Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Is Everybody In? Is Everybody In? The Ceremony Is About To Begin!!!

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ. - ΠΡΩΤΗ ΛΟΝΔΡΕΖΟΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

Καλησπέρα bloogοφίλοι μου. Καλησπέρα από το μελαγχολικό και μουντό Λονδίνο. Η πρώτη ανάρτηση από εδώ και νιώθω κάπως μουδιασμένη. Η αλήθεια είναι οτι με το που ήρθα έτυχε να πέσει και η γιορτή μου και αναπόφευκτα οι συγκρίσεις με τα πάτρια εδάφη έδωσαν και πήραν. Γενικά σήμερα έχει πέσει αρκετή μελαγχολία. Αλλά δεν σκύβουμε το κεφάλι. Όταν τα πράγματα δε μας αρέσουν τα κάνουμε να φαίνονται όμορφα έστω και με τη βία. Κάθε αρχή και δύσκολη δε λένε?

Αναφορικά με τη γιορτή μου τίποτα το σπουδαίο δε συνέβη και ούτε και πρόκειται δηλαδή. Γι αυτό και θα σας κεράσω άφθονα γλυκά που κατα πάσα πιθανότητα θα είχα στην Ελλάδα αλλά εδω στο Λονδίνο δεν έχω προφτάσει να κατατοπιστώ και να εφοδιαστώ με τα απαραίτητα. Οπότε σας κερνάω...






Υ. Γ.1: Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες. Εύχομαι ο,τι καλύτερο. Άντε και εις άλλα με υγεία!!! Και του χρόνου να είμαστε καλά.

Υ. Γ.2: Και λίγα λουλούδια που μόλις σήμερα αγόρασα λόγω της ημέρας.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΩΔΗ ΜΕ ΜΟΥΣΑΚΑ!!!

Ήγγυκεν η ώρα. Φεύγω και τα συναισθήματα κοντεύουν να φτάσουν ήδη Λονδίνο. Τελοσπάντων δε θα με πιάσουν αυτά. Αγαπημένοι μου blogοφίλοι σας χαιρετώ από την Ελλάδα με μια super παραδοσιακή συνταγή. Μουσακάς λοιπόν ή αλλιώς Greek Mousaka!!! Δεν προφταίνω να γράψω πολλά. Οπότε ιδού η συνταγή και το αποτέλεσμα.




ΥΛΙΚΑ (για τον κιμά και τις μελιτζάνες):
  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 700 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο (για το ταψί και την κατσαρόλα)
  • 1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας (διαλυμένο σε ένα κρασοπότηρο ζεστό νερό)
  • αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ (για τη μπεσαμέλ):
  • 3 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 4 κουτ σούπας αλεύρι
  • 2 νεροπότηρα γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 

Αρχικά αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε λαμαρίνα καλά λαδωμένη, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε και πιπέρι και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες θα προετοιμάσουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι αλάτι, πιπέρι και 2 ξύλα κανέλας και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια  σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά (δεν πρέπει να έχει ζουμί ο κιμάς). Όταν είναι έτοιμος τον αποσύρουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. 
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει. Μετά ρίχνουμε το γάλα ζεσταμένο ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κάνει γρομπαλάκια. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Αδειάζουμε το τυρί για τρίψιμμο και ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύετε γρήγορα πάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Για να στήσουμε το μουσακά παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στον πάτο του μια στρώση από μελιτζάνες στριμωχτά να μη μείνουν κενά και αδειάζουμε τον μισό κιμά από πάνω και τον ισιώνουμε να πάει παντού. Μετά κάνουμε δεύτερη στρώση από μελιτζάνες και από πάνω στρώνουμε τον υπόλοιπο κιμά και τέλος περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ, την οποία ισιώνουμε. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να σχηματιστεί κρούστα για να σκουρύνει. 


Υ. Γ.1: Πριν σερβίρετε το μουσακά αφήστε να κρυώσει και να "κάτσει" λίγο, γιατί θα συναντήσετε δυσκολία στο σερβίρισμα.

Υ. Γ.2: Τα λέμε πλέον από το Λονδίνο!!!

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΙΤΑ ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Είναι γεγονός ότι χάθηκα τον τελευταίο καιρό από τη blogογειτονιά αλλά εξήγηση υπάρχει. Εντός της επόμενης εβδομάδας μαζεύω τα μπογαλάκια μου και ανηφορίζω για μετοίκηση στο Λονδίνο, οπότε οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και ο χαιρετισμός των αγαπημένων προσώπων δύσκολος. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Στεναχώρια, άγχος για το άγνωστο, ανυπομονησία για να πάνε όλα καλά... Αλλά αποφάσισα να μη τα σκέφτομαι και να κάνω κάτι για να γλυκάνω την κατάσταση και να "τη δω" σοκολατένια. Οπότε έφτιαξα για να κεράσω ένα υπεραγαπημένο γλυκό, σοκολατόπιτα
Έπεσε όμως περονόσπορος με το που το έφτιαξα, ούτε φωτογραφίες καλά καλά δεν πρόφτασα να βγάλω πάρα μόνο το κομμάτι μου και μία πανοραμική του ταψιού με τα εναπομείναντα κομμάτια αλλά είναι πολύ θολή και αποφάσισα να μη τη βάλω.


 ΥΛΙΚΑ:
  • 120 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110 gr βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 150 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 gr αλεύρι
  • 15 gr κακάο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι νιφάδες (για πασπάλισμα στο τέλος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αρχικά λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Στη συνέχεια,ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στη λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή πήλινο πυρίμαχο σκεύος, διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Στο τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω με τις νιφάδες σοκολάτας.

Υ.Γ.: Αναφορικά με το blog, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, απλά θα μεταφερθεί η έδρα από την Αθήνα στο Λονδίνο.