλέπεις τον γατούλη που χτυπιέται και φωνάζει: why, why... why???.. Έτσι κι εγώ! Τι μου έκανες με τη λατρεμένη σοκολατόπιτα τι μου έκανες!!! Φιλάκια πολλά και αλήθεια, θα μείνεις καιρό στο Λονδίνο? Σου εύχομαι να πάνε όλα όπως τα επιθυμείς και (γιατί όχι?) ακόμα καλύτερα!!! Φιλάκια και πάλι Pansofix!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό ταξίδι να έχεις και να περνάς καλά εκεί ! Ελπίζω να μην χαθείς από την μπλοκογειτονιά μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΙΑ ΣΟΥ . ΕΙΜΑΙ Η ΕΦΗ. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό ταξίδι καλή μου pansofix! να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Pansofix γειά σου!:-) Τελικά έκανα λάθος... αλλά ευτυχώς που μ' αρέσει το ψάξιμο και κατάφερα να φθάσω μέχρι εδώ. Σου έστειλα μήνυμα λίγο νωρίτερα για να σε καλωσορίσω στο δικό μου blog και μετά ανακάλυψα ότι έχεις κι εσύ ένα. Καλώς σε βρήκα λοιπόν!!:-) Έύχομαι ότι καλύτερο με τη μετοίκησή σου και ελπίζω να συνεχίσεις την προσπάθεια εδώ και να τα λέμε συχνά. Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σου ευχομαι καλη διαμονη στο Λονδινο και να περνας καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλέ τι ωραίο blog!!! μπράβο!!! Η σοκολάτα είναι η αδυναμία μου! σίγουρα θα το κάνω το γλυκάκι σου! Θα χαιρόμουν πολύ αν πρόσθετες στα βραβεία σου, και ένα νεραϊδοβραβείο από μένα, για να εκπλήρώνει τα όνειρά σου!! πέρνα από το blog μου να το πάρεις! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό ταξίδι, καλά να περνάς! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Pansofix να σου ευχηθώ καλό ξεκίνημα, σίγουρα πηγαίνεις σε φοβερή πόλη(αν εξαιρέσεις τον καιρό λιγάκι!) και να σου πάνε όλα όπως τα θές! όντως τι καλύτερο από κάτι σοκολατένιο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εύχομαι ό,τι καλύτερο Σοφία μου, νομίζω ότι έκανες εκτός από την απόλυτα τέλεια πίτα , την απόλυτα τέλεια κίνηση να μετακομίζεις στο Λονδίνο!
    Σε φιλώ κι εσένα θα παραλέιψω να σου ευχηθώ καλό φθινόπωρο... θα πάω κατευθείαν στο καλό φίλη μας!!! Αναμένουμε ανταπόκριση διεθνούς κουζίνας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΗ ΜΟΥ PANSOFIX ΠΕΡΑΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΕΥΤΗΚΑ ΕΔΙΩΞΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΣΟΥ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑΜΑΛΑ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλό ξεκίνημα!!! Το ωραιότερο γλυκάκι έφτιαξες! Κανεις δεν αντιστέκεται στην σοκολατόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή